Skip to main content

Az egyszerűtől a komplexig

Megjelent: 2019. december 11.

VEGA lidA VEGA új nyomásérzékelőkkel és szintkapcsolókkal egészíti ki higiénikus folyamatokban alkalmazható termékválasztékát.

 

 

 

 

 

Az élelmiszer- és gyógyszeripar számára felmerülő különleges kihívások a folyamataik sokféleségéből fakadnak. A siker függ a gyártási folyamatok következetességétől és folyamatosságától – legyen szó keverésről, töltésről, párologtatásról vagy CIP- és SIP-tisztításról. A gyártók számára még fontosabbá válik, hogy teljes mértékben támaszkodjanak az üzemükben alkalmazott mérési technológiára. A VEGA szint- és nyomásérzékelői az évtizedek óta ismert megbízhatóságuk és hosszú élettartamuk miatt komoly nevet szereztek maguknak a szakmában. Robusztusak, sokoldalúak, könnyen használhatók: szélsőséges körülmények között, szigorú előírások mellett is jelentősen hozzájárulnak a nagyobb üzembiztonsághoz és a nagyobb hatékonysághoz.

 

VEGA

 

A szint- és nyomásmérés: teljes paletta

A VEGA két új termékcsaláddal egészíti ki, higiénikus technológiákban alkalmazható kínálatát, amelyek nyomásérzékelőkből és szintkapcsolókból állnak.
A termékcsaládok: a VEGABAR nyomásérzékelők/-kapcsolók és a VEGAPOINT szintkapcsolók bizonyítják, hogy az automatizálás egy időben lehet egyszerű és hatékony anélkül, hogy a megbízhatóság, a pontosság és a higiéniai követelmények csorbát szenvednének. Az új mérőműszereket a standard alkalmazásokhoz igazították, nem ismerve kompromisszumot a minőségben. Univerzális higiénikus folyamatcsatlakozó adapterrendszer biztosítja a szükséges rugalmasságot, csökkentve egyidejűleg a készletezési nehézségeket és -költségeket.

Óriási előny: 360°-os kapcsolásiállapot kijelző

A körkörös állapotkijelzőn minden kapcsolási állapot bármilyen irányból – még nappali fény mellett is – jól látható. A megvilágított gyűrű színe egy 256 színt tartalmazó színskálából választható ki tetszőlegesen. A kezelő egy pillantással megállapíthatja, hogy rendben fut-e a folyamat, a szenzor megfelelően kapcsol-e vagy szükséges-e érzékelőkezelési beavatkozás.

 

Univerzális kommunikáció az IO-Link segítségével

Nagyon sok beépített érzékelőintelligencia található az új sorozatban: a standard IO-Link-protokoll biztosítja az univerzális és ugyanakkor egyszerű kommunikációt. Ez azt jelenti, hogy az eszközök szabványosított kommunikációs platformmal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a folyamatos adatátvitelt és az egyszerű rendszerintegrációt.

 

A mért értékek vezeték nélküli továbbítása

Az új VEGABAR és a VEGAPOINT műszersorozat is könnyen kommunikálhat okostelefonon vagy táblagépen keresztül. Ez különösen hasznos olyan körülmények között (pl. tisztatér), ahol a készülékek megközelítése nehézségekbe ütközik. Ezzel a funkcióval ilyenkor is egyszerű a beállítás, üzemeltetés.
A VEGABAR nyomáskapcsolók/-érzékelők és a VEGAPOINT szintkapcsolók fontos mérföldkövet jelentenek a VEGA történetében. A felhasználók nemcsak a teljes szint- és nyomásmérési technológiát kapják egyetlen forrásból, hanem higiéniai szempontból optimalizált készülékeket is, kielégítve az élelmiszeripar és gyógyszeripar megbízhatósági, pontossági és rugalmassági követelményeit.

 

További információ: www.vega.com/food-industry

és www.vega.com/pharmaceutical

 

DATCON Ipari Elektronikai Kft.
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. épület
Tel.: +36 1 460 1000
Fax: +36 1 460 1001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.datcon.hu