Skip to main content

Elektromos karbantartás Testo műszerekkel

Megjelent: 2021. november 09.

Testo lidA Testo innovatív elektromos mérőműszerei új mércét állítanak intelligens, felhasználóbarát technológiai megoldásaikkal, legyen szó hűtéstechnikáról, füstgázelemzésről a szellőzéstechnika, a klímaszerelés, a hűtőipar, a környezetvédelem területén, vagy ipari alkalmazásokról, elektromos karbantartásokról.

 

 

Elektromos karbantartások végzésénél fontos, hogy megbízható és a mérési igényeknek eleget tevő műszert válasszon a szakember. Ellenkező esetben lehetséges, hogy kiegészítő műszer vásárlására fog kényszerülni a felhasználó, például amikor egy magasabb méréstartományra van szükség a méréshez. Az is lehet azonban, hogy a vártnál gyakrabban kell cserélni az eszközállományt az alacsonyabb megbízhatóság miatt. Ez azonkívül, hogy hosszú távon többnyire nem gazdaságos és környezetszennyező, azt is magával vonhatja, hogy emiatt akár műszer nélkül marad a szakember, vagy hogy emiatt tartalékegységeket szükséges magával hordani. Egyik megoldás sem túl kecsegtető. Éppen emiatt egy olyan vállalkozásnak, amelyik szem előtt tartja a hatékonyságot és a minőségi munkavégzést, érdemes megbízhatóbb és nagyobb tudású mérőműszereket beszerezni. A vállalkozás több különböző, megbízható márka közül is tud választani, viszont egy-egy termék, illetve márka esetén nem csupán a képességek és az ár lehet a különbség, hanem a hozzáadott szolgáltatások is. Értve ez alatt a műszerhez biztosított jótállás időtartamát, az esetleges szervizelés lebonyolítását, vagy épp a használattal kapcsolatosan elérhető segítség formáját.
A Testo márkakínálatában régóta megtalálhatók a professzionális elektromos mérőműszerek is. Ahogyan más, a márka által kínált terméknél is, itt is többféle megbízható mérőműszer érhető el, illetve ezen mérőműszerek kiegészíthetők más, a mérési igényhez hasznos műszerekkel is úgy, mint egy hőkamera, egy légtechnikai műszer vagy egy (infra) hőmérsékletmérő.
A Testo villamos mérőműszer-kínálata öt fő terméktípusból áll. Ezek között megtalálható a digitális multiméter, lakatfogó, feszültségmérő, kombinált áram- és feszültségmérő, illetve érintésmentes feszültségérzékelő is.
A testo 745 érintésmentes feszültségmérő egy akusztikus és vizuális módon is jelezni tudó, praktikus műszer. A piacon szinte egyedülálló speciális szűrőjének köszönhetően a zavaró nagyfrekvenciás jeleket kiszűri a műszer, ezzel egy jóval megbízhatóbb feszültségmérést érve el. Kétféle méréstartományban képes működni, 12…50 V és 50…1000 V között. Az eredményt az érzékelőfej piros színű megvilágítással és hanggal is jelzi. A kialakítása pedig a többi Testo műszerhez hasonlatosan robusztus és IP67-es szabványú.

 

Testo 1

1. ábra A vízálló és porálló testo 745 feszültségvizsgáló műszer robusztus
és kopásálló, időtálló segítség a mindennapi munkában

 


A testo 750 kétpólusú feszültségmérő egy praktikus alapműszer. Háromféle kivitelben kapható, amelyek között megjelenítési és mérési különbségek vannak. A mért értékeket egy speciális, minden irányból jól látható, LED megvilágítású, sávos kijelzéssel jeleníti meg, illetve a testo 750-3 esetén pedig egy LCD kijelzőn is láthatók az értékek. A bal és jobb mérőszárak kettéválaszthatók. Összeillesztve a mérőcsúcsok közötti távolság ideális a háztartási konnektorok méretéhez, illetve a hegyes mérőcsúcsokat egy-egy menetes rögzítésű fémkupak fedi, így segítve a konnektoros mérést (igény esetén ezek eltávolíthatók).

 

Testo 2

2. ábra A testo 750-1 feszültségmérőnek minden szögből jól leolvasható LED kijelzője bármely munkafolyamat során segítségére lesz a pontos mérési adat leolvasásában

 


A testo 755 kombinált áram és feszültségmérő igen praktikus megoldású eszköz. A készülék levehető mérőcsúcsokkal rendelkezik. A mérőcsúcsok cserélhetőségének köszönhetően, sérülés esetén nem kell az egész műszert kicserélni. A műszer automatikusan választja ki a megfelelő beállításokat: a hibás működtetés megakadályozásával nagyban megkönnyíti a napi használatot. Bizonyos verziója képes akár 1000 V feszültséget is mérni, illetve forgó mágneses mező mérésére is alkalmas.

 

Testo 3

3. ábra A testo 755 áram-, és feszültségmérő gyakorlatilag az összes villamos mérési feladatra tökéletes

 


Egy digitális multiméter egyetlen szakember eszköztárából sem hiányozhat. Erre az igényre kínál tökéletes megoldást a testo 760 digitális multiméter, amely háromféle kivitelben kapható. A különböző kivitelek között megtalálhatók az 1000 V feszültségig mérő, illetve akár µA méréstartományú áramerősséget is mérő változatok. Továbbá elérhető True RMS méréssel ellátott kivitel, aluláteresztő-szűrős megoldás és hőmérsékletmérésre is képes változat is. A testo 760 digitális multiméter minden változata masszív ABS műanyag készülékházzal, jól gumírozott kezelőgombokkal és csúszásmentes gumifelületekkel bír. A műszerhez tartozó alapmérőkábelen túl többféle mérőkábel is beszerezhető, akár krokodilcsipeszes fejekkel is. Kiegészíthető a műszer továbbá külső, kábeles lakatfogóval is.

 

Testo 4

4. ábra A testo 760 digitális multiméter minden fontos elektromos mérési feladat gyors és egyszerű elvégzésére alkalmas

 


A testo 770 digitális lakatfogó vetekszik a testo 760 praktikusságával. A készülékházba visszahúzható – kivételes – lakatszár helytakarékos mérést garantál. A robusztus készülékház, valamint gumírozott felületek és gombok garantálják a biztos mérést. Ez a modell is háromféle kivitelben választható, amelyek között µA-es minimum és 600 A-es maximum méréstartományú változat is elérhető, illetve teljesítménymérésre alkalmas verzió is. Továbbá a testo 770-3 verziójú műszer használható mobil eszközökre elérhető díjmentes applikációval szinkronizálva is, így a mért értékek digitálisan dokumentálhatók. A mért értékek alapján jegyzőkönyv állítható ki, ráadásul könnyedén és a helyszínen.

 

Testo 5

5. ábra A testo 770 lakatfogó igazi precíziós műszer a napi mérésekhez

 

 

A Testo által kínált villamos műszerek mind megbízható, kiváló mérési képességekkel ellátott műszerek. A gyártó mindegyik verzióhoz kínál kiegészítőként hordtáskát és számos más kiegészítőt. Érdemes tehát ezen rendkívüli műszerekkel mérni.

 

A részletekért kattintson ide

 

Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft.
1139 Budapest, Röppentyű u. 53.
Tel.: +36 1 237 1747
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.testo.hu