Skip to main content

100 millió ciklust garantálnak az igus új kompakt, chainflex CF98.PLUS és CF99.PLUS kábelei

Megjelent: 2023. január 06.

igus lidAz igus® folyamatosan fejlődik, hogy optimalizálja az ügyfelek mozgó alkalmazásait. A mozgó kábelek specialistája most továbbfejlesztette sikeres chainflex® vezérlőkábel-sorozatát. A CF98.PLUS és a CF99.PLUS az egyetlen olyan kábel a piacon, amely garantáltan több mint 100 millió ciklust bír ki, illetve amely a 3xd apró hajlítási sugarú energialáncokban is használható.

 

A gép egy szempillantás alatt mozdul, és nagy pontossággal felhelyezi a chipet az új okostelefonra. Ez a folyamat naponta több ezer alkalommal ismétlődik, és több kábelt igényel. Az egyre kisebb beépítési helyek, az egyre rövidebb távolságok, valamint a gépek és rendszerek 99 százalékos rendelkezésre állása olyan követelmények, amelyek ma már nem korlátozódnak a félvezetőiparra. A gyors, kompakt automatizálási rendszerek iránti kereslet számos más ágazatban is növekszik – például az orvostechnikában, az autóiparban és a válogatórendszerekben –, ezért az igus most továbbfejlesztette a bevált CF98 vezérlőkábelét, ami egy árnyékolatlan változat és a CF99-et, ami árnyékolt.

 

100mill


„Nagy siker volt a fejlesztés” – mondja Rainer Rössel, az igus chainflex kábel üzletágvezetője elégedetten. – „Az új CF98.PLUS és CF99.PLUS kábelek az első és egyetlen olyan, a piacon kapható kábelek, amelyeket energialáncokban való használatra engedélyeztek, és amelyekre az igus 100 millió ciklust garantál.”
Ez 250 százalékos élettartam-növekedést jelent az eredeti sorozathoz képest. Az új kábeleket nagyon kis hajlítási sugarakra is tervezték, a kábel átmérőjének mindössze háromszorosára (3xd). Ahol a hely kritikus, ott a felhasználók mostantól megbízható, csúcskategóriás TPE-kábelt használhatnak, és végfelhasználóiknak fenntartható gépkoncepciót adhatnak.

 

Garantáltan hosszú élettartam

Az igus több mint tíz éve dolgozik az új kábeleken, saját 3800 négyzetméteres laboratóriumában teszteli azokat, és folyamatosan fejleszti őket. A lényeges fejlesztések elsősorban egy speciális vezetőanyag-ötvözetben és a szigetelőanyag új gyártási eljárásában rejlenek. A kábelspecialista erre a célra két extra nagy méretű tesztberendezést állított fel. A kiterjedt tesztelés lehetővé teszi, hogy az igus 36 hónapos garantált élettartamot ígérjen minden kábelére. A felhasználók a kábelek élettartamát az igus online kalkulátorával is meghatározhatják.
„Azok a felhasználók, akik a CF98.PLUS vagy a CF99.PLUS mellett döntenek, jelentősen hozzájárulhatnak vállalatuk fenntarthatósági koncepciójához, mivel befektetésükkel gépeik tartósságába fektetnek be” – mondja Rössel.

 

Rugalmas kábel ipari mozgatási alkalmazásokhoz

A chainflex® rugalmas kábelek a világ első számú kábelei a kiválasztás, a tesztelés és az UL által hitelesített 36 hónapos garantált élettartam tekintetében. Az igus kínálja a rugalmas kábelek legnagyobb választékát, több mint 1394 kábeltípussal adat-, busz-, hibrid-, vezérlő-, motor-, szervomotor-, visszacsatolás-, szervo-, koaxiális-, FOC-, speciális és robotkábelekhez. A chainflex® rugalmas kábelek ellenállnak számos veszélyes körülménynek, például a szélsőséges hőmérsékletnek és olajnak, és bármilyen típusú mozgást képesek kezelni, beleértve a vízszintes, torziós vagy nagy sebességű mozgást.
A chainflex® kábelekre való áttéréssel az ügyfelek akár 74%-kal csökkenthetik a költségeket. Ezen előnyök mellett az igus® termékek gyors, 24 órán belüli szállítási időt, online élettartam-kalkulátorokat, tesztelt megbízhatóságot és eszközöket kínálnak szinte minden termékcsaládhoz. Bármilyen mennyiségben raktárkészletről rendelhető, minimális hosszkövetelmény nélkül.
Az igus a kábeleket folyamatosan, több millió cikluson keresztül teszteli, hogy garantálja a nagyobb teljesítményt és a hosszabb élettartamot. A tesztelési folyamat különösen a rendkívül szigorú, holisztikus és szisztematikus folyamatok és a tételes tesztelés miatt egyedülálló, amelyet a tesztlaborban minden kábelre alkalmaznak.
A szigorú teszteknek köszönhetően az igus® minden egyes chainflex® kábel előre jelzett tartósságát UL által hitelesített 36 hónapos garanciával tudja biztosítani az ügyfelek számára. A tesztek eredményei rögzítésre kerülnek a chainflex® élettartam-kalkulátor adatbázisában, ahol a felhasználók megadhatják az alkalmazásukra vonatkozó specifikációkat, beállíthatják a várható élettartamot, és egyszerűen megrendelhetik a kábeleket.

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest,
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486,
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

#f48221