Skip to main content

A Beckhoff a Hannover Messe 2017 szakkiállításon

Megjelent: 2017. június 06.

termektukor 1abraA világ vezető ipari seregszemléje, a Németországban megrendezett Hannover Messe a Beckhoff számára is minden évben az egyik legfontosabb ipari rendezvény. A kiállításon a vállalat innovatív PC- és EtherCAT-alapú automatizálási megoldásainak széles skálája megtekinthető volt, és jelentős újdonságokkal is megismerkedhetett a látogató.

 

A cég bemutatta kifejezetten folyamatirányítási alkalmazásokhoz kifejlesztett, új termékeit. A veszélyes ipari területeken alkalmazható, új, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálok és CPX-sorozatú vezérlőpanelek moduláris felépítésűek, emellett kivételesen nagy teljesítőképesség jellemzi őket, így ideálisan megfelelnek a folyamatirányítási igényeknek.
A kiállításon bemutatták az XTS lineáris szállítórendszer legújabb, az élelmiszer- és gyógyszeripar számára rozsdamentes acélból készült, higiénikus változatát is.
A standra látogatók kipróbálhatták azokat a Beckhoff-meg-oldásokat is, amelyek a Microsoft HoloLens-szel, vagy az Amazon Alexával működnek együtt. Ezek a lenyűgöző újdonságok azonban nem csak a kiállítótérben állják meg a helyüket, hanem a kifejlesztett technológiáknak köszönhetően elérhetővé válhat a gépek hangalapú vezérlése is.
A felhőalapú vezérlés is számos lehetőséget rejt magában. Az érdeklődők egy Ipar 4.0 implementációt is láthattak, amely a Beckhoff, az SAP és a KUKA együttműködésében valósult meg.
A Beckhoff mérnökei büszkén mutatták be a világ feltehetőleg legkisebb ipari számítógépét. A mindössze 82 × 82 × 40 milliméter méretű, új, C6015 típusú ipari PC négymagos processzorral rendelkezik, felépítése rendkívül kompakt, és összetett vezérléstechnikai megoldásokat tesz lehetővé.
A fajlagos teljesítőképességét tekintve még ennél is fejlettebb a DIN-kalapsínre szerelt CX2000-es sorozat. Az akár 12 magos Intel Xeon processzort tartalmazó vezérlő merőben új szinthatárokat feszeget az intelligens alkalmazások területén.

termektukor 1abra

Folyamattechnológia és automatizálás egyetlen rendszeren belül. A fokozottan biztonságos be-kimenetű, új, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálokhoz közvetlenül csatlakoztathatók a veszélyes – 0/20-as zóna besorolású – területek terepi eszközei

PC-alapú vezérlés a folyamatirányításban

A géptervezés, gyártóipar, illetve számos egyéb iparág számára a Beckhoff évek óta nyújt jövőbe tekintő kezelőfelületi megoldásokat a vezérlőpanelekbe és Panel PC-kbe épített korszerű, többérintéses technológiák révén. A Beckhoff új, CPX-sorozatú vezérlőpanel-családja a 2/22-es zónabesorolású veszélyes területeken üzemeltetett alkalmazások számára is biztosítja ezeket a lehetőségeket. A kiváló kivitelezésnek és a masszív, alumínium készülékháznak köszönhetően nagy igénybevételt jelentő, kifejezetten robbanásveszélyes környezetben is megbízható, tartós működést biztosítanak. A folyamatirányítási alkalmazások kezelhetősége, megjelenése és kialakítása vonatkozásában mindez számottevő előnyökkel jár.
A CPX-sorozatú vezérlőpanelek és Panel PC-k mellett a Beckhoff újdonságai közé tartoznak a 0/20-as zónabesorolású környezetekben működő, terepi eszközök csatlakoztatására alkalmas, gyújtószikramentes interfészeket tartalmazó, új, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálok, valamint a folyamattechnológiai igényeket kielégítő interfészek széles körét nyújtó TwinCAT automatizálási szoftver is.

