Skip to main content

Beszámoló a graphIT Kft. éves CAD/CAM/PLM szakmai rendezvényéről

Megjelent: 2017. október 24.

perspektiva 20 banner whiteA graphIT Kft. 2017. október 18-án tartotta éves, nyilvános PLM rendezvényét, a Perspektíva (20)-at. Az idei esemény azért kapta ezt a nevet, mert a hazai CAD/CAM/PLM piac meghatározó megoldásszállítója idén ünnepli alapításának huszadik évfordulóját. A graphIT Kft. a Siemens PLM megoldásait képviseli Magyarországon, ezért is a Siemens volt a rendezvény kiemelt támogatója és az idén nem csak előadóként, de kiállítóként is jelen volt. A Fujitsu, mint a graphIT Kft. PLM megoldásaihoz preferált hardver szállító is kiállítóként szerepelt a graphIT Kft. Quality Management üzletágával több éve kooperáló TRIGO Kft.-vel együtt. A Perspektíva (20) rendezvényen egy Microsoft HoloLens kiterjesztett-valóság szemüveget is bemutattak a látogatóknak.


A plenáris szekcióban Sallay Péter ügyvezető igazgató megnyitójában egy frappáns videóval foglalta össze a graphIT Kft. elmúlt 20 évét.
A mai kor kihívásai között az egyik legfontosabb, hogy a cégek lépést tudjanak tartani a globális megatrendekkel, elsősorban az Ipar 4.0-val és a digitalizációval. A graphIT Kft. már a tavalyi Perspektíva 4.0 rendezvénnyel elkezdte „pozícionálni” a PLM és a cég által forgalmazott megoldások szerepét ezekben a trendekben, és ezek értékét a magyarországi ipari cégek számára. Ezt a vonalat folytatva a plenáris szekcióban két vendégelőadó következett. Az egyik Kovács Imre a Siemens Zrt.-től, aki a Siemens „Digitális Vállalat” koncepcióján keresztül mutatta be a Siemens PLM megoldások helyét a digitalizációs folyamatban.

 

Sallay Péter

Sallay Péter ügyvezető igazgató, graphIT Kft.


A másik előadó az AQ Anton Kft.-től – a graphIT Kft. egy nagyon régi ügyfelétől – Dr. Németh András ügyvezető igazgató volt. Az AQ Anton Kft.-t azért választották ki vendégelőadóként, mert a cég ebben a folyamatban élen jár, szinte a teljes tervezési és gyártási folyamataikra használnak különböző rendszereket, például vállalatirányítási rendszert is. Így gyakorlatilag az összes vállalati folyamat és rendszer már előrehaladott és megoldott. Dr. Németh András az előadáson bemutatta, hogy ők ezt hogyan oldották meg, egyes rendszerek hogyan kapcsolódnak egymáshoz és jelenleg hol tartanak a digitalizációs folyamatban.

 

AQ Anton

Dr. Németh András ügyvezető igazgató, AQ Anton Kft.


Ezután következett a már hagyományos PLM Design Contest verseny 2017-es díjátadója. A nyereményeket idén a 3DConnexion – a 3D-s pozícionáló eszközöket gyártó cég – támogatta és ennek megfelelően mindkét kategóriában, mind az NX-ben úgy a Solid Edge-ben is ki 3-3 díjat osztottak ki.

 

perspektiva 20 design contest mix

PLM Design Contest 2017 – Díjnyertes munkák

 

A Plenáris szekció után három szakmai szekcióban folytatódott a program. Az NX szekció a fő hangsúlyt a legfrissebb modellezési technológiákra és a gyártásra helyezte, köztük a „Konvergens modellezés”, az „Additív megmunkálás (3D nyomtatás előkészítés)”, a „Multifunkciós megmunkálógépek programozása és a Terv szilárdsági analízise” témájával. Végül, de nem utolsó sorban az „Akusztikai szimuláció” módszerével ismerkedhettek meg a szekció résztvevői.
A Solid Edge szekció témája az ST10-es verzió volt. Ez volt egyben a legújabb verzió magyarországi hivatalos bejelentése is. Ezáltal a Solid Edge szekcióban az ST10-es újdonságai kerültek bemutatásra, azok közül is olyan kiemelt módszerek, mint a „Generatív tervezés”, az „Additív gyártás”, a „Reverse Engineering”, az „Áramlástani szimuláció”, valamint a „CAM Express”.
A Digitális gyártás szekcióban három fő technológiát ill. megoldást mutattak be. Az első rész a Plant Simulation bemutató volt „Szimuláljunk egy komplett gyárat!” alcímmel. Majd egy „Termelésütemezés” rész következett Preactor módra. A szekció munkáját egy gyakorlatias előadás zárta a „Virtuális üzembe helyezés a gyakorlatban” címmel. Itt egy Siemens PLC-nek és a Plant Simulation terméknek az integrációját mutatták be.

A rendezvény zárásaként a résztvevők között kisorsolták a rendezvény fő díját, egy Wellness hétvégét, végül a graphIT Kft. 20 éves évfordulójára készült torta elfogyasztásával ünnepelték meg a graphIT Kft. születésnapját.

 

torta

Perspektíva (20) – graphIT születésnapi torta


A Perspektíva (20) célul tűzte ki, hogy segítsen a hazai ipari vállalatoknak minden szinten felkészülni a digitalizáció és az Ipar 4.0 kihívásaira, és ezek PLM vonatkozásában a graphIT Kft. a területet 20 éve, és teljes hatókörében képviselő szakértőként hatékony segítséget tud nyújtani.

 

Forrás: a graphIT Kft. sajtóközleménye

 

 graphIT Kft.
1027 Budapest, Medve u. 17.
Telefon: +36 1 436 9600
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.graphit.hu

www.facebook.com/graphitltd

www.youtube.com/graphitltd