Skip to main content

Fluke infravörös „point-and-shoot” hőkamerák

Megjelent: 2020. november 11.

flukeEgyszerű, egy kézzel kezelhető, rögzített fókuszú képrögzítés – a FlukeTiS20+ és TiS60+ infravörös hőkamerák ideális eszközök mérnökök és technikusok számára, amelyek pontos, érintést nem igénylő hőmérsékletmérést tesznek lehetővé biztonságos távolságból. Használatukkal más módon nem észlelhető, láthatatlan hőproblémák is feltárhatók.

 

 

A TiS20+ és a TiS60+ hőkamerák a Fluke IR-Fusion technológiát alkalmazzák, amely minden infravörös kép rögzítésével egy időben automatikusan egy látható fényű képet is rögzít. A kamera pixelenként összeilleszti a két képet, ezáltal a felhasználó láthatja a teljes infravörös képet, a teljes látható fénytartományba eső változatot vagy a különböző, köztes kombinációkat – a kiválasztáshoz mindössze az ujjukat kell végighúzni a képernyőn. Bármilyen hőprobléma pontos helye ezután egyszerűen meghatározható, még akkor is, ha az infravörös kontraszt nem elég erős, és kevéssé strukturált az infravörös kép.

 

fluke

 

  • A belépő szintű TiS20+ a hibaelhárítást végző villanyszerelők, valamint a helyben történő ipari karbantartást végző és épületgépészeti technikusok számára tervezett hőkamera. –20 °C és +150 °C közötti hőmérsékletmérésre képes, robusztus 3,5 hüvelykes érintőképernyővel és 120 × 90 infravörös érzékelőfelbontással látták el. A TiS20+ 5 órát meghaladó folyamatos működést biztosító akkumulátor-üzemidőt kínál, miközben az alvó üzemmód csökkenti az akkumulátor energiaigényét a vizsgálati pontok között.

  • A TiS60+ egy nagy felbontású eszköz, amelynek segítségével a karbantartást végző csapatok távolról azonosíthatják a kisebb meghibásodásokat is. A 3,5 hüvelykes érintőképernyővel felszerelt hőkamera 320 × 240 érzékelőfelbontást, –20 °C és +400 °C hőmérséklet közötti mérési tartományt biztosít.

 

A Fluke TiS20+ és a TiS60+ hőkamera mérete egyaránt 26,7 × 10,1 × 14,5 cm, súlya 0,72 kg, tervezése és tesztelése alapján ellenáll az akár 2 m-es magasságból történő leejtésnek is, valamint IP54 védettségi besorolásnak megfelelően por- és vízálló.
Mindkét hőkamera kompatibilis a Fluke Connect asztali szoftveralkalmazással, amely lehetővé teszi hőképek valós idejű rögzítését és megosztását okostelefonok vagy táblagépek segítségével, valamint a felhőbe történő feltöltést. Percek alatt professzionális jelentések készíthetők, a radiometrikus adatok teljes körű rögzítése támogatja a karbantartási programok használatát.
A hőkamerák a Fluke Connect Asset Tagging szoftver használatát is támogatják, amely beolvassa az egyes eszközökön lévő QR-kódokat a képrögzítés pillanatában, és automatikusan szétválogatja a képeket eszközönként – ezzel szükségtelenné válik több órányi számítógépes munka, amit a képek egyenként történő szétválogatása jelentene, amivel a felhasználó még több időt takaríthat meg.

 

Forrás: Az RS Components sajtóanyaga

 

www.fluke.com