Skip to main content

IDT: Relatív páratartalom-érzékelő

Megjelent: 2018. március 22.

 

IDT HC300x ICsAz Integrated Device Technology (IDT) relatív páratartalom (RH – relative humidity)-érzékelő családdal bővítette szenzorválasztékát. Az IDT páratartalom-érzékelői nagy pontosságot nyújtanak, de leginkább a piacon jelenleg leggyorsabb mérési válaszidejükkel tűnnek ki.

 

 

A HS300x relatív páratartalom-érzékelő család jellemzője a ±1,5% pontosság a 20…80% relatív páratartalom-tartományban úgy, hogy az eszköznek nincs szüksége mesterséges légáramoltatásra. Ilyen feltételek között is garantálható a 6 s válaszidő. Mivel a páratartalom-érzékelők legnagyobb teljesítményigénye mérés közben jelentkezik, ezért a gyors reakcióidő az aktív mérési időt, és ezzel az átlagos teljesítményfelvételt is csökkenti. Az alacsony energiafelvétel elsősorban akkumulátorral működő alkalmazásoknál fontos. A nagy pontosság és a gyors reagálási idő mellett a HS300x-család kiváló hosszú idejű stabilitást mutat: az öregedés <0,1% RH/év a szilícium-karbid technológia és az innovatív tervezés eredményeként.

IDT HC300x ICs relative

Az IDT páratartalom-érzékelői számos alkalmazási területen kínálnak ideális megoldást, beleértve az orvosi oxigén vízgőztartalmának és a készülékek nedvességének mérését, a levegő páratartalmának ellenőrzését ipari folyamatokban, klímaszabályozó rendszerekben, meteorológiai állomásokon és hordozható személyes eszközökben. Az IDT páratartalom-érzékelőit az IDT gáz- és áramlásérzékelőjével lehet integrálni és így teljes körű környezeti érzékelőmegoldást nyújtanak. A család négy eszközből áll: HS3001, HS3002, HS3003 és HS3004, rendre ± 1,5%, ± 1,8%, ± 2,8% és ± 3,8% RH mérési pontossággal. Nyugalmi áramuk rendkívül alacsony (1 μA), és széles érzékelési tartománnyal (5%...95%) rendelkeznek. Az eszközöket kompakt, 3,0 × 2,4 × 0,8 mm-es LGA tokozásban forgalmazzák.

http://www.idt.com