Skip to main content

DIN-sínre szerelhető, beágyazott ipari PC 12 magos processzorral

Megjelent: 2017. január 31.

beckhoffA Beckhoff CX2000-sorozatba tartozó, új beágyazott számítógépei sokmagos számítási teljesítményt nyújtanak kalapsínre szerelhető kivitelben. A 4, 8 vagy 12 magos Intel® Xeon® D processzorokat tartalmazó, új teljesítménykategóriát képviselő vezérlőosztály egyedülállóan kis méretben, igen hatékony feldolgozási képességgel rendelkezik.

 

A Beckhoff C6670 típusú ipari szervereibe már korábban beépítették azt a technológiát, ami ezúttal a DIN-kalapsínre rögzíthető vezérlők világában is megjelent.
Az új beágyazott PC-k Intel® Xeon® D-sorozatú, 4, 8 vagy 12 magos, az Intel 5. generációs Intel® Core™ mikroarchitektúrájába tartozó, 14 nm-es technológiával készült processzorokat tartalmaznak. A most piacra dobott vezérlők központi egységeik képességeiben különböznek egymástól:

  • CX2042 | Intel® Xeon® D-1529: 1,3 GHz-es, 4 magos processzorral

  • CX2062 | Intel® Xeon® D-1539: 1,6 GHz-es, 8 magos processzorral

  • CX2072 | Intel® Xeon® D-1559: 1,5 GHz-es, 12 magos processzorral

Mindhárom fajta processzor elegendően nagy számítási teljesítménnyel és párhuzamosítási képességgel rendelkezik, ami még a különösen sok erőforrást igénylő automatizálási problémák megoldásához is elegendő. A TwinCAT 3 automatizálási szoftver optimalizáltan kezeli a többmagos architektúrákat, és ezzel lehetővé teszi egy vezérlési folyamat feladatainak szétosztását a központi egység rendelkezésre álló blokkjai között. Mindennek köszönhetően a számítási terhelés finom részletekbe menően tervezhető, a lehető legjobb processzorhatásfokot elérve.

beckhoff

A hatékonyság növelésében a vezérlők önálló grafikus kártyája is szerepet játszik. Mivel az Intel® Xeon® központi egység nem rendelkezik ilyen blokkal, a CX20x0-sorozatú IPC-k egy 2 Gbájt RAM-ot tartalmazó, különálló grafikus kártyát is tartalmaznak. A CPU és a grafikus processzor memóriájának szétválasztásával elkerülhető, hogy ez a két számítási egység nem kívánt módon hasson egymásra, ugyanakkor éppen ennek a két funkcionális egységnek a nagy teljesítményfelvétele miatt forszírozott léghűtést kell alkalmazni. Szükség esetén a bekötőkábel nélkül, aljzaton keresztül csatlakoztatott ventilátor könnyen cserélhető, melynek szabályozott fordulatszáma lekérdezhető a PLC-ből.
A CX2000-sorozatú vezérlők összes alapszintű interfészét ezek az új számítógépek is tartalmazzák: 2 db GBit-Ethernet és 4 db USB3.0-vonalat, továbbá egy (VGA-átvitellel kiegészített) DVI-I kimenetet, valamint a rugalmasan konfigurálható, gyárilag beépített, többrendeltetésű interfészt. A CX2000-sorozatú számítógépekbe mind jobb, mind bal oldali irányból beilleszthető összes plug-in modul ezekkel az új vezérlőkkel is használható, ami a lehető legnagyobb rugalmasságot garantálja a rendszeren belül.
További részletek: www.beckhoff.com/CX2000


BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff