Skip to main content

EPLAN Data Portal: út az ideális eszközadatok eléréséhez

Megjelent: 2018. szeptember 19.

Eplan lidA Data Portal Lab Version változata lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy korai hozzáférést kapjanak a teszteléshez, és kipróbálják a program legfrissebb fejlesztéseit. A folyamatos minőségjavítás egy fontos eleme a teljesen új felhasználói értékelési funkció.

 

 

 

A digitális eszközadatok kulcsfontosságú elemek a hatékony tervezés számára. Ezen a területen az egyik legnagyobb kihívás az adatminőség és az elérhető adatok részletessége. Az EPLAN Data Portal felnőtt a kihíváshoz: az év kezdete óta a portál havonta frissül, gyakrabban, mint eddig. A felhasználók már minősítési funkcióval rendelkeznek az eszközadatok értékeléséhez, ezáltal a gyártók gyakorlati alapú visszajelzéseket kapnak a piactól. A hannoveri vásár óta az EPLAN Data Portal Lab Version változata lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korai hozzáférést kapjanak a teszteléshez, és kipróbálják a program legfrissebb fejlesztéseit. (1. ábra)

 

Dashboard

1. ábra A Dashboard jó áttekintést nyújt – például az Eplan Data Portal új funkcióiról vagy a leggyakrabban letöltött eszközadatokról


Az EPLAN Data Portal a digitális eszközadatok központi platformja az automatizálási technika területén. Jelenleg több mint 230 gyártó kínál több mint 800 000 adatkészletet közvetlen letöltésként – ami a beépített konfigurátorokkal és a kapcsolódó termékváltozatokkal valójában több mint 2 millió alkatrészadatot jelent. Az év elejétől az adatok havonta frissülnek, így a felhasználók és a gyártók egyaránt jobban kihasználhatják a platform előnyeit, és hozzájárulhatnak az adatok magas színvonalának fenntartásához. Ezek a frissítések magukban foglalják mind az új gyártók hozzáadását, mind pedig a meglévő gyártási adatok kiterjesztését, bővítését és frissítését.

 

Felhasználói minősítések segítenek az eligazodásban

A folyamatos minőségjavítás egy másik eleme a teljesen új felhasználói értékelési funkció. A többi portálhoz, például az Amazonhoz hasonlóan az EPLAN Data Portal is lehetővé teszi a felhasználók számára a felajánlott tartalmak értékelését csillagok odaítélésével. A cél az, hogy a felhasználó a termék digitális adatait minősítse, ne magát a terméket. A közösség számára a felhasználók így hasznos visszajelzést nyújthatnak a mindennapi munkájuk során tapasztaltakról, ami más felhasználók számára is iránymutatást nyújt, de a gyártók is értékes visszajelzéseket kapnak a piactól, ami alapján tovább fejleszthetik adataikat. Ezáltal maguk a felhasználók is képessé válnak az adatok minőségének befolyásolására.

 

Rating

2. ábra A felhasználók csillagok adásával értékelhetik a portálon található alkatrészadatokat, és ezáltal segíthetnek a többi felhasználó számára az információk közti eligazodásban

 

Rendezési lehetőségek a jobbfelhasználói élmény érdekében

A minősítési funkcióval a felhasználók a keresési eredményeket közvetlenül a portálon rendezhetik két további opció segítségével: az eszközadatok szűrése a legmagasabb minősítésű eszközök szerint, vagy az alkatrészadat-készlet által generált letöltések mennyiségétől függően. Így a felhasználók pontosan tudják, mely elemek rendelkeznek a legjobb minőségű eszközadatokkal, vagy melyik eszközt használják leggyakrabban a saját termékcsoportjában. Az elképzelés természetesen az, hogy a mérnökök intenzíven használják majd a minősítési funkciót, ami az előfeltétele annak, hogy az valódi hatást fejtsen ki a piacon. A funkció jelentős hozzáadott értéknek számít – ebből adódóan a minősítési funkció létrehozása mindenképpen remek kezdeményezés.

 

Ablak a jövőre

A felhasználói élmény, valamint az egyszerűség és a kezelhetőség – a megfelelő tartalmakkal kombinálva – kulcsfontosságú eszközök a jövő felhő alapú alkalmazásaihoz. Az új EPLAN Data Portal április óta elérhető Lab Version változatában a felhasználóknak lehetőségük van az új felület közvetlen tesztelésére. Függetlenül attól, hogy kipróbálják-e az új keresési funkciókat, vagy fel akarják-e fedezni az új irányítópultot, a Lab Version már tartalmazza ezeket a szolgáltatásokat. Folyamatosan bővül és rendszeresen válnak elérhetővé az újabb és újabb verziók. Az Eplan ezúttal némi betekintést is nyújt a felhasználók számára a fejlesztés folyamatának kulisszatitkaiba.

 

További információ

A 2018-as év kezdete óta több mint 50 – mintegy 50.000 adatkészletet tartalmazó – termékkatalógus került frissítésre. Ezenkívül tizenöt neves gyártócég – köztük az automatikus megszakítókat gyártó Hitachi Industrial Systems, a frekvenciaváltókat gyártó Yaskawa és a több mint száz hengerből álló termékkínálattal rendelkező IMI – lépett újonnan a portálra. (2. ábra)

 

EPLAN Software & Service

Az EPLAN Software & Service a világ egyik vezető CAx- (számítógéppel segített) szoftvertermékeket, konfigurációs és mechatronikai megoldásokat fejlesztő vállalata, amely a tervezési és szerelési folyamatok optimalizálásában segíti ügyfeleit. Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az adatkonzisztenciát a termékfejlesztés, a megrendelések feldolgozása és a gyártás során. A tervezés és gyártás világában elért sikerek kulcsa a következetes ügyfélközpontúság, a globális támogatási képesség, az innovatív fejlesztések, valamint az interfészek létrehozásában megszerzett szakértelem. Globális vállalatként az EPLAN világszerte több mint 45 000 ügyfelet és 120 000 megoldást támogat a kiváló termékminőség és a maximális hatékonyság által.
Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 18 gyáregységgel és 78 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport több mint 11 500 alkalmazottat foglalkoztat és 2015-ben árbevétele elérte a 2,2 Mrd. eurót. A családi tulajdonban lévő vállalat 2016-ban sorozatban nyolcadszor nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A Deutschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.
További információkért kérem, keresse fel a www.eplan.de  és a www.friedhelm-loh-group.com  oldalakat.

 

További információ:
https://labversion.eplandata.de

www.eplandataportal.com

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs
Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu