Skip to main content

A Murrelektronik IO-Link rendszere

Megjelent: 2024. január 11.

Murrelektronik lidDecentralizált telepítési technológia ipari adatkommunikációhoz

A Murrelektronik IO-Link eszközeinek decentralizált telepítése a legegyszerűbb megoldás az érzékelők és aktuátorok csatlakoztatására. A „Zero cabinet” a Murrelektronik DNS-ében rejlik. A közvetlenül a gépbe vagy rendszerbe történő telepítés költséget, időt és helyet takarít meg, és ezáltal a versenyképesség növekedéséhez vezet. Ez a rendszer szükségtelenné teszi a rengeteg alkatrészt és kusza kábeleket tartalmazó komplex kapcsolószekrényeket.

 

A kevesebb eszköz és kevesebb csatlakozás a gépek által gyűjtött adatok könnyebb kezelését jelenti. Ez optimalizálja a jelek továbbítását az IO-Link eszközök, például a vizuális és akusztikus elemekkel ellátott jelzőtornyok vezérléséhez és integrálásához.

 

1. ábra IO-Link vezérlőkészülékek


Egy IO-Link rendszer nagyszámú eszközből áll, amelyek ipari adatkommunikáció céljából egymással kombinálhatók. A Murr­elektronik széles IO-Link portfóliót kínál, amely folyamatosan bővül. Az „MVK Pro” és „IMPACT67 Pro” IP67-es terepibusz-modulokba összesen nyolc multifunkcionális master port van beépítve, és nagy áramerősség valósítható meg az L kódú M12 dugaszoló csatlakozónak köszönhetően. Ezenkívül a PROFINET, EtherNet/IP és EtherCAT Ethernet-protokollok problémamentesen üzemeltethetők. Az OPC UA, MQTT, JSON REST API segítségével a terepibusz-független használat is lehetővé válik – köszönhetően a már integrált Standardized Master Interface-nek (SMI).

 

Murrelektronik IO Link vezérlőkészülékek

2. ábra MVK Pro és IMPACT 67 Pro4

 

Praktikus kiegészítő

A központok, átalakítók és IO-Link eszközök e masterek körül biztosítják a vezérlő intelligens és decentralizált hálózatba kapcsolását az érzékelő-működtető szintekkel. A Murrelektronik a gyors üzembe helyezéshez előre paraméterezett plug & play változatokban, illetve a rugalmas használathoz kibővített paramétertartományú multifunkciós változatokban kínál csomópontokat és átalakítókat. Az IO-Link analóg konverterek bármely hagyományos analóg jelet (áram, feszültség, ellenállás és hőmérséklet) IO-Link-ké alakítanak.

 

Murrelektronik IO Link jelzőlámpák

3. ábra COMLIGHT56 LED-es jelzőlámpák


További előnyökkel jár az integrált IO-Link interfész, amely kiterjedt és átlátható kommunikációt, valamint távkonfigurálást és távfelügyeletet tesz lehetővé, és a tápellátást a vezérlőszekrényből a terepre helyezi át. Még az IP67 védelemmel biztosított területen alkalmazni kívánt Emparro67 Hybrid kapcsolótápegységek is vezérelhetők IO-Linken keresztül.
Ezenkívül más tartozékok, például Fast Ethernet és Gigabit Ethernet switchek, IO-Link interfésszel rendelkező jelátviteli routerek és M12 gombok vagy adapterek is integrálhatók a rendszerbe. A Murrelektronik IO-Link rendszere multifunkcionális automatizálási telepítési megoldásként mutatja meg az erősségeit.

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Práter utca 9.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

 

#67b345