Skip to main content

Energiagazdálkodási megoldások a Silverteltől

Megjelent: 2021. augusztus 11.

codicoA Silvertel fejlett, alacsony költségű elektronikus modulok tervezésére és gyártására specializálódott. A Silvertel elektronikai termékei kulcsfontosságú alkatrészek olyan alkalmazásokban, amelyeket a távközlésben, az adatátvitel során, a biztonsági rendszerekben és a kereskedelemben használnak. A miniatürizált, nagy hatékonyságú PoE-modulok walesi gyártója három új taggal bővíti termékpalettáját.

 

 

 

A SILVERTEL bejelentette, hogy a jól bevált, népszerű termékcsaládból az Ag5300 sorozat mellett egy nagy hatékonyságú változattal is piacra lép. Elődjéhez hasonlóan az Ag5400-család egy IEEE802.3.at szabványnak megfelelő PoE PD (powered device) modul 5, 12 vagy 24 V kimenettel. Az 57 × 18 × 14 mm-es egysoros modul a világ legkisebb 802.3at megoldása. Ideális szűkös helyen való alkalmazásokhoz, például egylapos számítógépekhez, vezeték nélküli hozzáférési pontokhoz és beléptető elektronikai eszközökhöz. Az Ag5400-család több mint 93%-os hatékonyságot garantál, és 50%-kal csökkenti az energiafelhasználást, valamint lehetővé teszi a termék használatát magasabb környezeti hőmérsékletű rendszerekben. Az Ag5400-család pin-kompatibilis az Ag5300-családdal, ezért nagyon egyszerű átállási lehetőséget biztosít a tervezőmérnökök számára, akik nagyobb hatékonyságot, kisebb hőtermelést és a perifériás eszközök számára elérhető nagyobb hasznos teljesítményt szeretnének. Az Ag5400-termékcsalád egy fix 4. osztályú, 2. típusú PD-modul, amely tartalmazza a PoE interoperabilitáshoz szükséges azonosító és osztályozási jellemzőket, valamint 1,5 kV-os szigetelést és hatékony DC/DC átalakítást.

 

codico 1

 

Kiegészítő DC/DC modulok a PoE termékek támogatásához

A SILVERTEL népszerű DC/DC konverter moduljainak legújabb tagja az Ag7010. A modul egy buck konverter nagyon széles bemeneti feszültségtartománnyal 4,5 Vdc és 28 Vdc között, valamint 3,3 Vdc és 12 Vdc közötti kimeneti feszültséggel, masszív 120 W-os teljesítmény mellett. A nem-szigetelt kialakítás az USB-C Power Delivery bemenetre (5/9/15 V vagy 20 V) optimalizált – beleértve a Thunderboltot (Intel) és a Lightningot (Apple), de ugyanúgy alkalmas elosztott 12/24 V-os rendszerekhez is. A jellemzően 95%-os konverziós hatékonysággal a modul kiváló teljesítményt nyújt egy ólommentes, 37 × 14 × 7 mm (L × W × H) méretű SMT-tokozásban.

 

codico 4


Az Ag7010 I2C interfészen keresztül PMbus vezérléssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a kimenet távoli felügyeletét és vezérlését. Az Ag7010 ideális az USB-C-ről táplált alkalmazásokhoz, például monitorokhoz / TV-khez, játékkonzolokhoz és virtuálisvalóság-rendszerekhez, 2D és 3D szkennerekhez / nyomtatókhoz, Bluetooth hangszórókhoz, médiakonverterekhez/bővítő hubokhoz, valamint kamera- / megfigyelő rendszerekhez, felügyeleti rendszerekhez és egyéb, általában 12 vagy 24 V-os tápellátással működő ipari alkalmazásokhoz.

 

codico 2

 

Akkumulátortöltés-vezérlő Ag105

Az Ag105 egy lítium-ion akkumulátortöltés-vezérlő modul, amelyet lítium-ion és lítium-polimer akkumulátorok töltésére terveztek fix egyenáramú forrásból vagy napelemes táplálásból. A modul intelligens és biztonságos töltési profilt használva előtöltési, konstans áram- és konstans feszültségprofilokat biztosít. Az Ag105 a napelemekből történő töltés optimalizálásához a maximális teljesítménypont-követést (MPPT) alkalmazza. Széles, 11 Vdc és 36 Vdc közötti bemeneti feszültségtartományt kínál, és a választható töltési profilok segítségével 0,2 Ah és 12,5 Ah közötti kapacitású Li-Ion és Li-Po akkumulátorokat képes tölteni.
A beépített I2C interfész lehetővé teszi a töltés alatt álló akkumulátor vezérlését és felügyeletét. A Dual-in-Line (DIL) formátumban kapható és mindössze 51 × 30 × 16 mm (L × W × H) méretű modul nagyon kis helyet foglal el, miközben lenyűgöző funkciólistát kínál.

 

codico 3


Érdeklődés esetén, illetve a minták elérhetősége érdekében vegye fel a kapcsolatot a CODICO-val. A SILVERTEL alkalmazástámogató csapata és fejlesztőeszközei rendkívül alacsony kockázatúvá teszik a tervezést és a sorozatgyártásig vezető megvalósítást.

 

 

Balogh Gergely
CODICO GmbH
Field Sales Engineer, Active Components
Mobil: +36 30 867 0687
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.