Skip to main content

Hatékony megoldások a gyors telepítésekhez

Megjelent: 2022. május 09.

Murr lidA liguriai Dema vállalat 1952-ben tette meg első lépéseit, és azonnal kitűnt az automatizálás világában, mivel olyan gépek gyártására specializálódott, amelyek különböző alkalmazásokhoz, többek között hibrid és elektromos járművekhez gyártanak elektromos motorokat.

 

 

A gépeket „igényekre szabottan” gyártják, és minden szakaszban figyelmet fordítanak a részletekre, a koncepciótól az after-sales szolgáltatásokig. A Dema speciális gyártósorait az autóipar, a háztartási/ipari készülékek és az elektromos szerszámok világának világszerte elismert vezetői választják. A gyártósorok csomagolási, összeszerelési és ellenőrzési munkákat végeznek.

 

Murr 1

1. ábra Az állórész-összeszerelő sor tesztelése a Dema gyárban Varazze-ban (SV)

 


Egy fontos autóipari ügyfél számára a Dema egy olyan gyártósort tervezett, amely a fémlemez alapanyagának kiválasztásától kezdve előkészíti az állórészegységet, elvégzi a hegesztést, majd a folyamatot különböző minőségellenőrzési lépésekkel zárja le. A berendezés egy forgóasztalból áll, amelyre az állórészegység kialakításához szükséges számú lemez van bekészítve. Miután a rétegelt lemezeket összehegesztették, következik az ellenőrzési fázis, ahol ellenőrzik, hogy a termék megfelel-e a megrendelő követelményeinek.
A Dema a Murrelektronik néhány ProfiNet megoldását választotta. A Cube67+ egy IP67-es védettségű, teljesen elosztott I/O rendszer, amely ipari alkalmazásokban bizonyítottan megbízható. Fejlett diagnosztikai funkciókkal rendelkezik, beleértve a pin-szintű LED-diagnosztikát, és az egykábeles technológiának köszönhetően csökken a kábelezési ráfordítás. Az MVK Safety, egy önálló terepibusz-eszköz, könnyen kezel bármilyen biztonsági berendezést. Zökkenőmentesen integrálódik a PLC fejlesztési környezetbe, amelyen keresztül a bemeneti/kimeneti portok a csatlakoztatott biztonsági eszközöknek megfelelően konfigurálhatók. A Murrelektronik IP67-es moduljainak kompakt kialakítása a nagy jelsűrűséggel megoldja a korlátozott hely problémáját a gépekben, és nincs többé szükség terjedelmes csatlakozódobozokra.

 

Murr 2

2. ábra A Cube67 kompakt modul fedélzeti beszerelése M8 portokkal

 


A Murrelektronik alkatrészeit a vezérlőszekrényben is használják. A kompakt Emparro tápegység, amelynek magas hatásfoka maximális megbízhatóságot jelent, és a Mico Pro, az intelligens 24 V DC tápellátás-menedzsment moduláris rendszere. A Mico Pro lehetővé teszi, hogy a meglevő felügyeletet az egyedi alkalmazásokhoz igazítsa, miközben megfelel a hely- és költségigényeknek egyaránt. Következetesen figyeli az összes terhelés- és vezérlőáramot, és kellő időben azonosítja a kritikus pillanatokat. Ez biztosítja a gép optimális rendelkezésre állását, miközben az integrált potenciálelosztás jelentősen csökkenti a kábelezését a kapcsolószekrényben.

 

Murr 3

3. ábra Decentrális biztonsági menedzsment a rendszer­ben MVK Safety modullal

 


A Dema gépeinek működése könnyen megtanulható, és minimális kezelői beavatkozást igényel, amit a Murrelektronik alkatrészek be­épí­tése is garantál. Mario Cambiaso, a Dema automatizálási vezetője szerint: „A Murr­elektronik megoldásai jelentősen csökkentik a terepi kábelezés mennyiségét, ami időt takarít meg. A Dema gépeit a műhelyünkben állítjuk fel, a szállításhoz szétszereljük, majd az ügyfél telephelyén telepítjük, így háromszor annyi időt takarítunk meg. Az egyszerűség előnyei megduplázódnak, mert nemcsak a mi dolgunkat könnyíti meg, hanem ügyfeleinkét is, akik számára a gépkezelési műveletek maguktól értetődők, különösen a telepítés és karbantartás során. A Murr­elektronik időben és hatékonyan nyújt támogatást a termelékenység legmagasabb szinten tartásához.” A Dema gyakran megosztja a vevővel az elektronikus alkatrészek kiválasztását a kidolgozási szakaszban. Ebben a projektben még nyilvánvalóbbá váltak a Murrelektronikkal való együttműködés előnyei. Cambiaso összegzése: „A rendszert távoli eléréssel telepítettük műszaki vezetőink irányításával, és mind a tervezési, mind a telepítési fázist leegyszerűsítette a helyszíni kábelezés csökkentése, ami lehetővé tette számunkra, hogy sikeresen teljesítsük ezt a kihívást. Ezenkívül a kevesebb vezeték jelentősen csökkenti a rézfogyasztást is. A Dema nagyon gondosan választja ki beszállítóit, és a Murr­elektronikban fontos szövetségest talál a megbízhatóság, a hatékonyság és a támogatás tekintetében.”

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Práter utca 9.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu