Skip to main content

A világ első többkamerás, „okos” gépi látórendszere

Megjelent: 2018. április 25.


vc2000 pr largeMegszokott dolog, hogy ha egy feldolgozó egység kapacitását egyre több bemeneti egységből származó adattal terheljük, annak teljesítménye hamar az elfogadható szint alá csökken. Így van ez a többkamerás látórendszerek többségénél is, ha a „buta” kamerák számát növeljük. A Cognex most olyan megoldással állt elő, amelynek feldolgozó kapacitása – az intelligens kamerák révén – együtt növekszik a kamerák számával. 

 

 

A Cognex Corporation, a világpiac vezető vállalata a gépi látás területén, bemutatta az In-Sight® VC200 sorozatot, amely „okos”, többkamerás gépi látórendszer-termékcsaládot alkot. Az In-Sight® VC200 sorozat által az In-Sight gépi látórendszerek bizonyítottan nagy teljesítményét és megbízhatóságát mostantól a többkamerás alkalmazásokban is viszontláthatjuk.  A hagyományos többkamerás rendszerek „buta” kamerákból állnak, amelyek ugyanazon processzor teljesítményén osztoznak. Ezért minden egyes újabb kamera hozzáadása után csökken a rendszer teljesítőképessége. Ez a technológia korlátozza a jelenkor többkamerás rendszereinek alkalmazhatóságát az egymástól független, szimultán képrögzítésben. Az In-Sight® VC200 azonban túllép ezeken a korlátokon, mivel a teljes rendszer adatfeldolgozási teljesítménye valójában növekszik minden újabb kamera hozzáadásával, és ezáltal növekszik a többkamerás megfigyelő alkalmazásokban használható kamerák száma is. Ez a megnövelt teljesítmény segít abban, hogy a látórendszer lépést tudjon tartani a gyorsan mozgó gyártósorokkal, és rugalmasságot is lehetővé tesz a szekvenciális vagy aszinkron megfigyelési műveleteket tartalmazó alkalmazások kidolgozásánál.

 

vc2000 pr large

 

Az In-Sight® VC200 egy teljesen „testre szabható”, webalapú felhasználói kezelőfelületet (HMI) is tartalmaz, amellyel a felügyelethez és a vezérlésekhez jelszavas védettségű, többszintű hozzáférést lehet engedélyezni. Az In-Sight® VC200 segítségével az alkalmazás üzemeltetői megfigyeléseket hajthatnak végre, utasíthatják a mérnököket a paraméterek szükséges módosítására, az üzemvezetők pedig áttekinthetik a teljesítménystatisztikákat – és mindezt egymástól függetlenül, bármilyen iOS®- Android®- vagy Windows®-alapú informatikai eszköz webböngészőjén keresztül.  „Mivel a felhasználóink egyre növekvő mértékben vesznek igénybe gépi látáson alapuló alkalmazásokat, annak is keresik a módját, hogyan lehet kamerákat együtt működtetni többnézetű megfigyeléseket tartalmazó alkalmazások megvalósítására” – magyarázza Joerg Kuechen, a Cognex alelnöke és a gépi látórendszerek üzletágának felelős vezetője. – „Az In-Sight® VC200 most ezt a funkcionalitást kínálja annak az In-Sight platformnak az eszközeivel, amely ma a gépi látás alapszabványaként ismert.” Mint az már a többi In-Sight látórendszerben is megszokott, az In-Sight® VC200 többkamerás alkalmazások telepítése és alapbeállítása könnyen megvalósítható a hatékony In-Sight Explorer szoftver segítségével. A grafikusan szemléltetett munkafolyamat a gépi látó alkalmazások megvalósítását azáltal egyszerűsíti, hogy a megfigyelési lépéseket könnyen kezelhető egységekre bontja le. Ez ráadásul a jól bevált In-Sight gépi látási eszközkészlet elemeit (a PatMax Redline, az OCRMax és más szoftvereszközöket is beleértve) az ismert táblázatos felhasználói interfész segítségével is hozzáférhetővé teszi.
Ha az olvasó szeretne többet is megtudni arról, hogyan segítheti az új In-Sight® VC200 sorozatú, több „okos” kamerára épülő gépi látórendszer a többnézetű megfigyeléseket, látogasson el a www.cognex.com/VC200 webhelyre.

Cognex Hungary Kft.

1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.

Tel.: +36 1 501 0650

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.cognex.hu

 

Még több Cognex