Skip to main content

Az SGMICRO kezdi éreztetni jelenlétét az európai piacon

Megjelent: 2023. október 11.

EBV lidA beszerzési stratégia központi jelentőséggel bír a vállalatok számára, mivel segít az anyagok és alkatrészek beszerzésének eredményessé és hatékonnyá tételében. A múltban sok vállalat követte az „egy-beszerzési” stratégiát, hogy olcsó árakat érjen el azáltal, hogy nagy mennyiséget vásárol egyetlen beszállítótól. Felbukkant azonban a szélesebb körű beszerzési stratégia irányába történő elmozdulás.

 

EBV SG Logo

 

A „just in time” (JIT) végrehajtása a beszerzési stratégiával együtt a termelés hatékonyságának maximalizálását és a készletszintek minimalizálását célozza a szükséges anyagok és áruk pontos mennyiségben és időben történő megrendelésével. Sajnos a JIT növeli a beszállítóktól való függés kockázatát olyan előre nem látható események során, mint amilyen például a Covid-19 világjárvány volt vagy a még mindig fennálló chipválság.

 

SG Micro

 

Az ellátási lánc megbízhatóságának növelése

Sok más félvezetőgyártó vállalattól eltérően, amelyek a költségek minimalizálása és a készletbővítés elkerülése érdekében törölték megrendeléseiket, az SGMICRO, egy analóg alkatrészekre összpontosító félvezetőgyártó vállalat a szállítási képességének fokozását célzó stratégiaként a készletszintek növelése mellett döntött. Az SGMICRO népszerűségre tett szert az európai partnerek körében, mivel a teljes allokáció idején is szállítóképesnek bizonyult.
Az SGMICRO bebizonyította, hogy képes a félvezető alkatrészek folyamatos ellátását fenntartani, még akkor is, amikor az iparág az ellátási láncban jelentős zavarokkal szembesült. Ez a teljesítmény szilárd és megbízható beszállítói képet szerzett a vállalatnak, különösen olyan kritikus időszakokban, amikor más vállalatoknak nehézséget okozott, hogy lépést tartsanak a kereslettel.
Sikeres támogatásának eredményeként az SGMICRO egyre nagyobb ismertségre tett szert Európában, és jelenlétének bővítését tűzte ki célul a régióban. Ennek érdekében a vállalat egy európai csapatot hozott létre Németországban, amely helyi támogatást nyújt a régió ügyfeleinek.
Az új csapat az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálására és támogatására fog összpontosítani, hangsúlyt fektetve a gyors szállítási határidőkre. A helyi támogatás nyújtásával az SGMICRO célja az ügyfelek elégedettségének növelése és az európai ügyfelekkel való kapcsolatok erősítése.
„Csapatommal együtt az SGMICRO mint rugalmas és támogató kínai beszállító sikerét Ázsiából az európai piacra is kiterjesztjük” – mondta Florian Gross, az SGMICRO európai értékesítési vezetője. –„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy helyi ügyfeleink számára hozzáadott értéket teremtsünk, és minden interkulturális interakcióban segíteni fogunk ügyfeleink ellátási láncának diverzifikálása érdekében.”

 

 

Az EBV Elektronik disztribútori szerződést írt alá az EMEA-régióra vonatkozóan az SG Micro Corp (SGMICRO) analóg félvezetőkre speciali­zálódott gyártóval, amelynek alkatrészeit a vezeték nélküli kommunikáció, a fogyasztói, orvosi és ipari piacok széles körű alkalmazásaihoz terveztek.
Az SGMICRO több mint 3500 analóg terméket fejlesztett ki, és termékportfóliójába precíziós jelkondicionáló eszközök és energiahatékony energiagazdálkodási integrált áramkörök is tartoznak. A konkrét eszközök közé tartoznak a műveleti erősítők, meghajtók, analóg kapcsolók, low dropout (LDO) szabályozók, lítiumakkumulátor-töltők, mikropro­cesszorfelügyelők és DC/DC átalakítók, nagy teljesítményű ADC-k és DAC-ok, valamint feszültségszabályozók.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy az EBV-vel együttműködhetünk az EMEA-régióban. Az EBV több mint 60 helyszínen rendelkezik dedikált értékesítési hálózattal, amely nagy hangsúlyt fektet az analóg, valamint a kiterjedt alkalmazások terén szerzett tapasztalatokra” – mondta Leo Liu, az SGMICRO globális értékesítési alelnöke.
Thomas Staudinger, az EBV Elektronik korábbi elnöke számára az aláírás az analóg portfólió üdvözlendő kiegészítése. „Az SGMICRO az innováció, a minőség és a termékelérhetőség gazdag kombinációjával több mint bizonyíték arra, hogy gyorsan fejlődő vállalat és a jövő szilíci­umvezetője” – teszi hozzá.

