Skip to main content

Az igus elindítja a harmadik „ROIBOT Award 2024” pályázati szakaszt

Megjelent: 2024. március 07.

igus ROIBOT Award2024 bevezető szöveg mellé kiskép logovalAz igus ismét kreatív, alacsony költségű automatizálási projekteket keres a leggyorsabb megtérüléssel

A német gazdaság gyengül, a Makrogazdasági és Konjunktúrakutató Intézet (IMK) szerint csak lassan, 2024-ben fog talpra állni. A gépipar is érzi a hatásokat. A versenyképesség erősítése érdekében a szervezeteknek az automatizálásra kell összpontosítaniuk.

 

Az alacsony költségű automatizálásnak (LCA) és az igus RBTX robotikai piacterének köszönhetően – már 2000 eurótól – minden méretű vállalat megtalálhatja az igényeinek és költségvetésének megfelelő teljes körű megoldást. A műanyagipari vállalat most harmadik alkalommal díjazza a leggyorsabban megtérülő beruházásokat (ROI) megvalósító projekteket a ROIBOT-díjjal. A felhasználók mostantól pályázhatnak, hogy a nemzetközi elismerés mellett 5000 euró értékű LCA-termékeket nyerjenek.
A gyengülő gazdaság idején mind a nagyvállalatok, mind a kis- és középvállalkozások (kkv-k) költséghatékony és könnyen megvalósítható automatizálási megoldásokat keresnek. Az igus pontosan ezt az igényt elégíti ki az alacsony költségű automatizálással. A kölni székhelyű műanyagspecialista egy kézből kínál mindent, amire az érdeklődőknek szükségük van a költséghatékony folyamatautomatizáláshoz: az egyedi alkatrészektől és a perifériákkal ellátott robotoktól kezdve az egyedi alkalmazásokhoz szükséges komplett megoldásokig. A beruházás átlagos költsége itt 12 000 euró. Összehasonlításképpen, egy ipari robot könnyen több mint 100 000 euróba kerülhet, beleértve a vezérlőrendszert, a szoftvert és a licenceket.

 

igus ROIBOT Award2024

Legyen szó kobotról, csuklós robotról vagy lapos lineáris robotról: az igus immár harmadik alkalommal díjazza az okos és kreatív LCA-projekteket a ROIBOT-díjjal (Forrás: igus GmbH)


„Mindig meglepődünk azon, hogy a vállalatok milyen kreatív módon használják az alkatrészeinket. Az automatizált földigilisztafarmoktól kezdve a sört felszolgáló robotokig” – állítja Alexander Mühlens, az igus alacsony költségű automatizálási üzletágának vezetője. Sok ilyen találmány azonban túl kevés figyelmet kap. – „Éppen ezért szervezzük meg a ROIBOT Award 2024-et. Harmadik alkalommal szeretnénk színteret nyújtani a bátorságról, kreativitásról és újszerű gondolkodásról tanúskodó LCA-projekteknek.” Az igus kétévente rendezi meg a nemzetközi fókuszú versenyt.

A 2022-es évben 20 országból 110 projekt jelentkezett!

 

Az alkalmazási fázis indítása

A felhasználók 2024. június 30-ig jelentkezhetnek automatizálási projektjeikkel a ROIBOT Awardra a https://roibot.eu/roibot regisztráción keresztül. Az igus kérésre támogatást nyújt. Egy szakértői csapat ingyenes videó- és képfelvételeket készít a pályázatról, és felügyeli a megvalósítását. A résztvevők így átugorják a jelentkezési folyamatot, és közvetlenül indulnak a versenyen. Előfeltétel, hogy az LCA-megoldások az igustól vagy az RBTX.com-on keresztül vásárolt alkatrészekkel működjenek. Ezek közé tartoznak például a csuklókaros robotok, a kartéziánus robotok, a delta robotok és a SCARA robotok.

 

5000 euró értékű, alacsony költségű automatizálási termékek megnyerése és figyelemfelkeltés

A szaksajtó képviselőiből és ipari szakértőkből álló zsűri választja ki a három legjobb projektet, amelyek eredetiségükkel és alacsony megtérülésükkel tűnnek ki. A győztes 5000 euró értékű LCA hardvert, míg a második helyezettek 2500 és 1000 eurót kapnak. „A verseny a résztvevőknek nemzetközi médiafigyelmet is biztosít, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy más automatizálásrajongókkal hálózatot építsenek, tapasztalatokat cseréljenek, inspirációt szerezzenek, és talán még új karrierlehetőségeket is felfedezzenek. A legutóbbi ROIBOT Award-on például befektetőket találtak egy fiatal start-up vállalkozás számára” – zárja Mühlens. A 2022-es ROIBOT Award győztese, az MFG Technik & Service GmbH is profitált ebből. A München melletti Kranzbergből származó vállalat a Label Monkey nevű LCA-megoldásával győzte meg a zsűrit, amely az igus robolink DP robotkarjának segítségével három oldalról címkézi fel az ipari raklapokat.

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest,
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

#f48221