Skip to main content

binder 670/770 sorozat kábelcsatlakozó védősapkával

Megjelent: 2024. február 26.

binder cikkbevezető kiskép logovalIP67 – még párosítás nélkül is

Ha egy csatlakozást használat közben, például ellenőrzés vagy karbantartás céljából fel kell oldani, ez csökkenti a környezeti védelmet a munka idejére. A binder 670-es és 770-es sorozatú kábelcsatlakozóinak védősapkái megbízhatóan védik az alkatrészeket a por és a folyadékok behatolása ellen, amikor azokat nem csatlakoztatják. Ezzel teljesülnek az IP67-es védelmi fokozat követelményei.

 

A binder, az ipari kör alakú csatlakozók vezető szállítója, az NCC (Not Connected Closed) 670-es és 770-es sorozatú portfóliójához védősapkákat kínál a kábelcsatlakozókhoz. Feladatuk, hogy megakadályozzák a részecskék és a nedvesség bejutását, amikor az interfész ki van húzva. A védősapkák tartópántokkal vannak ellátva, amelyek könnyen rögzíthetők a kábelcsatlakozókhoz.
A 670-es és 770-es sorozatú csatlakozókat például kézi eszközökben használják. Ha egy alkalmazás megköveteli, hogy a kábelcsatlakozót leválasszák a készülékről, védősapka nélkül az a felhasználás helyén ki van téve a környezeti hatásoknak. A kupak az IP67 szabvány szerinti – por és ideiglenes vízbe merülés elleni – környezeti védelmet biztosítja, még akkor is, ha a csatlakozó nincs bedugva.

 

binder 670 770 sorozatu kábelcsatlakozó

Az NCC papa kábelcsatlakozókhoz mostantól kapható védősapkák párosítás nélkül IP67-es védelmi fokozatot érnek el (Fotó: binder)

 

NCC – rugalmas és helytakarékos

A 670-es és 770-es sorozattal a binder kompakt és rendkívül sokoldalú, bajonettzárral ellátott 5 és 8 tűs csatlakozókat kínál. Ezeket olyan igényes környezeti körülményekre tervezték, amelyek megkövetelik, hogy az interfész IP67-es védettségű legyen. Jellemző alkalmazások találhatók a tesztberendezésekben, a méréstechnikában és a világításban, valamint a feliratokban és más olyan eszközökben, amelyeknek moshatónak kell lenniük.
Az NCC sorozatot egy különleges tervezési megoldás jellemzi: a rugós műanyag fedelek védik a panelfoglalatba szerelhető csatlakozóaljzatokat, és biztosítják, hogy az érintkezők biztonságosan a házban legyenek. Így a panelbe épített alkatrészek még kibontott állapotban is védve vannak az érintés, a por és a fröccsenő víz ellen minden oldalról (670-es sorozat: IP54), illetve ezenfelül az ideiglenes vízbe merítés ellen (770-es sorozat: IP67). A védősapkáknak köszönhetően most már a dugaszolatlan kábelcsatlakozók is elérik az IP67-es védettséget.

 

Alkalmazás a vízszintfigyelésben

A kutak vízszintjének megfigyelésekor a szintérzékelőket olyan kommunikációs modulokkal együtt használják, amelyek a mérési eredményeket egy központi adatközpontba küldik. Az érzékelő és a modul közötti interfész NCC-csatlakozóval valósul meg, így nincs szükség a vízszint kézi mérésére, és számos kút adatai távolról, egy központból felügyelhetők. Mivel azonban a modulok rendszeres tisztítást és karbantartást igényelnek, a védősapka ekkor megóvja az NCC kábelcsatlakozót a víz és a szennyeződések bejutásától; a szállítás és a telepítés során is képes a biztonságot fenntartani.
A töltöttségi szint mellett a legkorszerűbb érzékelők a vízminőséget is mérni tudják. Ezek a készülékek általában egy adatgyűjtő dobozzal működnek együtt, és időnként szükség van az egyes érzékelők közötti váltásra. Itt is fontos, hogy az NCC kábelcsatlakozó védve legyen a szennyeződésektől és a víztől, hogy a kapcsolat újbóli létesítését követően azonnal megfelelő mérési eredményt adhasson.

 

Alkalmazási területek:

  • Elektronikus eszköztechnológia
  • Érzékelőtechnológia
  • Méréstechnika és műszerek

 

Jellemzők:

  • Védettségi fok: IP67
  • Tartópánttal szállítva
  • RAL 9002 szürke-fehér színben is kapható
  • Kérésre további színek választhatók

 

Franz Binder GmbH & Co.
Elektrische Bauelemente KG
Roetelstrasse 27
D-74172 Neckarsulm/Németország
Tel.: +49 (0) 7132 325-0
Fax: +49 (0) 7132 325-150
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.binder-connector.de

 

#42a8ab