Skip to main content

Analog Devices: direkt konverziós radarvevő fejlesztőplatform

Megjelent: 2015. február 18.

analogAz Analog Devices újdonsága olyan radarrendszerek fejlesztését könnyíti meg, amelyeknél a minimális méret, tömeg és energiafogyasztás egyaránt elsődleges követelmény. Az új AD-FMCOMMS6-EBZ platform egy 400 MHz-től 4,4 GHz-ig hangolható vevőt tartalmaz (az 1350...1650 MHz-es sávra beépített szűrőkkel), amely az L- és S-radarsávok lefedésére alkalmas.

A VITA57 kártyaméretű fejlesztőkészlet jelfeldolgozó funkcióit FPGA-megoldással is meg lehet valósítani, amelyhez egy dugaszolható FPGA-vendégkártyát is fogadni tud az eszköz. Az AD-FMCOMMS6-EBZ olyan katonai, kommunikációs és ipari méréstechnikai radarrendszerek fejlesztéséhez jelent hasznos segítséget, amelyeknél a nagy integráltság és a kis helyfoglalás lényeges tervezési szempont, beleértve az időjárási és légiforgalom-irányítási alkalmazásokat is.
Az eszköz része az AD9652 kettős, 16 bites AD-átalakító, az ADL5566 nagy dinamikatartományú, RF/IF-erősítő, az ADL5380 kvadratúra-demodulátor; valamennyi a cég raktárról szállított, bevált, integrált eszköze.  A fejlesztőkészlet része a kapcsolási rajz, a NyÁK-terv, a zajanalízis-számoló táblázat, az FPGA HDL-kódja és számos szoftvermeghajtó program. Az áramkörben használt kvadratúra-demodulátor direkt konverziós (zérus középfrekvenciás) megoldást tesz lehetővé, amelyben mindössze egyszintű frekvenciakonverzióra van szükség, ellentétben a szuperheterodin vevőkkel, amelyek több keverési lépésben érik el az alapsávot. Ez egyszerűsíti a vevő felépítését, csökkenti a tükörjelszűrési problémákat, és kisebb fogyasztású kialakítást tesz lehetővé.  

www.analog.com