 

 

 

Járműipari portfólió

Az SGMICRO az ellátási lánc válsága által leginkább sújtott autóipari ügyfelek támogatása érdekében folyamatosan bővíti portfólióját. Minden új alkatrészt az autóipari tervezési szabályok alapján fejlesztenek ki, emellett szükség és igény szerint az IATF16949 alapján minősítik. Tavaly a vállalat nyolc AEC-Q100 minősítésű alkatrésszel kezdte meg működését. Az SGMICRO 20. évfordulója még több terméket hoz az autóipar számára, és célja, hogy a jövő év végére több mint 100 Q100 minősítésű alkatrésszel rendelkezzen. Ezen előfeltételek mellett az SGMICRO arra törekszik, hogy „rendszerszintű megoldások szállítójává váljon az autóipari piacon” – Axi Cao, az SGMICRO vezető stratégiai termékmenedzsere szerint.
A vállalat fogyasztói piacon szerzett múltjának köszönhetően széles körű kínálattal rendelkezik a kisméretű tokozásban gyártott alkatrészekből, mivel a helyszűkös környezetekben minden négyzetmilliméter számít.
A helytakarékos megoldások iránti igény nem korlátozódik fogyasztói piacra, mivel számos más iparág, köztük az autóipar is kiemelten kezeli az alkatrészek méretét. A modern autókban akár 150 elektronikus vezérlőegység is rejtőzhet, ezért érthető, hogy az alkatrészek mérete alapvető fontosságúvá válik.
Az SGMICRO olyan analóg szabványos alkatrészeket fejleszt és gyárt, amelyek szinte minden NYÁK-on megtalálhatók. Összességében a vállalat arra összpontosít, hogy kompakt alkatrészek széles választékával rendelkezzen, az ügyfelei igényeinek kielégítésére a különböző iparágakban.

 

A jelfeldogozás portfóliója

A jelfeldolgozás kategóriában az SGMICRO az alkatrészek széles skáláját kínálja, beleértve a műveleti erősítőket, logikai áramköröket, feszültségreferenciákat, ADC-ket, DAC-okat és számos más termékcsoportot.
A legnagyobb termékcsoportot a műveleti erősítők alkotják. Az SGMICRO CMOS és bipoláris technológiájú műveleti erősítőket egyaránt kínál. A CMOS műveleti erősítők olyan alkalmazásokhoz használhatók, amelyekben a forrásnak nagy ellenállású kimenete van – például az SGM8557H-1AQ. A vállalat továbbá nagymértékben fektet be a logikai áramkörökbe, különösen az autóiparban, a piacon gyakori termékmegszűnés elkerülésére összpontosítva.
Az SGMICRO már kínál szigma-delta és SAR ADC-ket, és a közeljövőben tervezi egy szimultán ADC kiadását, amely nem támaszkodik a multiplex technológiára. A vállalat hamarosan kiad egy 16 csatornás SAR ADC-t SPI-vel és egy négycsatornás szigma ADC-t I2C-vel, amelyek Q1-minősítéssel rendelkeznek hajtáslánc-alkalmazásokhoz. A 431-hez hasonló szabványos feszültségreferenciák is kaphatók Q100 minősítéssel és anélkül, mint például a precíziós programozható referencia LM431BQ.

 

