Skip to main content

Hannover Messe 2023 – hatalmas ifm-siker!

Megjelent: 2023. május 30.

ifm lid2023. április 17-én, a Hannover Messe első napján a hagyományos kancellári körút keretében Olaf Scholz, szövetségi kancellár és Joko Widodo, indonéz elnök meglátogatta az ifm cégcsoport standját a 9-es csarnokban.

 

 

Michael Marhofer, az igazgatótanács elnöke és a vállalatcsoport társ-vezérigazgatója körbevezette a vendégeket a standon, és az intelligens méréstechnika és a digitális adatkommunikáció előnyeit az EnviroFalk partnercég vízszűrő rendszerének példáján szemléltette. A rendszer ultratiszta vizet biztosít, amelyre például a hidrogéngyártás, az orvostechnika vagy az autóipar számára van szükség. Az ifm szenzortechnológiája biztosítja a szűrési folyamat zavartalan működését és az ultratiszta víz minőségét.

 

ifm 1 HannoverMesse

Michael Marhofer egy vízszűrő rendszer példáján mutatja be Olaf Scholznak az ifm digitalizációs technológiájának lehetőségeit

 
Az Ipar 4.0 alkalmazásokhoz az ifm tökéletes megoldást kínál a moneo IIoT-platformmal. A magas rangú látogatók a vásár standjánál képet kaphattak arról, hogyan használható ez a platform például az intelligens karbantartás megvalósításához. Az ifm csoporthoz tartozó pmdtechnologies cég 3D kameráját használó Magic Leap kiterjesztettvalóság-szemüvegek lenyűgözően mutatják, hogy a moneo információi hogyan válnak elérhetővé a felhasználó számára közvetlenül a helyszínen, az üzemben.
Az indonéz elnök számára különösen érdekes volt a látogatás, hiszen március elején az ifm új telephelyet nyitott Indonéziában, hogy az ázsiai gazdasági térség digitalizációját erősebb jelenléttel kísérje. „Azzal, hogy szaktudásunkat helyben kínáljuk fel, mostantól még inkább személyre szabott támogatást nyújtunk az indonéz vállalatoknak gyártási folyamataik digitalizálásában” – magya­rázza Michael Marhofer. Az ifm így járul hozzá a „Making Indo­nesia 4.0” digitalizációs kezdeményezés sikeres megvalósításához.
Suszter György, a magyar ifm electronic Kft. győri irodájából is részt vett az iparág egyik legjelentősebb kiállításán.

Megkértük, hogy mesélje el, ő mit látott az ifm standján, és mik voltak azok a pillanatok, amik a legmeghatározóbbak voltak számára.
– Mi volt a legizgalmasabb újdonság az ifm kínálatából azok közül, amit láttál?
– Talán az egyik legmaradandóbb emlék az ifm 2 az 1-ben IIoT vezérlője volt, ami képes egyszerre nagy teljesítményű vezérlésre és felhőcsatlakozásra is. Jó volt látni, hogy már ennyire előre tart a technológia, és folyamatosan jönnek az újítások, amiket bátran merünk majd ajánlani partnereinknek is.

 

ifm 2 HannoverMesse

Sörfőzőgép felügyelete és vezérlése Edge Controller-rel

 ifm 4 HannoverMesse

Sörfőzőgép paramétereinek távoli megjelenítése

 
– Láttál olyan fejlesztést, ami szerinted befolyásolhatja 2023-ban az ipart?
– Mivel a világon az egyik legégetőbb problémává az ivóvíz biztosítása vált, úgy érzem, hogy ezen a területen nagyot kell újítani. Szerencsére az iparág résztvevői már régóta foglalkoznak a témával, és sok olyan kivitelezéssel találkoztam, ami megoldás lehet erre a problémára a közeljövőben. Jó volt látni, hogy prioritásként kezelik ezt a kérdést.
Ha egy terméket kellene kiemelni, akkor az LDL101-es konduktív vezetőképesség-érzékelőt említeném meg mindenképpen, ami állandó és hatékony ellenőrzést biztosít a víz és a folyamat minőségének garantálásához.

 

ifm 3 HannoverMesse

Ivóvíz vagy ipari víz előállítása minden körülmény között

 
– Mely további ifm termékek/újdonságok voltak azok, amiket kiemelnél az olvasóknak?
– Elfogultság nélkül tudnám sorolni őket napestig, de ha csak párat említhetek, akkor ezek lennének:

  • Optikai szenzor – a kompakt OMH optikai érzékelő a gyorsaságot és precizitást egyesíti egy készülékben. Az 1200 Hz-es mérési frekvencia lehetővé teszi például szállítószalagon elhaladó termékek érzékelését. A 0,01 mm-es felbontás pedig lehetőséget ad precíz mérési vagy érzékelési feladatok megvalósítására.
  • Többfunkciós display különböző mérési értékekhez – számos esetben szükség van különbőző mérendő jelek helyi megjelenítésére. Erre a célra az új, univerzális mérőbemenettel rendelkező, többfunkciós kijelző a megfelelő választás. A kijelző analóg szabvány, impulzus, frekvencia és hőmérséklet-érzékelők jeleit képes megjeleníteni, valamint a két relékimenetén keresztül tud egyszerű vezérlési funkciót ellátni.
  • Az OGD távolságérzékelők új generációja – a jól ismert OGD sorozat új generációja egyetlen készülékben egyesíti az előző változatok minden előnyét. A felhasználó a számos választható üzemmódnak köszönhetően az érzékelőt az adott feladathoz optimalizálhatja, legyen szó nagy mérési távolságról, maximális pontosságról vagy nagy mérési frekvenciáról.

ifm 5 HannoverMesse

Zavartalan anyagellátás biztosítása és nyomon követése

– Mivel tudjuk, hogy AS-i specialista vagy, felmerül a kérdés, hogy láttál-e valami izgalmas újítást a témában?
– AS-i témában is több újítást mutattak be, mint pl. a rozsdamentes házban lévő AS-i nyomógombokat, amik kimondottan élelmiszeripari alkalmazásra lettek kifejlesztve, emellett teljes mértékben, hardver és szoftver tekintetében is megújult a már jól ismert AC4xxS AS-i gateway/kontroller.
A kiállításon is nagyon jól látható volt a moneo termékcsalád univerzális használhatósága és moduláris felépítése. Optimálisan összeállítható az adott igényeknek megfelelően, legyen szó egy kisebb méretű sörfőzőről, vagy mini üzemről, illetve akár több telephelyet átölelő, bonyolult üzemegységekről, gyárakról. Ezen gépek és üzemek ellenőrzése könnyen megvalósítható és felügyelhető távolról, átlátva ezzel az összes nyomon követni kívánt feladatot.
A moneo megbízhatóságát tükrözi, hogy a saját gyártásunkban is ezt használjuk, így saját tapasztalatok alapján is bátran merjük ajánlani a partnereknek.
– Milyen új tapasztalatokat szereztél, amiket a későbbiekben úgy érzel hasznos lesz megosztani a partnerekkel?
– Volt szerencsém részt venni egy gyárlátogatáson az ifm központjában, és sok mindenben meggyőzőek voltak az ott látottak. Az egész folyamat elképesztően alapos, és ami nagyon pozitív volt, hogy a termékek adatlapján feltűntetett szélső értékeken is túlmenő a tesztelés. Ez megerősítette bennem, hogy bátran ajánljam ezután is termékeinket a partnereknek.

 

ifm electronic Kft.
9028 Győr, Szent Imre út 59.
Tel.: + 36 96 518 397
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ifm.com

 

#ef9530