Skip to main content

Danfoss frekvenciaváltók gyors és rugalmas üzemeltetése vezeték nélküli kapcsolaton keresztül

Megjelent: 2019. március 26.

danfoss lidA Danfoss VLT® frekvenciaváltói felé biztosít vezeték nélküli kommunikációs kapcsolatot a gyártó új VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 kommunikációs panelje, amely egyszerű üzembe helyezést és karbantartást tesz lehetővé, ezenkívül a működés és a távoli energiamenedzsment optimalizálásában is segít.

 

 

A Danfoss VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 vezeték nélküli kommunikációs panel központja egy iOS és Android alapú intelligens eszközökre is letölthető alkalmazás, a MyDrive® Connect segítségével kommunikál, ami teljes hozzáférést biztosít a frekvenciaváltóhoz, megkönnyítve az üzembe helyezést, az üzemeltetést, a felügyeletet és a karbantartást. Mindez intelligens hibaelhárítást tesz lehetővé, jobb felhasználói élményt, és végső soron energiamegtakarítást eredményez. 

 

danfoss

 

Valós idejű segítség a frekvenciaváltók működtetéséhez

Az LCP 103 vezeték nélküli kommunikációs panel beépített LED-eken keresztül jelzi ki a frekvenciaváltó aktuális állapotát (Bekapcsolva, Figyelmeztetés, Riasztás, Wi-Fi csatlakoztathatóság). A részletes információk az intelligens eszközökről a MyDrive® Connect applikáció segítségével érhetők el állapotüzenetek, indulómenük és riasztási/figyelmeztető események formájában.
Az adatok ezenkívül vizuálisan is megjeleníthetők, amelyek a frekvenciaváltók múltbeli viselkedését dokumentálják. Az aktív pont-pont vezeték nélküli kapcsolat kihasználásával a karbantartó személyzet valós idejű hibaüzeneteket kaphat az alkalmazáson keresztül, így gyorsan reagálhat a lehetséges problémákra és csökkentheti az állásidőt.

 

Állapotadatok naplózása a gyors közbeavatkozásért

A meghajtóparaméterek másolatai a VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 belső memóriájában, vagy a modern LCP másolási funkcióval bármilyen intelligens eszközön tárolhatók. A napló részletei a MyDrive® Connect alkalmazás segítségével meg is oszthatók, így a szervizcsapat megfelelő támogatást nyújthat a hibaelhárításhoz. A biztonságos vezérlési paraméter lehetővé teszi, hogy a felhasználó meghatározza a frekvenciaváltó működését üzemzavar, vagy az alkalmazásról a frekvenciaváltóra történő adatvesztés esetén.

A Danfoss széles termékportfóliója az energiaforrásoktól a hőrendszereken és a hatékony hőelosztáson át egészen a pontos hőmérséklet-szabályozásig terjed. Az új VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 az alábbi frekvenciaváltókhoz biztosít vezeték nélküli kommunikációs képességeket:

• VLT® HVAC Drive FC 102
• VLT® Refrigeration Drive FC 103
• VLT® AQUA Drive FC 202
• VLT® AutomationDrive FC 301/FC 30
• VLT® Lift Drive LD 302

 

Danfoss Kft.
1139 Budapest, Váci út 91.
Tel.: +36 1 450 3566
http://drives.danfoss.hu

 

Még több Danfoss