Skip to main content

Analog Devices: 7 GHz-es aktív keverő

Megjelent: 2018. március 21.

LTC5562Az Analog Devices cég bejelentette az LTC5562 kis fogyasztású, nagy teljesítményű, aktív kettős kiegyensúlyozott keverő típusát. Az eszköz széles frekvenciatartományban, 30 MHz-től 7 GHz-ig képes 50 Ω-os illesztésre. (Tudom, hogy ez törvényszerű, de mégis furcsa egy tipikusan Linear Technology által alkalmazott típusszámot Analog Devices megjelöléssel látni!) A keverő használható frekvencia felfelé és lefelé konvertálásához, 2 dB-es konverziós nyereséggel.

 

Az IC 3,3 V-os tápfeszültséggel működik, 40 mA névleges áramfelvétellel. Alacsonyabb energiafogyasztási igény esetén van mód a keverő által alacsonyabb, 15 mA-es áramfelvétel beállítására, ami már a hordozható alkalmazások széles skáláját támogatja. A keverő rendkívüli dinamikatartományt nyújt: +20 dBm OIP3, 3,6 GHz-es frekvencián.

 

LTC5562

 

Az alacsony fogyasztás, a szélessávú működés és az erőteljes dinamikatartomány kombinációja az LTC5562 típust ideálissá teszi mobil alkalmazások széles köréhez, mint viselhető eszközök, akkumulátoros biztonsági rendszerek, vészhelyzeti rádiók, katonai „manpack” rádiók, hordozható modemek, nem engedélyköteles rádiók, távirányítók és pilóta nélküli repülők/drónok. Az LTC5562 egy kis, 10 kivezetéses, 2 mm × 2 mm-es műanyag QFN tokozásban kapható. A működési tartománya -40 °C és 105 °C közötti. Az egyik kivezetésen keresztül egy külső vezérlő jellel a keverő kikapcsolható további energiamegtakarításhoz. Kikapcsolt állapotban az eszköz áramfelvétele 10 uA. Minta és gyártási mennyiségek elérhetőek.

https://www.ecnmag.com/product-announcement/2018/01/low-power-active-mixer-delivers-7-ghz-bandwidth