Skip to main content

VEGA: a gyakorlatban már bizonyított – radaros szintmérés a víz- és szennyvízkezelésben

Megjelent: 2011. június 24.

A VEGAPULS WL 61 az első radaros távadó, amelyet kifejezetten víz és szennyvíz szintjének mérésére fejlesztettek. A hagyományos (pl. ultrahangos) mérési módszerekkel összehasonlítva ez a korszerű technológia sokkal megbízhatóbb mérési eredményeket szolgáltat, és bizonyítottan sikeres a mindennapi használat során.

 

 

 

 

 

Az új VEGAPULS WL 61 típusú szintmérőt elsősorban vízkezelési alkalmazásokra fejlesztették, versenyképes alternatívát kínálva az elterjedten használt ultrahangos távadóknak. A radartechnológiának fontos előnyei vannak az ultrahangos méréssel szemben, mivel működése független a hőmérséklettől, a széltől, a ködtől és az esőtől. A radaros szintmérő sokkal nagyobb pontossága jelentős előny az olyan alkalmazásokban, mint a nyitott csatornákban történő áramlásmérés, ahol a mért folyadékszint néha nagyon kis tartományban változik.

A VEGAPULS WL 61 teljesen zárt, robusztus burkolata és kábelcsatlakozása magas, IP66/68-as védettséggel rendelkezik 1 bar túlnyomásig. A különféle beépítési lehetőségeknek köszönhetően a szintmérő könnyen beilleszthető egy meglevő infrastruktúrába.

A VEGAPULS WL 61-et elsősorban olyan alkalmazásokba ajánljuk, amelyben nagy pontosságra és megbízható működésre van szükség – és a korábbi megoldások valamilyen okból nem teljesítették a felhasználó valamely követelményét.

Szint vagy áramlás – egy távadó minden alkalmazáshoz

Létezik egy alkalmazás, amely valamennyire eltér minden más klasszikus szintmérési feladattól: ez a folyók vízszintjének mérése. A kicsi és könnyű VEGAPULS WL 61 radaros szinttávadó a vízfelszín fölé nyúló gémre szerelve érintésmentesen és folyamatosan képes mérni a víz szintjét. A bonyolultan szerelhető szintmérő csövekkel ellentétben a telepítés és a karbantartás költsége rendkívül alacsony. A többi érintésmentes mérési módszerrel (pl. ultrahangos méréssel) szemben a radart nem befolyásolja a hőmérséklet változása, a napsugárzás vagy az erős széllökések. A radaros szinttávadó +/- 2 mm-es pontossága elegendő a közeledő árhullám előrejelzéséhez is.

Az egyszerű telepítés, a gyors üzembehelyezés és az alacsony karbantartásigény teszi a VEGAPULS WL 61 radaros szinttávadót számos különféle alkalmazás ideális mérőeszközévé a szintméréstől a mederszelvényben időegység alatt átáramló folyadékmennyiség meghatározásáig.

További információ:

www.vega.com

www.datcon.hu