Skip to main content

Az NI bővítette VirtualBench kombinált műszere oszcilloszkópjának és függvénygenerátorának képességeit

Megjelent: 2017. április 12.

8054 with laptop bdrA National Instruments (NI) új típusa 500 MHz-es analóg sávszélessége és 40 MHz-es szinuszos kimenete komolyabb asztali- és automatizált vizsgálati alkalmazásokat tesz lehetővé.

 

 

 

 

Az NI, a mérnökök és tudósok legösszetettebb tervezési problémáit áthidaló, platform alapú rendszereket kínáló vállalat VB-8054 típusú műszere a VirtualBench új, komolyabb paraméterekkel rendelkező változata. A VirtualBench az öt leggyakrabban használt műszer képességeit egyesíti, az egyes modulok jellemzőit kompromisszumok nélkül megtartva, ezáltal kulcsszerepet játszik a méréstechnikai berendezések költségének és helyigényének csökkentésében. Modern felhasználói élményt nyújtó szoftvere és egyszerű programozási felülete egyedülálló hatékonyságot biztosít az asztali mérőberendezéseket használó vagy új, automatizált mérőrendszereket fejlesztő mérnökök számára.
„A legújabb intelligens eszközök által megtestesített konvergens technológiák következtében az asztali elrendezések és az automatizált mérőrendszerek napról napra zsúfoltabbá válnak” – nyilatkozta Luke Schreier, az NI automatizált mérőrendszereket forgalmazó üzletágának igazgatója. „A VirtualBench kiváló paraméterekkel ötvözi több eszköz képességeit, így valóban öt vagy több, új termékkonstrukciók jellemzéséhez vagy összeszerelt egységek gyártóüzemi ellenőrzéséhez szükséges műszert vált ki. Az új változat oszcilloszkópjának 500 MHz-es sávszélessége és gyorsabb függvénygenerátora még több olyan mérnök igényeit elégíti ki, akik szeretnék csökkenteni berendezéseik tőkeköltségét.”

A VB-8054 főbb jellemzői
  • Négycsatornás, 500 MHz-es, vegyes jelű, 2 Gminta/s mintasebességű, protokollelemzést nyújtó oszcilloszkóp (34 digitális csatorna)

  • Függvénygenerátor: max. 40 MHz-es szinuszos kimenet, 5 MHz-es négyszög-, fűrész- és háromszögjel, egyenfeszültségű és tetszőleges hullámforma üzemmód

A VirtualBench termékcsalád további képességei
  • Valódi 5½ helyiértékes, 300 V bemeneti feszültségtartományú digitális multiméter,

  • három programozható egyenfeszültségű (max. 3 A terhelhetőségű) tápegység és 

  • nyolc általános célú digitális be-kimeneti vonal

 

Mind az öt műszer intuitív, egységes szoftveres kezelőfelülettel rendelkezik, és nagyobb képernyőkön is megjeleníthető, az adatok és a képernyőtartalom gyorsan, egyszerűen menthető.

Kommunikációs és programozási lehetőségek
  • USB, Ethernet és WiFi csatlakozás Windows alapú, valamint

  • WiFi csatlakozás Apple iPad szoftveralkalmazásokhoz,

  • programozási felületek LabVIEW és C környezetű mérésautomatizáláshoz

8054 with laptop bdr

A VirtualBench alkalmazás nem igényel telepítést, és USB felületen csatlakoztatva automatikusan elindítható a Windows operációs rendszer AutoPlay funkciójával. A VirtualBench szoftverképességei közé tartozik a különböző mérésadatgyűjtések egyidejű megjelenítésére szolgáló, ún. digitális „foszforos” ábrázolás, a csatornák egymáshoz képesti kirajzolásához használt XY üzemmód, valamint az ismétlődő stabil jelalakok adatainak automatikus, kézi műveletet nem igénylő rögzítése. A VirtualBench termékcsalád tagjainak értékállóságát biztosítva az NI a későbbiekben kifejlesztett képességeket ingyenes szoftver- és firmware-frissítésekkel teszi elérhetővé. Ezen új, egységes kezelőfelülettel rendelkező képességek révén lényegesen egyszerűbbé tehető az áramkörök, egységek asztali beméréséhez, ellenőrzéséhez szükséges elrendezés is. A VirtualBench segítségével a gyártóüzemi vizsgálatok költségei is mérsékelhetők, kis helyigénye és az azonos képességű összeállításokhoz képesti alacsony ára következtében.
A VirtualBench eszközcsaládnak három tagja van, amelyek legkönnyebben az oszcilloszkóp analóg sávszélességével azonosíthatók, ami 100, 300 vagy 500 MHz lehet. E típusok segítségével, a VirtualBench termékcsaláddal széles körben, többféle árkategóriában elégíthetők ki a felsőoktatási laborok, illetve a különféle áramkörök, egységek bemérését és hibamentesítését végző (asztali) mérőhelyek, automatizált vizsgáló rendszerek igényei.

További információk a VirtualBench termékcsaládról itt.

A National Instruments, az NI, az ni.com és a VirtualBench a National Instruments védjegye. Minden más említett termék- vagy vállalatnév a megfelelő tulajdonosok védjegye vagy kereskedelmi neve.

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest
Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
Fax: +36 1 203 3490
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Még több National Instruments