Skip to main content

Az STMicroelectronics bemutatkozása a CES 2018-on

Megjelent: 2018. február 26.

hqdefault

Az STMicroelectronics (ST) az idei Las Vegas-i CES kiállításra – a show általános trendjétől eltérően – nem fogyasztásicikk-piaci újdonságokkal érkezett, hanem olyan megoldásokkal, amelyek ezeknek a tervezéséhez és gyártásához szükségesek, mint a virtuális és „feljavított” valóság (VR és AR), a hangvezérlés, a képalkotás, a mesterséges intelligencia (AI), a vezetékmentes töltés, a biztonság, a kommunikáció és a mobilitás. • Virtuális valóság: az AR/VR szemüvegek audiorendszereihez ajánlott MEMS-hangszórókat, valamint érzékelési és mozgásbecslési technológiákat vonultattak fel.

 


• Mesterséges intelligencia: az érdeklődők az STM32 MCU-kon futó neurális hálózatokat láthattak, valamint olyan rendszercsipeket, amelyek a gépi látáshoz használt mély konvolúciós neurális hálózatok (Deep Convolutional Neural Networks – DCNN) változatait futtatják. • Ipar 4.0 megoldások: közel 50 termék csatlakozott az automatizálás és a humanoid robotok témájához. 

A biztonság, az energiatakarékosság, az arcfelismerés, a jelenlét-érzékelés és a többzónás letapogatás mellett olyan eszközt is demonstráltak, amely figyelmezteti a felhasználót, ha valaki a háta mögül nézi a képernyőjét. A gyártástechnológiai megoldások közt a meghibásodás előrejelzésére alapozott karbantartás, az NFC- és Sigfox-alapú SmartTag okoscímkék, drónmegoldások, és az ipari IoT felhőkapcsolatai fordultak elő. • Okosjárművek: az STM fontos technológiákat fejleszt a teljes autonómia felé tartó okosjárművekhez. Ezek egyike a V2X, a jármű és környezete közti kommunikáció, amelyhez egy 360 fokos látómezejű, VR-alapú leképező rendszert és nagy dinamikatartományú kamerát, valamint az e-járművek csendes járásából adódó baleseti kockázatot mérséklő megoldást is kidolgoztak.

 

www.st.com