Skip to main content

A gyakorlatban már bizonyított, de a fejlesztés folytatódik

Megjelent: 2017. január 31.

PN VEGAPULS WL S 61A VEGA radaros szintmérője víz- és szennyvízkezelő rendszerekhez


A VEGAPULS WL S 61 radaros szintmérő ideális eszköz minden olyan egyszerű irányítástechnikai alkalmazáshoz, mint a vízszolgáltatás és a szennyvízkezelés területe. Rendkívül sokféle felszerelési, rögzítési lehetősége miatt a radaros szintmérés rendkívül költséghatékony megoldást kínál, mivel nagyon könnyen integrálható már meglevő, működő infrastruktúrákba is.

 

A VEGAPULS WL 61 radaros szintmérőt már évek óta forgalmazza a VEGA, és igen nagy számban telepítették is különféle vízkezelő rendszerekben. Utódtípusát, az új VEGAPULS WL S 61-et ugyancsak a víz- és szennyvízkezelő ágazat igényeihez optimalizálták. A radaros szintmérési technológia számos előnnyel rendelkezik azokkal az ultrahang-visszaverődésen alapuló folyamat-műszerekkel szemben, amelyeket ezen a szakterületen igen sok helyen szinte szabványmegoldásnak tekintenek. A radaros szintmérő működése független az időjárás befolyásától, a tűző naptól, a széltől, a ködtől vagy a csapadéktól. Ráadásul a jelterjedési időt sem kell a levegő hőmérsékletének változásától függő mértékben kompenzálni, amint az az ultrahangos rendszerekben megszokott, mivel az nincs hatással az elektromágneses hullámok terjedési sebességére. Mivel a VEGAPULS WL S 61 mérési pontossága ±5 mm-en belül van, ez számos további alkalmazási területen is használhatóvá teszi az új folyamatműszert.

PN VEGAPULS WL S 61

Kiváló időjárás-állósági tulajdonságai következtében a VEGAPULS WL S 61 ideális szinttávadó-megoldást kínál a víz- és szennyvízkezelő alkalmazások számára


Mindezek közül azonban messze kiemelkedik a vízkezelő telepek szint- és áramlásmérési feladatainak megoldása, hiszen alapvetően erre az alkalmazási területre szánták a műszert fejlesztői. Kitűnő fókuszálása lehetővé teszi, hogy olyan „bonyolult” környezetekben is helyt tudjon állni, mint a szivattyúállomások. Ezenkívül a csapadékvíz túlfolyó medencék szintmérésére és nyitott csatornák áramlásmérésére is kiválóan alkalmazható.
A távadó robusztus tokozata kopásálló, és nem igényel karbantartást. Magas fokú környezetállósága (IP 68 védettségi fokozat 2 bar nyomásig) az olyan alkalmazásokban is használhatóvá teszi, ahol a szenzor időszakosan a folyadékba merül. Az eszköz a legfrissebb LPR-szabvány (Level Probing Radar – szintmérő radar) előírásainak is megfelel, továbbá olyan tanúsítvánnyal rendelkezik, mely szerint minden további védőtartozék felszerelése nélkül használható kültéri alkalmazásban.

Photo VEGAPULSWLS61 001 V01 web


Ezt az eszközt a VEGA – sok év tapasztalataira építve – arra fejlesztette, hogy egyszerű alkalmazási körülmények között egyszerű legyen a telepítése és használata is. Jelenleg már elmondható, hogy a VEGAPULS WL 61 radaros szinttávadókból közel 40 ezer példányt telepítettek sikeresen vízkezelési alkalmazásokban.
A műszer legújabb változatának teljesen új képessége a Bluetooth-kommunikációval történő vezetékmentes elérhetőség okostelefonról vagy táblaszámítógépről (valamint PACTware-szoftvert futtató PC-ről, amennyiben az rendelkezik Bluetooth – USB-adapterrel). Ezzel a telepítés és a diagnosztika még egyszerűbbé válik. Ha a műszert megfelelő megjelenítő és jelfeldolgozó egységgel egészítjük ki, az olyan relékimenetet is elő képes állítani, amely egy szivattyú közvetlen vezérlését is elláthatja.

A VEGAPULS WL S 61 radaros szintmérő távadót, valamint a VEGA Grieshaber KG vállalat minden további termékét a magyarországi hivatalos képviseletet ellátó Datcon Ipari Elektronikai Kft. forgalmazza. Az érdeklődők további információt találhatnak a www.vega.com/wls61 és a www.datcon.hu honlapokon.


Jürgen Skowaisa termékmenedzser, radaros szintmérő termékcsalád
– VEGA Grieshaber KG


DATCON Ipari Elektronikai Kft.

1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. épület
Tel.: +36 1 460 1000, fax: +36 1 460 1001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., web: www.datcon.hu

Még több VEGA