Skip to main content

binder 707-es sorozat: M5 szögletes panelcsatlakozók

Megjelent: 2023. szeptember 28.

binder lidKis méret, nagy lehetőségek

A kompakt, robusztus és a lehető legnagyobb rugalmasságot nyújtó jelinterfészekre, ahol a miniatürizálás erőteljes, különösen nagy igény mutatkozik a piacokon. A binder M5 szögletes panelbeépítésű alkatrészei támogatják a tervezőket az automatizálás, a robotika, a méréstechnika és a vezérlés helykritikus alkalmazásaiban.

 

A binder, az ipari kör alakú csatlakozók vezető szállítója kompakt, M5 méretű, szögletes panelbeépítésű alkatrészeket mutat be. A 707-es sorozat 3 vagy 4 pólusú csatlakozói a NYÁK-monitorozáshoz merülőforrasztásos érintkezőkkel vannak ellátva, a csavaros rögzítés pedig biztosítja a csatlakozás megbízhatóságát. A párosított és reteszelt interfész megfelel az IP68-as védelmi fokozatnak.

 

Drónok, kobotok, metrológiai rendszerek

A pilóta nélküli légi járművek (UAV-k) és az együttműködő robotok, valamint a gépi látáskamerák és a lineáris kódolók bővülő piacán a jelátvitelhez szükséges kompakt interfészek iránti igény folyamatosan növekszik. Ezeken és a kapcsolódó alkalmazási területeken egyrészt rendkívül speciális és egyedi igényekre szabott rendszereket terveznek, másrészt a maximális megbízhatóság itt a tervezés egyik fő szempontja. Az elektromechanikus összeköttetésekkel szemben támasztott vevői igények ezért elsősorban a rugal­masságra és a robusztusságra, továbbá a következetesen magas alkatrészminőségre irányulnak. Itt a különösen helytakarékos, csavaros rögzítésű M5-ös kivitel rendkívül megbízható csatlakozási megoldást kínál. A binder 707-es sorozaton belül az alkatrészek mostantól ferde panelbeépítésű változatban is kaphatók.

 

binder M5 707 sorozat

M5 707-es sorozat – mostantól szögletes panel­beépítésű alkatrészként is kapható (Fotó: binder)

  

Különleges tervezési jellemzők

Az M5 szögletes panelbeépítésű alkatrészek enyhén széthúzott pozicionáló csapokkal vannak ellátva. Ezek szabad szemmel alig láthatók, de a lehető legjobb védelmet biztosítják a NYÁK-on a csavarodás ellen, még az érintkezők forrasztása előtt. További előny a mélyebb O-gyűrű, amely az interfészt a házzal szemben tömíti. A panelbe épített alkatrészek csatlakoztatásakor az O-gyűrű egészen az ütközőig, a házhoz nyomódik, így optimalizálva a tömítő hatást. A tömítés túlhúzás általi tönkremenetele gyakorlatilag lehetetlen. Az M5 szögletes panelbeépítési alkatrészek mindössze 7,5 mm szélesek. Ez lényegesen kisebb, mint a csatlakozók szokásos mérete, ami megkönnyíti a szűk helyeken való használatot.
Guido Werner, aki egy évtizede a binder termékmenedzsere, meg van győződve a kis kör alakú csatlakozó kialakításában rejlő lehetőségek hatékonyságáról: „Már számos kísérletet regisztráltunk az ázsiai gyártók részéről, hogy lemásolják ezeket a csatlakozókat. Az alacsonyabb költségekből származó előnyök mellett azonban ügyfeleink a gyakorlati használat során újra és újra rájönnek, hogy a ‚Made in Germany’ még mindig más ligában játszik.” Werner beszámolója szerint néhány ügyfél már megtapasztalta, és visszatért, most már meggyőződve arról, hogy a minőség és a megbízhatóság terén nem kell kompromisszumot kötni – még egy kis méretű csatlakozó esetében sem.

 

A legfontosabb adatok áttekintése

A 707-es sorozatú, szögletes karimás csatlakozók 60 V és 1 A névleges feszültséggel rendelkeznek, és akár 1,5 kV impulzusfeszültséget is kibírnak. A sárgaréz-érintkezők aranyozottak. A ház és a csavaros rögzítőmenetes gyűrű is sárgarézből készül; az érint­kezőtest folyékony kristályos polimerből (LCP). Az IP68-as védelmi fokozatnak megfelelően az interfész védett a por és a vízbe való tartós (24 órán át tartó 1,8 bar) merítés ellen. -25 °C és +85 °C közötti üzemi hőmérsékletre tervezték, és több mint 100 párosítási ciklust meghaladó mechanikai élettartamot ér el.

Alkalmazási területek:

 • Automatizálási technológia
 • Méréstechnika és vezérlés
 • Érzékelőtechnika
 • Gépi látás
 • Robotika

Jellemzők:

 • Méret: M5,
 • Zárórendszer: csavar
 • Kikötés: merülőforrasztás
 • Tüskeszám: 3-tűs, 4-tűs
 • Védettségi fok: IP68 (összeillesztve és reteszelve)
 • Párosítási ciklusok: >100

 

Markus Binder

Marcus Binder

  

 

A binder
A németországi Neckarsulmban székhellyel rendelkező binder egy hagyományos értékek által formált családi vállalkozás, a kör alakú csatlakozók egyik vezető specialistája. A binder 1960 óta a legmagasabb minőség szinonímája. A bindercsoporthoz tartozik a binder központja, kilenc értékesítési iroda, hét gyártóüzem, két rendszerszolgáltató, valamint egy innovációs és technológiai központ. A vállalat hat kontinensen további értékesítési partnerekkel dolgozik együtt, és világszerte mintegy 2000 embert foglalkoztat. Németországon kívül a binder telephelyei Ausztriában, Kínában, Franciaországban, Magyarországon, Hollandiában, Szingapúrban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban találhatók.

 

 

 

Franz Binder GmbH & Co.
Elektrische Bauelemente KG
Roetelstrasse 27
D-74172 Neckarsulm/Németország
Tel.: +49 (0) 7132 325-0
Fax: +49 (0) 7132 325-150
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.binder-connector.de

#42a8ac