Skip to main content

Eplan Harness proD 2.6 - Zökkenőmentes gyártási folyamatok

Megjelent: 2017. január 24.

Predefined lengthEgy tervezőszoftver fő célja a tervezői munka hatékonyabbá tétele, de ez csak a tervezési élmény fejlesztésével együtt valósítható meg. Az új Eplan Harness proD 2.6 verziója olyan intuitív 3D/2D szoftver, amely a vezetékezés és a kábelköteg-tervezés minden modern követelményének megfelel.

 

 

 

Használatra kész a vezetékezés és kábelkötegek kényelmes tervezését lehetővé tevő Eplan Harness proD új, 2.6 verziója. Ennek új funkciói közé tartozik a gyártási előírások frissítése, amely a virtuális „nailboard” mellett a huzalozási rajzokat is tartalmazza. A kábelek méretezése már automatizált. Az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint, intuitív módon alakíthatók ki a kábelutak. A mechanikai és a villamos tervezés között igazi csapatmunka hozható létre, nyílt interfészekkel. A tervezés során pontosan jelenik meg a vezetékek aktuális, valamint előírt hosszúsága, ezért a felhasználók egy pillanat alatt felismerhetik a kábelek optimális vezetésének lehetőségeit. A mechanikai és villamos kapcsolási rajzokra támaszkodva intuitív módon tervezhetők meg a kábelkötegek. A következő lépés az így létrehozott adatoknak a gyártás számára történő továbbítása. Komoly fejlesztések történtek ezen a téren is: integrálódtak a 2D/3D tervezési környezetből automatikusan származtatott és a méretezési pontokat, valamint a csatlakozások helyét kijelölő 2D huzalozási rajzok. Ez a fejlesztés automatikus méretezést tesz lehetővé, ami értékes időt takarít meg a tervezés során, és garantálja a pontos végeredményeket. A tervezés során meghatározhatók a csupaszolási hosszok és a vezetékek bevonatai is, amelyek azután a gyártási rajzokon is feltüntethetők. A felhasználók ezek alapján gyorsan és átfogóan tekinthetik át egyes projektjeiket.

 

Predefined length

Az Eplan Harness proD szoftver segítségével a kábelutak az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint, intuitív módon alakíthatók ki

A kábelhosszok meghatározása

A kábelköteg-tervező szoftverek általában megfelelő eszközök a vezetékhosszok egyszerű kiszámítására. Az Eplan Harness proD 2.6 verzióban ez most fordítva is működik: a felhasználók előre rögzíthetik a kívánt hosszúságot, amelynek például antennakábeleknél lehet jelentősége. A tervezési folyamat során az aktuális, valamint a célzott hosszok pontosan ábrázolásra kerülnek, a felhasználók egy pillanat alatt felismerhetik a kábelek optimális vezetésének lehetőségeit. Ez a megoldás lehetővé teszi a lehetséges variációk számának csökkentését, amivel a raktározás és a gyártás során is költségmegtakarítás érhető el. Az újabb funkciók lehetővé teszik az egyes elemek csoportosítását, valamint az alkatrészszámok hozzárendelését a kábelezési egységekhez, aminek segítségével átfogóbb áttekintést érhetünk el a projekt felett.

Optimális integráció

A kapcsolódás lehetősége az Eplan Platformhoz, valamint a nyitottság az MCAD- és ECAD-rendszerek felé zavartalan együttműködést tesz lehetővé a villamos és gépészmérnöki tervezés között. Egy másik fontos újítás, hogy az Eplan-projektek közvetlenül átvihetők az 2.6 verziószámú kábelköteg-tervező szoftverbe. A megoldás nem csak emiatt fontos, az Eplan Platform központi alkatrészadat-menedzsmentje támogatja az integrált adattárolást, a felhasználóknak tehát csak egyetlen rendszerben kell kezelniük a törzsadatokat. Ez integrált munkafolyamatot hoz létre a kábelköteg-tervezéstől a kapcsolási rajzok létrehozásán át a gyártásig. Az integrált adatoknak a tervezéstől a gyártásig vezető egyszerű, egységes és zavartalan használata a gyors és hatékony munkavégzés egyik legfőbb záloga. 

 

Wire drawings

Az Eplan Harness proD integrálja a 2D/3D tervezési környezetből automatikusan származtatott és a méretezési pontokat, valamint a sorkapcsok
helyét kijelölő 2D huzalozási rajzokat

Egyedi alkalmazási területek

A rendszer számos funkcionális fejlesztésének eredményeképpen a hatékonyabb vezetékezés és a kábelköteg-tervezés segítségével felgyorsulnak a munkafolyamatok. Az Eplan Harness proD minden iparág számára nélkülözhetetlen, ahol vezetékezés és kábelkötegek tervezésére van szükség: például speciális kialakítású járművek és berendezések gyártásában, vezetékezés és kábelköteg előregyártásban, a gépgyártásban, valamint olyan részlegekben, ahol interdiszciplináris együttműködés valósul meg.

 

 

EPLAN Software & Service

Az EPLAN Software & Service a világ egyik vezető vállalata, amely számítógéppel segített munkafolyamatokhoz (CAx) fejleszt és forgalmaz szoftvertermékeket, konfigurációs és mechatronikai megoldásokat, amelyek a tervezési és szerelési folyamatok optimalizálásában segítik ügyfeleit. Az ERP- és PLM/PDM-rendszerekhez készített szabványos, illetve testreszabott interfészek valósítják meg az adatkonzisztenciát a termékfejlesztés, a megrendelések feldolgozása és a gyártás során. A tervezés és gyártás világában elért sikerek kulcsa a következetes ügyfélközpontúság, a globális támogatási képesség, az innovatív fejlesztések, valamint az interfészek létrehozásában megszerzett szakértelem. Globális vállalatként az EPLAN világszerte több, mint 45 ezer ügyfelet és 120 ezer megoldást támogat a kiváló termékminőség és a maximális hatékonyság által.
Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 18 gyáregységgel és 78 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport több, mint 11 500 alkalmazottat foglalkoztat, és árbevétele 2015-ben elérte a 2,2 milliárd eurót. A családi tulajdonú vállalat 2016-ban sorozatban nyolcadszor nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A Deutschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.

További információk:
www.eplan.de és www.friedhelm-loh-group.com

 

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu