Skip to main content

EPLAN Project – összpontosítson a mérnöki munka digitalizálására

Megjelent: 2019. augusztus 01.

eplan lidA digitalizálás nem csak a vállalat adminisztrációs vagy kereskedelmi folyamatai szempontjából releváns, hanem valójában a teljes termékfejlesztési folyamatot érinti. Az EPLAN Project gyakorlati előnye, hogy a felhasználók használhatják az EPLAN Platform szolgáltatásait, és ezzel párhuzamosan a felhőalapú szolgáltatások hozzáadott értékét is kiaknázhatják.

 

 

A digitalizálás központi célja a folyamatok optimalizálása, a hatékonyság emelése, ezáltal a gépek és rendszerek rendelkezésre állásának növelése. Ezt a folyamatot támogatja az EPLAN Platform továbbfejlesztése. A tervezési fázis során a fókuszban a vezérlőszekrény digitális ikerpárja áll. Ennek alapja a kiváló minőségű, a házat és tartozékokat leíró 3D adatállomány, amely a projekthez kapcsolódó alkatrész- és vezetékezési információkkal is kiegészül. Az adatok zökkenőmentesen exportálhatók és más alfolyamatokban, például a gyártásban használhatók – beleértve a vezetékezést is. Az optimalizáláshoz az interdiszciplináris tervezés is jelentős mértékben hozzájárul. Lehetővé teszi az információk, ideértve az intelligens érzékelők paraméteradatainak központi helyen – az EPLAN Projectben – történő tárolását és a későbbi folyamatokban történő felhasználását.

 

AML mint csereformátum

A nyílt, szabványosított interfészek, mint például az AutomationML (AML), alkalmazásspecifikus formátumok vagy adatstruktúrák nélkül is lehetővé teszik, hogy az adatok bármely felhasználó számára hozzáférhetővé válhassanak.
A felhasználók lehetnek például a vezérlőszekrény-gyártó, vagy vezetékező gépek, vagy olyan munkatársak, akik a digitális információk segítségével végzik el a vezetékezést. A működés során a cél már a rendszer rendelkezésre állásának maximalizálása és rendszerhibák esetén a leállások minimalizálása. A telepített alkatrészek QR-kódjai segítenek azok megtalálásában, és az alkatrész tulajdonságokat – beleértve a cikkszámokat és a műszaki adatokat a pótalkatrészek megrendeléséhez – bárhol elérhetővé teszik a rendszeren belül, amelyek táblagépet, vagy okostelefont használva bármikor megtekinthetők.

 

eplan solutions

Az EPLAN Platform lehetővé teszi, hogy a használt alkalmazásokban létrehozott adatok egyetlen kattintással átkerüljenek a felhőbe 

 

Kifejezetten hasznos az együttműködés

Ezen forgatókönyvek támogatásához ideális az EPLAN ePulse. Amennyiben a fent említett projektadatok ebben kerülnek elmentésre, a felhasználó bármikor és bárhonnan hozzáférhet azokhoz.
Az EPLAN Platform ezt az innovatív megközelítést használja ahhoz, hogy lehetőséget adjon a felhasználóknak arra, hogy a felhasznált alkalmazásokban generált adatokat mindössze egyetlen kattintással felvigyék a felhőbe. Az EPLAN Project az EPLAN eView programban az együttműködéshez szükséges partnerekkel is megosztható. A vállalatok hálózatot alkothatnak az ügyfeleikkel és a beszállítóikkal, hogy egyszerűvé és biztonságossá tegyék az adatcserét. Ezáltal a Project egy olyan automatizálási megoldás központi digitális modellje, amelyet különböző alkalmazások – például az EPLAN Electric P8, az EPLAN Pro Panel vagy az EPLAN Fluid – építenek fel, és amely az egyetlen közös forrásnak számít. A Project végső soron az összes későbbi folyamathoz szolgáltatja a szükséges adatokat.
A felhasználók számára kettős előnyt jelent a jól ismert EPLAN Platform, valamint az olyan felhőalapú szolgáltatások, mint az EPLAN eView és az EPLAN Cogineer hozzáadott értéke.

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu

 

Még több EPLAN