Skip to main content

Endrich tudásbázis – 2021

Megjelent: 2021. október 13.

Endrich lidNapjainkban az elektronikai alkatrész-disztribúció üzletág számos új kihívással néz szembe – leginkább a megnövekedett gyártási és szállítási idő, valamint az általános anyaghiány teszi a hagyományos „dobozmozgató” kereskedők életét egyre nehezebbé.

 

 

Új logisztikai koncepciók nőnek fel, az alkatrészgyártók ajtaján az Amazon és a hozzá hasonló óriásvállalkozások kopogtatnak, ajánlva testreszabott logisztikai szolgáltatásaikat az elektronikai alkatrészelosztás területén is. Csak azok a cégek maradnak életképesek ezen a piacon, akik a hagyományos disztribúciós tevékenységen felül hozzáadott értékkel emelt szolgáltatást is képesek nyújtani, legyen az dizájn-in vagy tanácsadási tevékenység, amelynek alapja mindenek előtt a meglévő TUDÁS. Ennek szükségességét felismerve, az Endrich – mint Európa egyik vezető dizájn-in-disztribútora – ügyfelei részére hasznos tudásbázisok felépítésébe kezdett. Itt az idő, hogy beszéljünk ezekről…

 

Könyvsorozat és önálló weboldal a technikai írások,
műszaki cikkek terjesztésére

Csakúgy, mint a jelen újság kiadásaiban, az Endrich rendszeresen publikál hosszabb, rövidebb műszaki cikkeket több magyar és európai szakfolyóiratban, valamint az online médiában egyaránt. Ezek nem ragadnak meg a marketing szövegek szintjén, hanem többnyire részletekig menő írások, amelyek az elektronika minden területét érintik.
Az elmúlt 10 év során több mint 120 publikáció született. Az Endrich ingyenesen terjesztett könyvsorozat formájában is elérhetővé teszi ezeket a cikkeket, amelyeket kiállítások alkalmával, konferenciákon vagy éppen karácsonyi ajándékként nyújtunk át partnereinknek. A könyvsorozat nagydíjat kapott Kelet-Európa egyik legnagyobb műszaki kiállításán, a HUNGEXPO Ipar Napjai 2016 kiállításon, Budapesten. A cikkgyűjtemény a 2018-as müncheni Electronica kiállításra saját weboldalt kapott.

 

Endrich 1


Az Endrich publikációs weboldal http://electronics-articles.com mára csaknem 13 500 olvasóval rendelkezik, havi átlagban 500 látogató keresi fel. Az olvasottsági statisztika egyik érdekessége, hogy a felhasználók nagy arányban olyan országokból jelentkeznek, ahol az Endrich képviseleti irodával nincs is jelen. A jelentős médiajelenlétnek és a jól felépített brand-névnek köszönhetően a legtöbb látogatónk Magyarországról keres minket, de meglepő módon az online tudásbázisunk második legnagyobb olvasótábora az USA-ban van. Büszkék vagyunk rá, hogy a keresőoptimalizálási (SEO) szempontokat messzemenőkig figyelembe vevő weboldal-technológiának köszönhetően látogatóink 66%-át organikus keresés (Google) hozza. Az oldalra látogatók további 34%-a érkezik direkt promóción, illetve közösségimédia-kampányokon keresztül. Ez az oka annak, hogy az electronics-articles.com ugyanannyira olvasott Dél-Koreában, mint Németországban. Mivel a tartalom 100%-ban műszaki, az olvasók általában a közvetlen megkereséseket sem tartják kéretlen tartalomnak. Minden cikk szabadon használható, nyomtatható, letölthető vagy elküldhető és elérhető angol vagy magyar nyelven. Az írások nemcsak fejlesztőmérnökök számára hasznosak, de saját kereskedelmi képviselőink is referenciaként tudják használni őket munkájuk során, ügyféltalálkozók alkalmával ezek alapján tudnak technológiai ajánlásokat tenni. A szerzők és szerkesztők büszkék arra, hogy a digitális tudásbázis az Ipar Napjai 2020 kiállítás alkalmával a kiállítás különdíját kapta, így mára mind a nyomtatott, mind az online változat díjazott termék.

 

Endrich 2

 

Új weblap az Endrich E-IoT platform számára

Az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH mint alkatrész-forgalmazó különös figyelmet fordít ügyfelei IoT projektjeinek támogatására, ennek segítésére fejlesztette ki saját IoT eszközcsaládját, amelynek kulcskomponensei legfontosabb beszállítóitól származnak: mindez az E-IoT Ökoszisztéma. Mivel minden specifikus megoldás más és más funkciók ötvözését követeli meg a fejlesztőktől, a termékcsalád elsődleges funkciója demonstrációs jellegű. Maga az E-IoT platform a következő szolgáltatásokat nyújtja:

  • „Nyílt forrás”-alapú hardverdizájn-koncepció – a család minden komponensének kapcsolási rajza és elrendezése ingyenesen elérhető regisztrált partnereink számára.
  • Ingyenes adatgyűjtő és vizualizációs szolgáltatás az Endrich IoT koncepció felhasználói számára – hozzáférés az Endrich Cloud Database szolgáltatáshoz és az Endrich Data Visualisation Gateway-hez.
  • Ingyenes hardver- és szoftverkézikönyv nyomtatott formában, angolul „E-IoT concept – hardware and software guide by Zoltán Kiss”.

Endrich 3

 

Az E-IoT koncepció részére új, dedikált weboldal készült, ami tulajdonképpen a fent említetteket tartalmazza – egy teljes hardver- és szoftverleírás arról, hogy hogyan lehet saját IoT megoldást építeni az Endrich által forgalmazott alkatrészek segítségével. A weblap szabadon hozzáférhető minden Endrich ügyfél számára, minden alkalmazott technológia leírását, magyarázatát tartalmazza, megtalálható benne a teljes áramköri terv, a funkciókhoz tartozó példaprogramkódok. Az Endrich célja ezzel IoT eszközök fejlesztésének támogatása, ezáltal az alkatrész-kereskedelem volumenének növelése.

 

Endrich 4


A mobileszközökre is optimalizált oldal a https://e-iot.info címen érhető el, míg a részletes kézikönyv itt taláható: https://e-iot.info/e-iot-platform-hardware-software-manual/index.html
Magával a koncepcióval a nagyközönség legutóbb az ElectroSUB szakkiállításon és a kísérő konferencia első napján találkozhatott, ahol az Endrich aranyszponzorként vett részt ismételten, 2021 szeptember 28 és 30-a között, a Lurdy Házban.
Videófelvétel a Hungexpo Grand Prix 2020 termékdíjas E-IoT platformról: https://www.youtube.com/watch?v=OcH8h1u43Egl

 

Endrich KissZSzerző: Kiss Zoltánokl. villamosmérnök,
Export Igazgató Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH

 

Endrich Bauelemente
Vertriebs GmbH
Sales Office Budapest
1191 Budapest, Corvin krt. 7–13.
Tel.: + 36 1 297 4191
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.endrich.com