Skip to main content

A vezetékek csatlakoztatásának legkorszerűbb módja

Megjelent: 2018. május 08.

TOPJOB S Schiene HebelMűködtető kar segíti a kábelbekötést a WAGO új sínre rögzíthető sorkapcsainál

Nyissa fel a működtető kart, helyezze be a vezetéket, majd zárja vissza a kart – ez az egyszerű csatlakozástechnológiai megoldás biztosítja a gyors és szerszámok igénybevétele nélküli kábelbekötést a WAGO 221 sorozatú vezeték összekötőinél.

 

A jelvezetékek üzembiztos csatlakoztatása minden elektronikus rendszer megbízható működésének alapfeltétele. Ugyanakkor a telepítés során sok esetben meglehetősen nehézkes és hosszadalmas munkafolyamat a kábelek vezérlőszekrényekben történő összecsatlakoztatása, hiszen az installációt végző szakembereknek minden esetben meg kell győződniük arról, hogy a kábelkontaktus a jelátvitel szempontjából megfelelően stabil legyen a csatlakozási pontokon.

TOPJOB S

Ezt a munkafázist gyorsítja fel a WAGO legújabb, DIN sínre szerelhető TOPJOB®S sorkapocs termékcsaládja, amelyet alkalmazva a szakemberek könnyen, kézzel, szerszám használata nélkül csatlakoztathatják, illetve távolíthatják el a vezetékeket a vezérlőszekrényben. Az új sorkapcsok külső oldalát ugyanis úgynevezett működtető karral szerelték fel, ez biztosítja a kábelrögzítésre szolgáló szerelvény rugójának egyszerű nyitását és zárását, míg a belső oldalán nyomógombot helyeztek el, vagy a hagyományos működtető nyílással látták el.

 

TOPJOB S Schiene Hebel

 

A működtető kar nyitott állapota egyértelműen jelzi a csatlakozási pontokat, ami jelentősen csökkenti ezek kihagyásának, illetve a vezetékek helytelen bekötésének kockázatát. Emellett a működtető karnak köszönhetően a kábelbekötést végző szakember mindkét kezét szabadon használhatja a szerelés során, hiszen nincsen szükség a rugó szerszámmal történő nyitva tartására.

 

A WAGO cégről

A németországi WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG., már több mint 50 éve piacvezető cég a rugós csatlakozástechnika területén. Célja olyan eszközök és rendszerek kifejlesztése és gyártása, amelyek teljesen biztonságosak és a világ bármely részén alkalmazhatóak, legyen szó akár csatlakozástechnikáról, akár automatizálásról. 1951-es megalapítása óta a WAGO folyamatosan növekszik, jelenleg világszinten 8000 alkalmazottat foglalkoztat, az éves forgalma pedig 2017-ben elérte a 870 milló eurót. 

 

Ez a kényelmes megoldás a nagy keresztmetszetű, nehezen hajlítható vezetékek bekötését is megkönnyíti. A WAGO új működtető karral felszerelt, sínre rögzíthető sorkapcsai valamennyi vezetéktípus bekötésére alkalmasak. Az új TOPJOB®S sorkapcsok a már kipróbált és jól bevált WAGO csatlakozástechnológián alapulnak. Ez a megoldás lehetővé teszi 0,75 mm² keresztmetszettől az érvéghüvellyel ellátott finom elemi szálas, és a tömör vezetékek csatlakoztatását úgy, hogy a szerelő egyszerűen lenyomva, zárt állapotba hozza a működtető kart.

 

TOPJOB S Schiene Hebel lang

 

A működtető karral felszerelt, sínre rögzíthető sorkapcsok kialakítása ideális a nehezen hajlítható vezetékek egyszerű csatlakoztatására, hiszen a kábelbevezető nyílás a sorkapocs oldalán helyezkedik el. A WAGO új, működtető karral felszerelt, sínre rögzíthető TOPJOB®S sorkapcsai, 2,5 mm², 6 mm² és 16 mm² névleges keresztmetszetű vezetékek csatlakoztatására alkalmas kialakításban, 2- és 3-vezetékes változatokban érhetőek el. A jövőben ezt a működtetőkaros-megoldást szeretné a WAGO kiterjeszteni a TOPJOB®S termékcsalád további termékeire is.


WAGO Hungária Kft.

2040 Budaörs, Ipari Park, Gyár u. 2.

Tel.: +36 23 502 170

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.wago.hu

 

Még több WAGO