Skip to main content

Biztonságos használat és szennyeződésmentesség

Megjelent: 2024. március 22.

binder cikkhez bevezető kép logoval709/719 sorozat új pattintható változatban

A higiénia szempontjából kritikus alkalmazási területeken, például az orvosi berendezésekben használt mérő- és kézi működtető eszközök biztonságos kezelésre, valamint a szennyeződésekkel szembeni ellenálló képességre optimalizált kialakítást igényelnek. A binder ezért a 709 és 719 snap-in sorozatoknál új ráfröccsöntéses eljárást vezetett be, ami támogatja az egykezes párosítást és szétkapcsolást, ugyanakkor javítja a szennyeződésekkel szembeni ellenállást.

 

A binder, az ipari kör alakú csatlakozók egyik vezető szállítója a 709-es és 719-es sorozatú termékeit az egyenes változatokhoz új ráfröccsöntéses (overmolding) megoldással kínálja. (A ráfröccsöntés műveletében az eltérő alkotóelemek egymásra fröccsöntése nem egyező időben és különböző öntőformákban történik.) Ezek a tulajdonságok előnyösek például a méréstechnikai és orvostechnikai alkalmazásokban, amelyekre fokozott funkcionális biztonsági követelmények vonatkoznak.

 

Javított biztonsági tulajdonságok

Mind a műszerezésben, mind az orvostechnikában gyakran fontos az eszközök és interfészeik védelme a környezetből származó szennyeződésekkel szemben, ezért a binder mérnökei olyan háromszög alakú ráfröccsöntéses megoldást fejlesztettek ki, amely nem rendelkezik hézagokkal, hornyokkal vagy alulvágásokkal, amelyek lehetővé tennék a szennyeződések felhalmozódását. Ez jelentősen növeli az alkalmazások szennyeződéssel szembeni ellenálló képességét. Továbbá az egyenes termékváltozatok az új típusú megoldásnak köszönhetően nagyon könnyen kezelhetők, így az egykezes illesztés és eltávolítás biztonságos és kényelmes.
Az új megoldás kifejlesztésekor a binder terméktervezőinek sikerült a tulajdonságokat a korábbi változatéval azonos magas szinten tartani, annak ellenére, hogy az új kialakítás nem tartalmaz speciális csomóvédelmet. A csomóvédelem biztosítja, hogy a szálak mechanikai igénybevétel hatására – amikor a kábel elgörbül – ne törjenek el. Ezt előzetesen hajlítási tesztekkel bizonyították.

 

Az új overmolding kialakítás javítja a szennyeződésekkel szembeni ellenállást és a működési biztonságot (Fotó: binder)

 

A termékcsalád áttekintése

A 709 és 719 pattintható sorozat a felhasználók számára egy gyors és biztonságos zárrendszer előnyeit kínálja nagy visszatartó erővel. A termékek papa és mama kábelcsatlakozóként kaphatók, húzáscsökkentéssel vagy anélkül. A 3- és 5-pólusú sorozatokat 0,25 mm2-ig (AWG 24-ig) és forrasztással vagy merülőforrasztással történő lezáráshoz tervezték. Az IP40 védettségű termékek 100 és annál is több párosítási cikluson át tartó mechanikai élettartamot érnek el.

 

A termékcsalád jellemzői

  • Védelmi fokozat: IP40
  • Tüskeszám: 3- és 5-tűs
  • Kikötés: forrasztás, merülőforrasztás
  • Névleges feszültség: 60 V
  • Névleges áram: 3 A
  • Működési hőmérséklet-tartomány: -25 °C-tól +70 °C-ig
  • Élettartam: >100 párosítási ciklus

 

Alkalmazási területek:

  • Méréstechnika és műszeripar
  • Orvostechnika

 

Franz Binder GmbH & Co.
Elektrische Bauelemente KG
Roetelstrasse 27
D-74172 Neckarsulm/Németország
Tel.: +49 (0) 7132 325-0
Fax: +49 (0) 7132 325-150
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.binder-connector.de

 

#42a8ab