Skip to main content

A javulás útján, avagy a normalizálódó szállítási határidők

Megjelent: 2024. március 20.

Beckhoffcikkhez beharangozókép logovalA világjárványt követő időszak is tartogatott kihívásokat a Beckhoff számára (is), ugyanis a pandémia részbeni következményeként a globális ellátási láncok összeomlottak. Az elmúlt évek a küzdelmekről szóltak, azonban mostanra már lehet azt mondani, hogy az ellátási láncok normalizálódtak, és a szállítási helyzet is jelentősen javult, ezért újra lehet az aktuális fejleményekre összpontosítani.

 

A Beckhoff a hosszú szállítási határidőket és azok kihívásait maga mögött hagyva kijelentheti, hogy folyamatosan rövidülnek a szállítási határidők, és egyre gyorsabb átfutási idővel tudja teljesíteni a megrendeléseit. Egyelőre még néhány hetet várni kell egy-egy szállításra – ez termékcsoportonként eltérő – azonban a javulás szemmel látható, és folyamatosan közelíti a pandémia időszaka előtti határidőket, ami az I/O-termékek esetén 1–2 hetet, a többi termékcsoport esetén 3–4 hetet jelentett.

 

Aktuális szállítási idők:

Beckhoff szállítási idők táblázat

 

A Beckhoff Automation a németországi Rheda-Wiedenbrückben terjeszkedik

Az elmúlt években erőteljesen megnövekedett értékesítés és a jövőt illető pozitív kilátások megkövetelik a Beckhoff raktárkapacitásának átfogó és fenntartható bővítését. A verli anyavállalat egy új központi raktárral tervezi bővíteni logisztikai kapacitását székhelye közelében, a rheda-wiedenbrücki Aurea ipari parkban. A verli székhely közelében megvalósuló építkezési projektek mellett a Beckhoff a szomszédos Rheda-Wiedenbrückben egy körülbelül 70 000 négyzetméteres logisztikai és gyártási célú létesítmény építését tervezi. A csarnokban mintegy 25 000 négyzetméteren magas raktárakat alakítanak ki. Az épületet az ingatlanbefektető és kivitelező Dietz AG alakítja ki a Beckhoff vállalattal egyeztetve, amelyet a Beckhoff hosszú távon bérel majd. „Örülünk, hogy a Dietz AG-t, a logisztika területén nagy tapasztalattal rendelkező, kompetens partnert tudhatjuk magunk mellett. Jelenleg a közös tervezés fázisában vagyunk. Az épület 2025 végére készül el, akkor fogunk beköltözni” – nyilatkozta a Beckhoff Automation GmbH & Co. KG tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Hans Beckhoff. A területet a Logivest logisztikai ingatlantanácsadó cég közvetítette.

 

Központi szállítás Rheda-Wiedenbrückből 2025 végétől

Az új épületbe a Beckhoff központi szállítási részlege fog beköltözni, ide érkeznek majd a késztermékek az összes gyártási területről. „Minden európai ügyfél közvetlenül a központi raktárból fogja megkapni a megrendelt termékeket. Európán kívüli szállítások esetén leányvállalatainkat és forgalmazóinkat szolgáljuk majd ki a központi raktárból” – fejtette ki Johannes Beckhoff, amihez Frederike Beckhoff hozzátette: „Általában közvetlenül, a legrövidebb szállítási időt biztosító raktárunkból látjuk el ügyfeleinket. Ehhez megfelelő raktárkapacitás szükséges, amit az új központi raktár biztosít, amely potenciális növekedést is lehetővé tesz az elkövetkező években.”

 

Folytatódik az új épületek tervezése Verlben és Rietbergben

Ezzel párhuzamosan a Beckhoff továbbra is tervezi gyártóüzemeinek bővítését, illetve újak építését a fejlődő, több településhez közösen tartozó Varensell ipari parkban, közvetlenül a vállalat Nyugat-Verlben lévő jelenlegi székhelyének tőszomszédságában. A tervezett adminisztrációs terület szintén a Gütersloher Strasse-n fog felépülni. „A Rheda-Wiedenbrückben található új ingatlan révén most jelentős mértékben bővítjük alapterületünket, kiegészítve a Rietbergben és Verlben található gyártási és adminisztrációs létesítményeinket, egyúttal elősegítve, hogy a későbbiekben továbbfejleszthessük vállalatunk Keletvesztfália–Lippe térségben található telephelyét. Csak akkor leszünk képesek megfelelni az automatizálás iránt egyre növekvő keresletnek, ha ehhez van elegendő helyünk” – folytatta Johannes Beckhoff.

 

Beckhoff Családi vállalkozás Hans Beckhoff és gyermekei

Bővül a Beckhoff Automation családi vállalkozás: Rheda-Wiedenbrückben létesítendő, új központi raktárral növeli kapacitását a vállalat. Hans Beckhoff (jobbra), valamint gyermekei, Frederike (középen) és Johannes (balra) együtt dolgoznak a vállalat bővítésén

 

Társadalmi haladás és jólét az automatizálási technológia révén

1980-as alapítása óta a Beckhoff folyamatosan növekszik. A világszerte 6000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat forgalma a 2000-es évek óta évente átlagosan 15%-kal növekedett, és 2022-ben 1,515 milliárd eurós árbevételt ért el. Tervei szerint a Beckhoff a jövőben is ezen a növekedési pályán kíván maradni. Erre jók is az esélyei, hiszen a világ növekvő népességének igényeit csak erőforrás-takarékos és fenntartható módon, csúcstechnológiára épülő automatizálással lehet kielégíteni, a Beckhoff termékei pedig megfelelnek ezeknek a feltételeknek. A vállalat innovatív automatizálási technológiáját szinte minden iparágban alkalmazzák, többek között a klasszikus gépgyártás, a szélerőművek és az akkumulátorcellák gyártása, a folyamatautomatizálás és szórakoztatóipar, valamint az intelligens épületautomatizálási rendszerek terén.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Táblás utca 36-38.
G épület 2. emelet
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com

 

#c1272d