Skip to main content

A PCB Design TESTMESH eszköze az idei nagydíjas!

Megjelent: 2023. június 08.

InnoElektro lidSikerrel zárta kapuit az InnoElectro 2023

Nagy érdeklődés kísérte idén is az elektronikai ipar legnagyobb hazai rendezvényét, amelyen a tavalyihoz képest 30%-kal nőtt a kiállítói terület, de a látogatottság és a kiállítók száma is meg­haladta a 2022 évit. Több mint 1700 szakember, 20 országból, közel 500 cég képviseletében vett részt a MOM Rendezvényközpontban, az InnoElectro 2023 Kiállításon és Konferencián. A Magyarországi Elektronikai Társaság háromnapos rendezvényét 36 szakmai előadás, három verseny és hibrid B2B fórum tette tartalmasabbá.

 

InnoElectro Nagydíj

A MELT először hirdette meg az InnoElectro Nagydíjat, amelyre a kiállítók nevezhették be innovatív termékeiket, megoldásaikat. A nagydíjat háromtagú szakmai zsűri ítélte oda, amelynek tagjai: Dr. Kazi Károly a MELT elnö­ke, a BHE Bonn Hungary Kft. ügyvezetője, Dr. Ábrahám László, a SENSIRION Kft. vezetője, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség elnöke, és Dr. Pap László, professor emeritus, BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar.
A harmadik helyezett a Eurocircuits Kft. lett, Eurocircuit Visualizer online eszközével, a második helyen a Zeiss Ipari Méréstechnika Zeiss Visioner 1 digitális mikroszkópja végzett. A PCB Design Kft. kapta messze a legtöbb pontot, így ők vihették el a Nagydíjat TESTMESH – Fogyasztáskarakterizáló eszközükkel. 

 

TESTMESH

 Az okleveleket és a nagydíjat Sebők Katalin, az NKFIH vállalati innovációért felelős elnökhelyettese és Kazi Károly adta át.

 

innoelectro díjátado pcb

 

Forrasztás közép és felsőfokon!

A kiállításon rendezte meg a MELT középiskolai diákok számára kézi forrasztási versenyét, amelyen 17 közép­iskolából 83 diák vett észt. Az első három helyezett:
1. Elek Dávid (Beregszászi Pál Technikum, Debrecen)
2. Fabók Botond (Boronkay György (Műszaki Technikum, Vác)
3. Elek Balázs (Beregszászi Pál Technikum, Debrecen)
A legjobb csapat címet a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum (Jászberény) kapta.

 

innoelectro díjátado

 

Az IPC International profiknak szervezte kézi forrasztási versenyét, amelyen 26 cégtől 42 résztvevő indult. Az első három helyezett:
1. Zsombok Péter Richárd (BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft.)
2. Csonka Viktor (Alpine Electronics Manufacturing of Europe LTD. Hungary)
3. Szebellédi János (BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft.)
A legjobbak pénzjutalomban részesültek. Münchenben
a Productronica kiállításon Zsombok Péter Richárd képviselheti majd Magyarországot. A legjobb csapat címet a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. csapata vihette el.

 

A kiállításon készült rövidfilm ezen a linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=ai8VWvp1eM8

#1aace3