Skip to main content

A WAGO Hungária éves sajtótájékoztatója

Megjelent: 2018. március 11.

P1030693A WAGO Hungária sajtótájékoztatóján részesei lehettünk az elmúlt sikeres év beszámolójának, ugyanakkor a cég fejlesztési irányairól és új termékeiről is átfogó képet kaptunk.

 

 

 

Február végén tartotta meg a WAGO Hungária Kft. a hagyományos éves beszámolóját nagykereskedő és viszonteladó partnerei, valamint a műszaki sajtó képviselői előtt.
A sajtótájékoztató Fodor Róbert, a WAGO Hungária Kft. ügyvezető bevezetőjével indult. Nagyszerű évet zárt a WAGO magyar leányvállalata – 2017-ben 42%-kal növelte árbevételét. A sikerekben jelentős szerepet játszott, hogy az épületautomatizálásban piacvezetővé vált, legjelentősebb szereplővé vált a kontrollerek értékesítésében, elindította a saját PLC programozó oktatását és szereléstechnikai workshop/versenyt rendezett több mint 200 résztvevővel. Sikeres volt a WINSTA rendszer bevezetése is, amelynek igazi eredményei 2018-ban érhetnek majd be.
Értékesítési struktúrája – indirekt értékesítés 48%, direkt értékesítés 52% – szinte tökéletes és bizonyítja, hogy mennyire fontos a viszonteladói hálózat.
Újdonságokról hallhattunk a LED-es világítástechnika-terület új csatlakozóiról, Board-to-board átkötésekről és a DALI világítás-menedzsment rendszerről. Bemutatták az interfészelektronika újdonságait: feszültségmérő pontok sínes rendszerekhez; terepen is használható, könnyen szerelhető IP67-es tápegység; RTD/TC hőmérséklet-jelátalakító.

 

P1030693

A programban nagy hangsúlyt kaptak az automatizálásban megjelenő új termékek és trendek. Ismertetőt kaptunk: az új fejlesztésű és legnagyobb teljesítményű PFC200 családról, a PFC kontrollerek második generációjáról (Cortex A8, 1GHJz; 512MB RAM; 4GB Flash); az M-BUS Master Modulról, ami ideális fejlesztés a közüzemi mérőórák hatékony leolvasására és mintegy 40 különböző egység – hőmennyiségmérő, gázóra, villanyóra, vízóra – csatlakoztatható a rendszerhez; a PoE Switchekről a tápfeszültség elosztás korszerű és egyszerű módjairól. Láthattunk egy érdekes videót a közeljövő okos otthonáról, amiben az Amazon Alexa asszisztens vezérli a WAGO egyik PFC 200-as típusú vezérlőjét. Hallhattunk a Wago felhőszolgáltatásáról, amit a felhasználók egyszerű regisztrálás után azonnal használhatnak. Az IoT esetében felmerülő adatlopás kérdésére is megnyugtató választ kaptunk, mert a biztonságos kommunikáció lehetősége – az OPEN VPN – benne van az általuk gyártott kontrollerekben.
Nemes hagyomány a WAGO legkiválóbb partnereinek elismerése. Nagykereskedői kategóriában a Mentavill Kft. lett az első. Viszonteladók közül a legnagyobb forgalmat a Duoverzió Kft., a legnagyobb növekedést a Molker Elektro Kft. érte el az elmúlt évben.

 

P1030739

„One more thing…” („És még valami…”) – kezdte Fodor Róbert az utolsó fejezetet Steve Jobs híres, újdonságot bevezető mondatával. Valami felismerhetetlent láttunk a vetítővásznon, és hogy mi a WAGO igazi „nagy dobása”, azt sajnos nem tudtuk meg. Nem lehetett elárulni a hétpecsétes titkot, a technológiai előnyt megtartó nagyszerű fejlesztést, amit az anyacég a Hannover-i vásáron fog bemutatni. Ennek ellenére nem maradt hiányérzetünk – színvonalas előadásokkal teli sajtótájékoztatóban lehetett részünk.

 

szerző: Harmath Csaba

 

Még több WAGO