Skip to main content

Flexibilis transzformátorcsalád kapcsolóüzemű tápegységekhez

Megjelent: 2017. október 03.

01 WürtA Würth Elektronik eiSos WE-FLEX HV transzformátora

A kapcsolóüzemű tápegységek prototípus-fejlesztése során rendszerint az induktív alkatrészek (transzformátor, tekercs) beszerzése vagy kivitelezése okozza a legtöbb gondot a fejlesztőnek. A Würth Elektronik új transzformátor-típuscsaládja könnyen beszerezhető és rugalmas megoldást kínál.

 

A Würth Elektronik eiSos, az elektronikus és elektromechanikus alkatrészek egyik vezető gyártója új, felületszerelt transzformátorcsaládot mutatott be WE-FLEX HV (Flexible Transformer High Voltage) családnéven. Mint általában a WE-FLEX transzformátorcsalád összes tagja, a HV termékcsoport is egyrészt a különféle alkalmazásokhoz rugalmasan illeszkedő tulajdonságaival, másrészt pedig a gyors prototípus-fejlesztés igényeihez való kényelmes illeszkedésével tűnik ki kategóriája többi gyártmánya közül. Az új WE-FLEX HV-család különféle konfigurációival 375 transzformátor- és 125 fojtótekercs-megoldás közül választhat a fejlesztőmérnök. Az alkalmazások széles köre az egyenes, flyback és egykimenetű, primer induktivitást tartalmazó (SEPIC-) átalakítókat is felöleli együtemű és ellenütemű kivitelben egyaránt.

 

01 Würt

WE-FLEX HV: az új, felületszerelt transzformátor-típuscsalád 


A transzformátorcsalád 1,5 kVAC szigetelési feszültsége jelenleg versenytárs nélkül áll a piacon. Az újonnan kifejlesztett mangán-cink (MnZn) vasmag a hagyományos termékekéhez viszonyítva akár 30%-kal is csökkentheti a magveszteségeket. Ez az újszerű SMD-beültetésű kivitellel kiegészítve pedig vonzó alkalmazási lehetőségeket kínál az ipari és telekommunikációs környezetben használt DC/DC-átalakítók számára. A WE-FLEX HV négy méretben kapható, amelyek mindegyikét ötféle légrésméretű változatban rendelhetik meg a felhasználók. A termékcsalád üzemi hőmérséklete a –40…+125 °C-os tartományt fogja át. A sorozat nagyméretű tokozatba szerelt típusai akár 250 VRMS feszültségig biztosítják a szükséges szigetelési jellemzőket.
A fejlesztők az új SMD-transzformátorokból már most rendelhetnek ingyenes mintákat. A termék kereskedelmi mennyiségben is raktárról szállítható. A cikkben bemutatott alkatrészekhez NyÁK-tervezőhöz (Altium, EAGLE, Cadstar) és áramkör szimulátorhoz használható, letölthető szoftverkönyvtárak érhetők el itt: http://katalog.we-online.de/en/pbs/WE-FLEXHV

 

forrás: Würth Elektronik eiSos

 

Würth Elektronik Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22. A torony 5. em.
Tel.: +36 1 877 3000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.we-online.com

Még több Würth Elektronik