Skip to main content

Az új Eplan ePulse felhőstratégia

Megjelent: 2019. május 07.

eplan lidMinőségjavítás a termék és a folyamat szintjén

A 2019 elején bemutatott Eplan eView kiterjesztette a megoldások körét, amelyekkel az ECAD projektek megtekinthetők, ellenőrizhetők és kommentálhatók a konzisztens és a változásokat állandóan nyomon követő munkafolyamat által. Az Eplan ePulse megoldással a felhőrendszerek bevezetése az ügyfelekkel és partnerekkel folytatott párbeszéddel egészült ki.

 

Az Eplan megoldásszolgáltató már régóta kínál felhőalapú rendszereket. Az Eplan Data Portalt világszerte gyártói könyvtárként használják az alkatrészadatok letöltéséhez. A vállalat legújabb megoldásának számító Eplan ePulse alapot képez a felhőalapú rendszerek teljes hálózata számára, amely a világ minden tájáról összekapcsolja az adatokat, a projekteket, a szakterületeket és a mérnököket. Internetböngészőjük segítségével a felhasználók olyan alkalmazásokhoz férhetnek hozzá, amelyek a meglévő Eplan Platform termékvilágot új funkciókkal bővítik az adatközpontú értéklánc mentén. Az Eplan ePulse nyílt kialakítása a jövőbeni tervek szerint lett megtervezve, így biztosítja a különböző adatformátumokhoz való hozzáférést és a többi szolgáltató rendszeréhez való kapcsolódást.

 

sebastian seitz

„Az Eplan ePulse a végfelhasználók, a gép- és a berendezésgyártók, valamint az alkatrészbeszállítók közötti kapcsolatot teremti meg az ellátási láncban” – jelentette ki Sebastian Seitz, az Eplan és a Cideon igazgatótanácsának elnöke.

 

Csatlakozás az ellátási láncban

„Modern fejlesztési módszereket használunk a felhőmegoldásaink kialakításához és szorosan figyelemmel kísérjük ügyfeleink igényeit – jelentette ki Sebastian Seitz, az Eplan és a Cideon igazgatótanácsának elnöke. – „Az Eplan ePulse a végfelhasználók, a gép- és a berendezésgyártók, valamint az alkatrészbeszállítók közötti kapcsolatot teremti meg az ellátási láncban.” Az Eplan ePulse-ban tárolt projektadatok mind a gyártás rendszerleírása, mind a digitális ikerpárhoz szükséges dokumentáció szempontjából relevánsak az automatizálási igényekhez. „A digitalizálás korában mindez lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy 100%-ban digitális adatokra támaszkodjanak” – tette hozzá Sebastian Seitz. Ebből a célból az Eplan új egységet hozott létre, amely új lendületet ad napjaink agytrösztjei számára, ahol a fejlesztési elképzeléseket ügyfelekkel és partnerekkel vitatják meg. Nem minden ötlet kerül napvilágra, de a kreatív gondolkodás elengedhetetlen és ennélfogva támogatandó. 

 

Az Eplan felhőalapú rendszereinek áttekintése:

  • Az Eplan eView segítségével az Eplan Platformon generált mérnöki projektek közvetlenül elérhetők lesznek a felhőben. Ennek eredményeképpen a projektadatok bármikor, bárhonnan megtekinthetők. A változásokat állandóan nyomon követő funkció lehetővé teszi a munkatársak számára, hogy az üzemben vagy a karbantartásban a változásokra vonatkozó javaslataikat a vázlatokba illesszék.

  • Az Eplan Data Portal webes hozzáférést kínál a számos alkatrészgyártót tartalmazó kiváló minőségű termékkatalógushoz. Minden, az Eplan Platformban szereplő megoldás egyenlő hozzáféréssel érhető el a webes szolgáltatásban. Az alkatrészek az Eplan-dokumentációba történő egyszerű drag-and-drop átvitele csökkenti a tervezésre fordított időt és növeli a berendezés és az üzem dokumentációjának minőségét.

  • Az Eplan Cogineer felhőverziójával közvetlenül a böngészőből mindössze néhány kattintással generálhatók a sablonkönyvtárból kapcsolási rajzok. Az új, bővített Eplan Cogineer Advanced verzió további funkciókat kínál: a konfigurációs változók és az értékkészletek importálása, valamint az alfunkciók egyszerű újrafelhasználása könnyebbé teszik a modellek létrehozását.

 

Háttér

A felhőmegoldások hatékony eszközök az adatok és a folyamatok szabványosításának előmozdításához. A tervezési munka során az eszközök a folyamat optimalizálásának és a termék- és folyamatszintek minőségjavításának lehetőségeit is magukban hordozzák. Ennek eredményeképpen minden érintett ugyanabból az egységes adatbázisból dolgozhat – azzal a lehetőséggel, hogy bővítheti a hozzáférést a teljes ellátási lánc mentén. A felhő – mint a releváns tervezési adatok cseréjének központi helye – gyors hozzáférést biztosít, így a felhasználók kiváló minőségű digitális adatokhoz juthatnak bárhonnan, rendkívül egyszerű használat mellett. Az Eplan ePulse lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy hosszú távon is fenntartsák versenyképességüket a modern világban.

 

eplan ewiew

Az Eplan eView folyamatos, konzisztens és a változásokat állandóan nyomon követő munkafolyamatot biztosít a tervezés és a későbbi folyamatok között, mint például a gyártás és a karbantartás. A projektadatok mindig rendelkezésre állnak a felhőben.

 


EPLAN Software & Service

Az EPLAN Software & Service a világ egyik vezető CAx- (számítógéppel segített) szoftvertermékeket, konfigurációs és mechatronikai megoldásokat fejlesztő vállalata, amely a tervezési és szerelési folyamatok optimalizálásában segíti ügyfeleit. Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az adatkonzisztenciát a termékfejlesztés, a megrendelések feldolgozása és a gyártás során. A tervezés és gyártás világában elért sikerek kulcsa a következetes ügyfélközpontúság, a globális támogatási képesség, az innovatív fejlesztések, valamint az interfészek létrehozásában megszerzett szakértelem. Globális vállalatként az EPLAN világszerte több mint 45 000 ügyfelet és 120 000 megoldást támogat a kiváló termékminőség és a maximális hatékonyság által.
Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 18 gyáregységgel és 78 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport több mint 11 500 alkalmazottat foglalkoztat. A családi tulajdonban lévő vállalat sorozatban nyolcadszor nyerte el a „Legjobb német munkahely”-nek járó elismerést. A Deutschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktató”-nak járó elismerést is megkapta.

 

Bővebb információ és további újdonságok az Ipar Napjai szakkiállításon, az EPLAN standon: G pavilon 101/K és a www.eplan.hu honlapon

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu

 

Még több EPLAN