Teljesítménymenedzsment-portfólió

A teljesítménymenedzsment területén az SGMICRO low-dropout szabályozókat (LDO-kat), DC/DC, akkumulátormenedzsment- áramköröket, motor- és MOSFET-meghajtókat és sok más alkatrészt kínál.
Az SGMICRO számos LDO-t kínál portfóliójában, -24 V-tól 36 V-ig terjedő feszültségtartományokkal és különböző áramerősségekkel. A vállalat emellett azt tervezi, hogy az év végéig több LDO-t is minősít ebben a termékcsoportban, például az SGM2225 és az SGM2053 típusokat, az autóipari irányelveknek megfelelően, és 40 V-os bemeneti feszültségű, akkumulátoron kívüli LDO-kkal bővíti.
Az SGMICRO kínálatában DC/DC átalakítók, például buck, boost és buck boost konverterek is elérhetők, és a vállalat folyamatosan bővíti portfólióját Q100 minősítésű alkatrészekkel. Az SGM61410 Q100-as változata a harmadik negyedévben jelenik meg, és például hajtáslánc-alkalmazásokban használható.
A magas oldali kapcsolók új családja, amelyet néha védett MOSFET-nek vagy magas oldali meghajtóknak is neveznek, fejlesztés alatt áll, és nagy érdeklődést váltott ki az autóiparban. A nö­vekvő érdeklődés oka az, hogy a piaci szegmens jelenlegi szereplőinek kihívást jelent, hogy szállításukkal lépést tartsanak a kereslettel, amelyet az OEM-gyártóknak az autók, és az autók belsejében lévő alrendszerek villamosítása iránti nagyobb igénye teremt.

 

Vezető szerep az űrbéli LiDAR alkalmazások innovációjában

Az autonóm vezetés támogatása érdekében az SGMICRO nagysebességű, alacsony oldali GaN technológiájú kapu meghajtót fejleszt a LiDAR-rendszerekkel való együttműködésre, amelyet számos OEM-gyártó alkalmaz autonóm vezetési rendszereiben, és amelynek megjelenési dátuma 2023 második felében várható.
A műszaki specifikációk meggyőzőek a LiDAR alkalmazásához, 1 ns tipikus minimális impulzusszélességgel és mindössze 2 ns terjedési késleltetéssel a bekapcsoláshoz. A tervezőcsapatnak sikerül a meghajtó kikapcsolásához szükséges terjedési késleltetést nagyon közel, 1,9 ns-os tipikus értékkel kialakítani. Gyors, ugyanakkor erős, 7 A meghajtására és 6 A elnyelésére képes.
Ezeket a specifikációkat figyelembe véve tökéletesen alkalmas erre az alkalmazásra, és felülmúlja a többi versenytársat. Az SGMICRO az eszközt egy autóipari minősítésű chipméretű tokozásban (CSP) is forgalomba hozza, hogy segítse a helyszűke miatt korlátozott LiDAR-alkalmazások tervezését. Ez összhangban van a magas integrációs, magas intelligenciájú és magas funkcionális-biztonsági trendekkel – ahogy Cao megjegyezte – mivel az autógyártók azon dolgoznak, hogy az autonóm járművekhez szükséges érzékelőket láthatatlanná tegyék nem megváltoztatva a hagyományos autó belső terét.
Ezzel a tokozással az SGMICRO élen jár a helytakarékosságot célzó innovációban, és a CSP terén szerzett tapasztalatait a fogyasztói világból átviszi az autóipar világába, hogy az autógyártók is profitálhassanak ebből a tokozási technológiából.

 

SGMicroPortfolio

 

A közelmúltig az SGMICRO viszonylag ismeretlen volt az európai piacon. A megfelelő stratégia, a széles termékválaszték és a minőség iránti elkötelezettség révén azonban a vállalat gyorsan nevet szerzett magának Európában. Az SGMICRO európai ügyfelek segítése iránti elkötelezettségét mutatja az európai piacot és gondolkodásmódot ismerő, a lehető legjobb szolgáltatást nyújtó európai értékesítési csapat által nyújtott helyi támogatás. A vállalat széles portfóliója, a széles körű beruházások és a kiváló minőségű alkatrészek szintén fontos szempontok. Az elkövetkező években az autóipar továbbra is izgalmasnak ígérkezik az autonóm vezetés, a villamosítás és a digitalizáció irányába mutató trendek miatt. Ezek a fejlesztések mindaddig töretlenül folytatódhatnak, amíg az ellátási lánc zökkenőmentesen működik. Ezért az SGMICRO-t, mint az európai piac új analóg szereplőjét szívesen látják az ellátásban való képességeivel és széles portfóliójával.

Az EBV Elektronik – mint vezető félvezető-forgalmazó Európában – széles gyártói portfóliójából a legújabb alkatrészek és félvezető-megoldások teljes és folyamatos ellátását garantálja. Vegye fel a kapcsolatot az EBV technológiai és piaci szakértőivel, hogy az alkalmazásaihoz az optimális megoldást választhassa!

 

Több mint disztribúció – EBV Elektronik!

Farkas Szabolcs
EBV Elektronik Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 91–93.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ebv.com

 

#0b5a9a