Skip to main content

A Rohde & Schwarz legújabb jelgenerátorai magas mércét állítanak a 6 GHz alatti műszerkategóriában

Megjelent: 2018. szeptember 12.

RS lidA Rohde & Schwarz két új, kompakt, középkategóriás jelgenerátorral bővítette kínálatát, amelyek kis méretük ellenére sokrétű funkciókkal és kiváló jellemzőkkel rendelkeznek. Az R&S®SMB100B típusú analóg RF-jelforrás és az R&S®SMBV100B típusú vektor-jelgenerátor magas mércét állít kategóriájában. Mindkét berendezésre kitűnő spektrális tisztaság és egyedülállóan nagy kimeneti teljesítmény jellemző, emellett könnyen kezelhető, intuitív érintőképernyővel rendelkeznek. Mind az R&S®SMB100B, mind az R&S®SMBV100B különösen alkalmas rádiófrekvenciás félvezetők, valamint híradástechnikai és távközlési, illetve repüléstechnikai- és védelmi rendszerek fejlesztése során felmerülő igények kielégítésére.

 

 

A korábbi két típusváltozat, az R&S®SMB100A (analóg modell) és az R&S®SMBV100A (vektoriális változat) megalkotásával a Rohde & Schwarz megteremtette kis méretű, 6 GHz-ig működő asztali jelgenerátorokból álló kínálatát. A készülékek méretét lecsökkentette, a szélességet a megszokott 19 coll háromnegyedére mérsékelve, a minőség tekintetében azonban továbbra sem ismer kompromisszumokat a gyártó. E sikeres műszercsalád továbbfejlesztésével, képességeinek bővítésével két új típusváltozattal lepte meg a piacot: az R&S®SMB100B jelű analóg RF-jelforrással, valamint az R&S®SMBV100B típusú vektor-jelgenerátorral, amelyek elődeikhez hasonlóan új mércét állítanak a középkategóriában. A műszerek kiváló spektrális tisztasága és igen alacsony fáziszaja egyedülállóan nagy mérési pontosságot eredményez. Legnagyobb kimeneti teljesítményük minden korábbit felülmúl. A felsoroltak mellett a kis méretű, könnyű generátorok egyszerűen szállíthatók és minimális helyet foglalnak el egy mérőlaborban.


Kompakt „erőmű”

Az új jelgenerátorok számos változatban rendelhetők. Frekvenciatartományuk 8 kHz-től 1, 3, illetve 6 GHz-ig terjedhet, képességeik a legkülönfélébb elvárásokhoz szabhatók. Nagy teljesítményű RF-kimeneti fokozatuk háromféle lehet, így minden felhasználó a saját, egyedi igényeinek megfelelően választhatja meg a legnagyobb kimeneti jelszintet. A generátorok maximális leadott teljesítménye, külső erősítő nélkül +34 dBm lehet (1 GHz‑es vivőfrekvencián), aminek köszönhetően számos mérési összeállítás egyszerűsíthető és a kalibrálás okozta állási idő is mérsékelhető. Az R&S®SMB100B és az R&S®SMBV100B bármely változata precíz, kalibrált kimeneti jelszintet szolgáltat.

 

49014 09

 

Kitűnő modulációs minőség

Mindkét generátort kiváló jelminőség jellemez. Az R&S®SMB100B típusú, analóg jelforrás ennek köszönhetően ideálisan alkalmazható a repülés- és védelmi elektronika területén radarok, vevők tesztelésére, továbbá rádiós eszközök és infrastrukturális elemek gyártás közbeni, szinuszos jelekkel történő vizsgálatára.
Az R&S®SMBV100B a rendkívüli rugalmasságot biztosító, 500 MHz sávszélességű alapsávi fokozatával a fent említetteken túlmenően vektor-modulált jelek tekintetében is átlagon felüli minőséget produkál. Minden jelentős digitális távközlő- és kommunikációs rendszerhez rendelkezik opcióval, többek között 5G, mobilhálózati IoT, LTE, WLAN IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax és Bluetooth 5.0 szabványhoz kapcsolódóan. E normák szerinti jeleket közvetlenül, külső számítógép nélkül is képes előállítani, így az adások paraméterei bármikor, gyorsan, könnyen módosíthatók.
Az R&S®SMBV100B mindezek mellett burkolókövetésre és digitális előtorzításra (DPD) is képes. 2 GHz-es sávszélességig terjedően külső I/Q-bemeneten keresztül is modulálható a vivő. A generátor belsőleg előállított, 160 MHz sávszélességű, IEEE 802.11ac előírás szerinti WLAN-jeleinek mért EVM-értéke (Error Vector Magnitude – hibavektor abszolút érték) mindössze -49 dB. Szélessávú jelek kiváló előállítási minőségét a műszer rendkívüli egyenletes alapsávi I/Q‑frekvenciamenete garantálja, amelynek ingadozása a teljes 500 MHz-es sávszélességen belül nem haladja meg a 0,1 dB-t. Mindezek kiemelkedő minőségű termékek kifejlesztését segítik elő, még szélessávú hírközlő rendszerek, például az 5G tekintetében is.

 

49014 07

 

Egyszerű bővíthetőség – időtálló befektetés

A jelgenerátorok bővíthetőségi stratégiája alaposan átgondolt. A legtöbb esetben az új funkciók egyszerűen egy szoftverkóddal engedélyezhetők. Például, a modulációs szabványok, a kimeneti teljesítmény, sőt, a vektormodulációs R&S®SMBV100B típusváltozat esetében a felső határfrekvencia és a modulálási sávszélesség is igény szerint bővíthető, anélkül, hogy a műszert vissza kellene küldeni valamelyik Rohde & Schwarz szervizközpontba. Ezzel az egyedülálló rugalmassággal idő takarítható meg és mérsékelhetők a költségek. Az R&S®SMB100B és R&S®SMBV100B típusú generátorok tehát időtálló, a jövőben várható igények kielégítésére is alkalmas technológiát képviselnek.
A felhasználók világszerte mindenhol elismeréssel és bizalommal fordulnak a Rohde & Schwarz kiemelkedő, élvonalbeli minőséget megtestesítő méréstechnikai termékei felé. A vállalat fejlett gyártástechnikája és úttörő fejlesztési szemlélete kulcsszerepet játszik előkelő piaci pozíciójának megőrzésében. Új R&S®SMB100B vagy R&S®SMBV100B típusú műszerek vásárlása esetén három év jótállást vállal a Rohde & Schwarz.
Az R&S®SMB100B típusú analóg RF-generátor és az R&S®SMBV100B típusú vektor-jelgenerátor már megrendelhető a Rohde & Schwarz-tól.

 

További információk a Rohde & Schwarz oldalán találhatók: https://www.rohde-schwarz.com

 

Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47–49.
Tel.: +36 1 412 4460
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rohde-schwarz.hu

 

Még több Rohde & Schwarz