Skip to main content

Folytatódik a Beckhoff sikeres webinársorozata

Megjelent: 2021. január 20.

webinarsŐszi webinársorozatának sikerei után a Beckhoff tavasszal újra folytatja online rendezvénysorozatát. A tematikák kialakításakor a cég szakemberei igyekeztek figyelembe venni a korábbi résztvevők visszajelzéseit, ezért bíznak abban, hogy most is mindenki talál majd az érdeklődési körének megfelelő témakört. A webinárok keretében a vállalattal kapcsolatos híreket, aktualitásokat és technológiai újdonságokat, valamint a gyakorlatban is alkalmazható útmutatásokat osztanak meg az online előadások résztvevőivel. A 30 perces online előadásokhoz február 9-től kéthetente, keddenként 10:00 órától lehet majd csatlakozni. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Webinártémák és időpontok

 

Tematika

Időpont

Évértékelés, üzleti hírek, fejlesztési tendenciák

2021. 02. 09, 10.00–10.30

EtherCAT diagnosztika

2021. 02. 23, 10.00–10.30

Ipari PC portfólió áttekintés: Panel PC-k és vezérlőpanelek

2021. 03. 09, 10.00–10.30

TwinCAT PLC diagnosztika és TwinCAT Scope

2021. 03. 23, 10.00–11.00

Modern kezelőfelület kialakítás TwinCAT HMI-ben: Script-ek használata

2021. 04. 06, 10.00–10.30

TwinCAT 2 és TwinCAT 3 szoftverek licencelési lehetőségei

2021. 04. 20, 10.00–10.30

 

Évértékelés, üzleti hírek, fejlesztési tendenciák – 2021. 02. 09.; 10:00–10:30

A COVID-19 a Beckhoff vállalatot is érzékenyen érintette. Az elmúlt években rendszeresen megrendezett legrangosabb hazai eseményük, a Technology Day – amelyen a vállalattal kapcsolatos legfrissebb információkat tudhatták meg – sajnos 2020-ban elmaradt. A Beckhoff továbbra is fontosnak tartja azonban, hogy Partnereit folyamatosan tájékoztassa az aktualitásokról, és segítsen elsajátítani a hatékony munkavégzéshez szükséges Beckhoff ismereteket.

A tavaszi webinársorozat első előadásán Perecz Tamás, a Beckhoff Automation Kft. ügyvezető igazgatója a vállalattal kapcsolatos híreket, aktualitásokat és technológiai újításokat szeretne megosztani az online előadás résztvevőivel.

 

EtherCAT diagnosztika – 2021. 02. 23.; 10:00–10:30

Az EtherCAT gyakorlatilag egy „Plug and Play” terepi busz, ezért konfigurálása és használata nagyon egyszerű. Éppen ezért a felhasználók sajnos kevés energiát fordítanak a PLC-programban történő diagnosztizálásra.

A 30 perces webinár során Jamriska Péter, a Beckhoff Automation Kft. applikációs mérnöke röviden bemutatja az EtherCAT működését, valamint áttekintést ad a lehetséges hibatípusokról és diagnosztikai lehetőségekről.

A webinárt elsősorban a Beckhoff-technológiákban már jártas automatizálási szakembereknek ajánlják.

 

Ipari PC portfólió áttekintés: Panel PC-k és vezérlőpanelek – 2021. 03. 09.; 10:00–10:30

A Beckhoff ipari PC-k (IPC) és beágyazott PC-k (EPC) széles skáláját kínálja. Az őszi webinársorozat keretében tárgyalt EPC-k és a vezérlőszekrénybe építhető IPC-k után ebben a részben a Panel PC-k és vezérlőpanelek lesznek a főszereplők. Az online előadás során beszélnek a speciális paraméterekkel rendelkező termékekről és az – akár 1 darabos termékrendelés esetén felmerülő – egyedi megoldásokról is. Áttekintik az elérhető operációs rendszereket is, hogy mindenki megtalálja a követelményeinek legtökéletesebben megfelelő összeállítást. 

A 30 perces webinár során Pásztor Ádám, a Beckhoff Automation Kft. mérnöke az alkalmazásnak megfelelő termék kiválasztásához szeretne segítséget nyújtani.

A webinár mindenkinek ajánlott, aki a Beckhoff Panel PC és vezérlőpanel portfóliója iránt érdeklődik.

 

beckhoff webinars

 

TwinCAT PLC diagnosztika és TwinCAT Scope – 2021. 03. 23.; 10:00–11:00

A TwinCAT PLC program fejlesztése során előfordulhatnak olyan problémák, amelyek megakadályozzák a program megfelelő futását, illetve nem várt program- vagy runtime környezeti leállást okozhatnak.

A 30 perces webinár keretén belül Cserpák Mihály, a Beckhoff Automation Kft. mérnöke bemutatja azokat a megoldásokat, amelyek segítségével diagnosztizálni tudjuk az alkalmazásunkat, valamint ismerteti a TwinCAT Scope programcsomagot, amely a TwinCAT 3 fejlesztőkörnyezet részeként segíteni tudja, mind az elkészített alkalmazás, mind a vezérelt berendezés hibajelenségeinek elemzését.

A webinárt elsősorban a Beckhoff-technológiákban már jártas automatizálási szakembereknek ajánlják.

 

Modern kezelőfelület kialakítás TwinCAT HMI-ben: Script-ek használata – 2021. 04. 06.; 10:00–10:30

A TwinCAT HMI lehetőséget nyújt egyedi igényeknek megfelelő funkcionalitások készítésére. Felhasználhatók és integrálhatók a mindennapokban – webes felületeken, honlapokon, telefonos alkalmazásokban – már megszokott script-ek, ezáltal már bevált, jól ismert funkciókat tudunk az ipari HMI-k területén is alkalmazni, vagy ha szükséges, teljesen egyedi kódokkal tudjuk személyre szabni a HMI felületét, működését.

A 30 perces webinár során Rékasi Endre, a Beckhoff Automation Kft. mérnöke a TwinCAT HMI-ben Script-ek használatához ad javaslatokat, valamint gyakorlati példákon keresztül mutatja be, hogyan lehet a HMI projektekben könyvtárakat és keretrendszereket felhasználni.

A webinár mindenkinek ajánlott, aki a Beckhoff TwinCAT HMI iránt érdeklődik.

 

TwinCAT 2 és TwinCAT 3 szoftverek licencelési lehetőségei – 2021. 04. 20.; 10:00–10:30

A Beckhoff automatizálási szoftvereinek (TwinCAT 2 és TwinCAT 3) licencelési lehetőségei valóban szerteágazók, de nem véletlenül. Ezekkel rugalmasan kiválaszthatók azok a komponensek, amelyek az alkalmazáshoz szükségesek. Az előadás célja az, hogy segítsen eligazodni a rendelési kódok világában, továbbá említésre kerülnek a fejlesztőkörnyezetek, kiegészítők, és a licenceléshez kacsolódó hardverelemek is.

A 30 perces webinár során Pásztor Ádám, a Beckhoff Automation Kft. mérnöke szeretne tiszta vizet önteni a pohárba a licencelés terén, és megválaszolni a gyakran felmerülő kérdéseket.

A webinár mindenkinek ajánlott, aki a TwinCAT 2 és TwinCAT 3 szoftverek iránt érdeklődik, vagy már használja.

 

 

A webinárok végén a résztvevőknek lehetőségük lesz kérdéseket feltenni.

 

Regisztráljon már most!

 

beckhoff webinar reg knob

 

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

 

még több Beckhoff