Skip to main content

A Traco Power új vezetéses hűtésű rendszere

Megjelent: 2023. november 07.

Traco lidA ventilátor alkalmazása már régóta az elektronikus rendszerek és tápegységek hatékony hűtési módszere, mivel megfizethető és hatékony az elektronikus alkatrészek hőelvezetésében. A ventilátor valóban bevált módszer, ugyanakkor vannak hátrányai is:

A zajkeltés, a por és részecskék okozta kopás, a légáramlás-optimalizált kialakítások szükségessége, a meghibásodások veszélye, ha a ventilátor eltömődik vagy megsérül, mind gyakori aggodalomra adnak okot a ventilátorok valamilyen alkalmazásba való beépítésekor.

 

Az elmúlt években különféle hűtési technológiák jelentek meg és fejlődtek, mint például az alaplemezhűtés, a hőcsövek, a folyadékhűtés és a termoelektromos hűtőrendszerek. Sok passzív hűtőrendszernek, például a hűtőbordáknak vagy hűtőalaplemezeknek vannak azonban alkalmazási korlátai, és hatékonyságuk nagy részét elveszítik, ha nagyobb teljesítményű rendszerekben használják őket.
Annak érdekében, hogy kielégítse a vásárlók növekvő igényét a ventilátor nélküli kialakítások iránt, ugyanakkor kiküszöbölje a vezetéses hűtésű (conduction cooled = hőenergia közvetlen érintkezés útján történő átadása) tápegységek korlátozó tényezőit, a Traco Power egy újszerű tápegység-konstrukción dolgozik, amelynek célja, hogy maximalizálja a vezetéses hűtésű rendszerekben rejlő lehetőségeket.
A Traco erőfeszítéseinek eredménye az új TCI tápegységsorozat, amely innovatív hibrid házkialakítást alkalmaz: részben burkolt, részben tokozott. Míg a fémház biztosítja az optimális hőátadást bármilyen alaplaphoz vagy házhoz, a speciális cserepes vegyület ugyanezt teszi az egyes alkatrészeknél, ideális hőkapcsolatot hozva létre minden kritikus alkatrészhez, amit egyébként nehéz elérni a hagyományos tápegység-konstrukcióknál.

 

Traco hűtéses rendszer

 

A két háztípus legjobb tulajdonságainak ötvözésével a TCI-sorozat kiváló termikus képességekkel rendelkezik, és sokkal magasabb teljesítményszintet érhet el anélkül, hogy ventilátorra lenne szükség a hagyományos tápegységekhez képest. Vezetéses hűtésű rendszerben használva a TCI sorozat a névleges maximális kimeneti teljesítmény 80-100%-át képes leadni, így ideális megoldás a ventilátor nélküli alkalmazásokhoz.
A TCI termékpaletta 130-500 wattos modelleket tartalmaz, és olyan sztenderd funkciókat kínál, mint például:

 • Széles hőmérsékleti tartomány, -30 és 80 °C között
 • Optimalizált kialakítás vezetéses hűtésű rendszerekhez
 • Akár 94%-os hatásfok
 • Túlfeszültség kategória OVC III
 • Aktív PFC funkció

Összességében a Traco Power TCI-sorozatának tervezési megközelítése számos előnnyel jár az ügyfelek számára, beleértve a passzív hűtőrendszerrel elérhető nagy kimeneti teljesítményt, a csökkentett zajszintet, a nagyobb megbízhatóságot, a kompaktabb kialakítást és a porállóságot, miközben rugalmasságot és kevesebb karbantartási ráfordítást kínál.

 

VEZETÉSES HŰTÉSŰ 130-500 WATTOS BURKOLT AC/DC TÁPEGYSÉGEK IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ

 

TCI sorozat

A TCI 130, TCI 240 és TCI 500(U) három vezetéses hűtésű (conduction cooled = hőenergia közvetlen érintkezés útján történő átadása) AC/DC burkolatú tápegységsorozat 130 és 500 Watt között, 4250 VAC megerősített szigetelési rendszerrel. A Traco Power új TCI termékcsaládja a vezetéses hűtésű rendszerek hatékonyságának maximalizálására összpontosít, mivel fém vázra vagy alaplemezre szerelve kiváló hőmérsékleti viselkedést biztosít. Így a TCI akár a maximális kimeneti teljesítmény 100%-át is képes leadni ventilátor nélkül.

 

Traco TCI 240 112 J

 

Az akár 94%-os kiváló hatásfok lehetővé teszi, hogy a TCI sorozat -30 és +50 °C között derating nélkül, míg +80 °C-ig terhelési deratinggel vagy kényszerhűtéssel működjön. Megfelelnek az OVC III követelményeinek is, és akár 5000 m magasságban is működhetnek. Aktív teljesítménytényező-korrekció, EMC jellemzők, kifejezetten ipari/automatizálási, valamint teszt- és mérési alkalmazásokhoz.

 

Jellemzők:

 • Vezetéses hűtésű tervezési megközelítés
 • Ventilátor nélküli működés akár 100%-os kimeneti teljesítmény mellett
 • Működési hőmérséklet-tartomány -30 °C és +80 °C között
 • I/O megerősített szigetelés 4250 VAC
 • Túlfeszültség kategória (OVC III)
 • Magas, akár 94%-os hatásfok
 • Működés akár 5000 m tengerszint feletti magasságig
 • Belső EN 55032 B osztályú szűrő
 • II. védelmi osztályú előkészítés
 • 3 év termékgarancia

 

Traco Electronic AG,
Sihlbruggstrasse 111, 6340 Baar, Switzerland
Tel.: +41 43 311 45 11
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.tracopower.com
https://www.tracopower.com/int/tci-npi
https://youtu.be/c0Wvwg9CXCI?feature=shared

 

#e5335e