Skip to main content

Az Eplan Preplanning – csővezeték modullal

Megjelent: 2017. augusztus 25.

Eplan logo.svgEgy összetett rendszer tervezési folyamatának minél korábbi szakaszában strukturáljuk és rendszerezzük a meglévő tervezési adatokat, annál jobban megkönnyítjük az életünket. Ez különösen igaz a korai projektfázisokban létrejövő kulcsfontosságú kapcsolati adatokra, beleértve a csővezeték definíciókat és információkat, valamint a kábeladatokat. Az Eplan Preplanning új verziója már saját csővezeték modult is tartalmaz. 

 

 

 

Az Eplan Preplanning tervezőszoftver legújabb, 2.7-es verziójának felhasználói számára lehetőség nyílik arra is, hogy kábelezési adatokat definiáljanak, amelyet a későbbi tervezési folyamatok specifikációiként használhatnak. A kapcsolati adatok központi kezelése a projektminőség javításával párhuzamosan a szükséges ráfordításokat is csökkenti.

Az új szoftverváltozat szeptemberben válik elérhetővé, tovább bővítve az Eplan Platform alkalmazási területeit. A projektinformációk és a tervek korai meghatározása – legyen szó akár adatbázis-orientált vagy grafikai alkatrésztervezésről – lehetővé teszi a mérnöki folyamatok mélyebb integrációját és hatékonyságuk növelését, az alaptervek kidolgozásától egészen a részletes tervezésig. Ez az úgynevezett kapcsolattervezési objektumokkal érhető el, amelyek meghatározzák, hogy mely szegmensek kapcsolódnak egymáshoz és meghatározzák például a csővezetékeket vagy a kábeleket az előzetes tervezés során.

A csővezetéket meghatározó adatok magukban foglalják a csőosztályt, valamint az adott csővezetéken átfolyó anyagot (például a vizet, az olajat vagy az oxigént). A Szegmens Sablon Navigátorban a felhasználók sablonként megadhatják a projekthez szükséges csőosztályokat és anyagokat az összes releváns adattal együtt. Az adatokat így a szegmensek és a csővezeték-definíciók tervezésekor már nem kell külön megadnunk, ami jelentősen felgyorsítja a projekt tervezési folyamatát.

Az új 2.7-es verzióban a csőosztály az előzetes terv minden szegmenséhez hozzá van rendelve, és a csővezeték tervezési objektumának és a csővezeték meghatározó pontjainak beviteli mezőjében határozható meg, így egy Csőosztály Sablon kiválasztása is lehetségessé válik. A Csőosztály Sablonhoz a felhasználók olyan részeket is tárolhatnak, mint a csőszakaszok, szerelvények és szivattyúk. A későbbiek során csak a csőosztályhoz rendelt alkatrészek választhatók ki a szegmensek komponenseként.

 

Preplanning EN

Az Eplan Preplanning 2.7-es verziója lehetővé teszi a csővezetékek könnyű tervezését az előtervezéstől a műszerezési folyamatábrák(P&I diagramok) segítségével végzett részletes tervezésig

Előnyök a felhasználók számára

Az Eplan Preplanning a csővezeték-hálózat helyét automatikusan meghatározza. A csőosztályra vonatkozó és a kiegészítő adatok a csatlakozások, csatlakozási pontok és funkciók megfelelő jellemzői révén tárolhatók. A kiválasztott csövek a csővezeték használatával színkódolhatók, és további automatikus összekötő vonalak hozzáadásával a csővezeték darabonként bővíthető a P&I diagramok összes lehetséges kapcsolatán keresztül.

Háttér

Az Eplan Preplanning segítségével a felhasználók az Eplan Platformban kezdeti tervezési lépéseket végezhetnek el a termékfejlesztési folyamat korai szakaszában. Egy gép vagy berendezés tervezése során külön fázisok határozhatók meg, amelyekben a koncepció folyamatosan finomítható, és a kezdeti elnagyolt ötletekből és tervekből kikristályosodik, majd véglegesedik a gép összeszerelésére és gyártására vonatkozó összes szükséges dokumentáció és információ. Az előzetes tervezés fázisában határozzák meg a gép/berendezés műszaki működési területét, és megbecsülik a kezdeti mennyiségi struktúrákat. A cél a technikailag legelőnyösebb koncepció kidolgozása, és a későbbi részletes tervezés specifikációinak meghatározása. Az előzetes tervezés alapján követhető a kapcsolási rajzok létrehozása és az összeállítás ütemezése. A P&I diagramok a berendezés dokumentációjának szerves részét képezik.

Az Eplan Preplanning 2.7-es verziójának előnyei
  • A csővezetékek meghatározása a forrás és rendeltetési hely szerint, a P&I diagramok megrajzolása előtt

  • Az azonosító és leíró adatok hozzárendelése a csővezetékekhez, például a kijelölésekhez

  • A csővezetékek meghatározása a P&I diagramon a csövek és műszerek kijelölt sorrendjével

  • A csővezetékek tetszés szerinti beszúrása, vagy eltávolítása

  • Csővezeték-specifikus jelentéskészítés 

Az EPLAN Platform új, 2.7-es verziója szeptembertől válik elérhetővé a magyarországi ügyfelek számára. Bővebb információért keresse a helyi fióktelepet.

 

 

EPLAN Software & Service

Az EPLAN Software & Service a világ egyik vezető CAx- (számítógéppel segített) szoftvertermékeket, konfigurációs és mechatronikai megoldásokat fejlesztő vállalata, amely a tervezési és szerelési folyamatok optimalizálásában segíti ügyfeleit. Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az adatkonzisztenciát a termékfejlesztés, a megrendelések feldolgozása és a gyártás során. A tervezés és gyártás világában elért sikerek kulcsa a következetes ügyfélközpontúság, a globális támogatási képesség, az innovatív fejlesztések, valamint az interfészek létrehozásában megszerzett szakértelem. Globális vállalatként az EPLAN világszerte több mint 45 ezer ügyfelet és 120 ezer megoldást támogat termékeinek kiváló minőségével és az általuk elérhető maximális hatékonysággal.

Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 18 gyáregységgel és 78 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport több mint 11 500 alkalmazottat foglalkoztat és 2015-ben árbevétele elérte a 2,2 milliárd eurót. A családi tulajdonú vállalat 2016-ban sorozatban nyolcadszor nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A Deutschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.
További információk: www.eplan.de és www.friedhelm-loh-group.com 

 

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep

2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.

Tel.: +36 23 420 735

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;

www.eplan.hu

Még több EPLAN