termektukor 2abra

A CPX-sorozat beépített vagy önálló kivitelű, robbanásvédett vezérlőpaneljei a kiváló minőségű konstrukciót, az elegáns megjelenést, valamint a korszerű, kapacitív többérintéses technológiát egyesítik

Folyamatirányítás és automatizálás ötvözése rendszerbe épített robbanásvédelmen keresztül

A fokozottan biztonságos be-kimenetekkel rendelkező, rendkívül kompakt, új, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálokhoz közvetlenül csatlakoztathatók veszélyes – 0, 1 és 2-es zónabesorolású – munkaterületek terepi eszközei. A Beckhoff PC-alapú vezérlése tökéletesen ötvözi az automatizálást és a folyamattechnológiát, az EtherCAT-rendszer belső, átfogó diagnosztikai képességeinek összes előnyével együtt.
Az ELX sorozattal tovább bővül a Beckhoff átfogó, már több mint száz különféle jeltípust támogató, robbanásvédett be-kimeneti terminálokat tartalmazó EtherCAT-eszközkínálata. A rendkívül kompakt be-kimeneti modulokból álló, beépített biztonsági zónahatároló funkciókat biztosító, kiváló jellemzőkkel rendelkező EtherCAT-terminálok lehetővé teszik fokozottan biztonságos terepi eszközök csatlakoztatását.
Az ATE és IECEx megfelelőségi tanúsítvány közelgő megszerzésével az ELX-sorozat megfelel majd az összes ipari robbanásvédelmi irányelvnek, és a világ szinte minden piacán alkalmazható. A be-kimeneti terminálok kétféle változatban kaphatók: 12 mm-es készülékházzal, amely akár négy, illetve 24 mm-es készülékházzal, amely akár nyolc biztonságos bemenettel is rendelkezik.

termektukor 3abra

Az IP 69K védettségű, rozsdamentes acélból készült XTS-rendszer olyan területeken is alkalmazható, ahol szigorú higiéniai követelményeket kell kielégíteni

Higiénikus kivitelű XTS lineáris szállítórendszer az élelmiszer- és gyógyszeripar számára

A Beckhoff vállalat XTS lineáris szállítórendszerének (eXtended Transport System – XTS) rozsdamentes acélból készült, „XTS Hygienic” változata új alkalmazási lehetőségek széles körét nyitja meg, elsősorban az élelmiszeripari és gyógyszeripari feldolgozás, valamint általában a folyadékkezelés terén. IP 69K besorolású védettségének, valamint rejtett sarkoktól, élektől és bevágásoktól mentes kialakításának köszönhetően jól tisztítható, ezért nagy lehetőségeket rejt magában ezen iparágakban is. A rendkívül rugalmas szállítást biztosító alaprendszert könnyű tisztíthatósággal ötvöző konstrukcióra támaszkodva igen szigorú higiéniai követelmények esetén is optimalizálhatók a folyamatok, és maximalizálható a gyártósor rendelkezésre állása.
A „Higiénikus XTS” kivitel egyik nagy előnye, hogy míg eddig a szigorú tisztítási követelmények igen sok területen gyakorlatilag kizártak mindenfajta mechanikai megoldást, az „XTS Hygienic” számos ilyen folyamat automatizálását is lehetővé teszi.
Az „XTS Hygienic” fejlesztése során a Beckhoff szorosan együttműködött az Európai Higiénikus Géptervezési Szervezettel (European Hygienic Engineering & Design Group – EHEDG), ezért az XTS lineáris szállítórendszer ezen változata az „EL Class I AUX” rendszertanúsítványhoz kapcsolódó összes követelményt teljesíti. A rozsdamentes acélból készült gép legfontosabb jellemzői közé tartozik a magas fokú (IP 69K) védettség, amely a létező legnagyobb ellenállóképességet jelenti a por- és vízszennyezéssel szemben. Ezen túl a rendszer kémiai stabilitása is igen jó: felületei ellenállnak a felületaktív anyagoknak, a savas és lúgos tisztítószereknek, a különféle alkoholoknak és fertőtlenítőknek, sőt, a hidrogén-peroxidnak is.


BECKHOFF Automation Kft.

1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff