Skip to main content

Digitális transzformáció kapcsolószekrény nélkül

Megjelent: 2022. szeptember 12.

Murrelektronik lidGépek és berendezések felkészítése
a jövőre decentralizálással

Az automatizálási ipar digitális átalakulása nagy léptekkel halad előre. A jövő egyre inkább a szoftver szintjére összpontosít, ami új kihívásokat teremt. A Murrelektronik évek óta a decentralizálásra koncentrál, és maga fejleszti a digitális átalakuláshoz szükséges összes hardverterméket (terepibusz-modulok, switchek, tápegységek, IO-Link, kábelek és csatlakozók), és a digitális ikerrel kapcsolatos know-how-jával erős szoftveres háttérrel rendelkezik.

 

A decentralizálás nem csak egy vagy egyes termékekről szól, rendszerben kell gondolkodni, mert csak átfogó szemlélettel, tervezéssel és telepítéssel lehet felismerni a hatékonysági potenciálokat, és a maximumot kihozni az automatizálásból. Csak az átfogó rendszerbe való intelligens integráció révén válik egy termék valódi és hasznos megoldássá. Így segíti professzionálisan az egyes komponensek kölcsönhatásával a digitális átalakulást.

 

IO-Link Master modulok

Az IO-Link az automatizálási technológiában a plug-and-play telepítést jelenti. Éppen akkor, amikor a termelési folyamatok és rendszerek egyre összetettebbé válnak, és egyre több adatot rögzítenek, illetve kapcsolnak össze egymással, biztosít maximális átláthatóságot ez a kommunikációs szabvány a szenzor-aktor szinttől a felhőig. Az IP67-es „MVK Pro” és „IMPACT67 Pro” terepibusz-modulok teljesen új fejlesztések. Nyolc multifunkciós master-porttal rendelkeznek, az L-kódolt M12 csatlakozóknak köszönhetően nagy áramerőséget is megengednek, és kiszolgálják a PROFINET, EtherNet/IP és EtherCAT Ethernet-protokollokat.

 

Murrelektronik MVKPro Impact67Pro 1

Az MVK Pro és IMPACT67 Pro IP67-es terepibusz-modulok teljesen új
fejlesztések, és tovább bővítik a Murrelektronik IO-Link termékkínálatát.
Többek között mindegyik elterjedt protokollt elérhetővé teszik vagy biztosítják
a terepibusz-független felhasználást 4 A port kimenő árammal, on-board
diagnosztikával és robusztus házzal (Murrelektronik GmbH)

 

 

Vision telepítési megoldások

Az ipari gyártásban és a logisztikában egyre fontosabbak lesznek az ipari képfeldolgozó rendszerek. A Murrelektronik moduláris plug-and-play megoldásaival nemcsak gyorsan és rugalmasan vehetők használatba a Vision rendszerek, de a modulok széles körű és részletes diagnosztikát is lehetővé tesznek, amivel nagyban befolyásolják a gépek rendelkezésre állását.

 

Murrelektronik Vision Produkte 2

Vision telepítési megoldások a Murrelektroniktól (balról jobbra):
A Xelity Hybrid Switch átveszi az adatkommunikációt és az áram­ellátást,
az Injection Box egy négyszeres 24 V-os áram- és jelbe­­meneti egység,
a Master Breakout Box elosztja az áramot és a jeleket és a NEC Class 2 Splitter
egy tisztán áram- és jelelosztó (Murrelektronik GmbH)

 

 

Vario-X automatizálási rendszer

A Vario-X decentralizált automatizálási rendszerrel a vezérlőszekrény feleslegessé válik. A Vario-X az érzékelőket és működtető egységeket a közvetlen gépi környezetbe helyezi, és megbízható feszültség-, jel- és adatkezelést biztosít a decentralizált szervo­hajtások zökkenőmentes integrálásához. A Vario-X segítségével automatizált rendszerben az elejétől fogva jelen van egy digitális iker is. A digitális 1:1 kép tartalmazza az eredeti gép vagy rendszer összes funkcióját és paraméterét, és a kiterjesztett valóság segítségével elhelyezhető a gyártócsarnokban. A digitális iker a prediktív karbantartáshoz is jelentősen hozzájárul. A mesterséges intelligencia alkalmazásával a folyamat végrehajtásában előforduló rendellenességek felismerhetők, és a kijavításukra irányuló intézkedések már korai szakaszban megkezdhetők. Ezzel nemcsak a tervezés során, hanem az üzembe helyezés és a szervizelés során is költség és idő takarítható meg.

 

Murrelektronik Vario X 3

A Vario-X egy moduláris és rendkívül rugalmas automatizálási platform, amellyel az összes automatizálási funkció először valósítható meg teljesen decentralizáltan, azaz vezérlőszekrény-archi­tektúra nélkül (Murrelektronik GmbH)

 

 

MQ15 csatlakozók

A gépeknek és rendszereknek áramra van szükségük, és egyszerű megoldások szükségesek az energiaellátásukhoz. Az MQ15 sorozat víz- és porálló csatlakozóit a szerszámmentes gyorscsatlakozásnak köszönhetően könnyű felszerelni. Kiválóan alkalmasak aszinkron és háromfázisú motorok csatlakoztatására. A magas áramátviteli értékek (akár 16 A folyamatos terhelés) akár 600 V AC feszültségen az alkalmazások széles körét nyitják meg.

 

Murrelektronik MQ15 4

A Murrelektronik MQ15 sorozatú víz- és porálló csatlakozói gépeket és rendszereket látnak el energiával, és alkalmasak aszinkron és há­romfázisú motorok csatlakoztatására (Murrelektronik GmbH)

 

 

Telepítés rendszerben és koncepcióval

A teljes rendszer figyelembevételével óriási megtakarítási potenciál érhető el a telepítés során, és elkerülhetők a telepítési hibák. A digitális átalakuláshoz vezető utat ezért mindig a decentralizálás és a teljes rendszerben kialakított hatékony telepítési koncepció egységeként kell tekinteni.

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Práter utca 9.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu