magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

Cad-terv.lidA magyar tulajdonú CAD-Terv Kft. 1997-óta kínál professzionális szolgáltatásokat a hazai CAD/CAM/CAE/PLM-piacon, amelynek meghatározó szereplője. A kezdetben 1 fős vállalkozás jelenleg 25 főt foglalkoztat, folyamatosan növekvő árbevétele pedig a fejlődés garanciája. A cég alapelve, hogy magas minőségű szolgáltatást nyújtva, hosszú távú együttműködést alakítson ki ügyfeleivel.

.

 

A CAD-Terv az ügyfelek szolgálatában

A CAD-Terv két fő tevékenységet folytat. Az egyik a mérnöki szolgáltatások (géptervezés, terméktervezés, szerszámtervezés) és az itt jelentkező konstrukciós feladatok teljes körű megoldása, amely a cég szakmai körébe tartozó tevékenységek területén a tervezéstől a prototípus gyártásáig a teljes fejlesztési folyamatot lefedi. Másik fő tevékenységük a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform értékesítése teljes körű szakmai támogatással (konzultáció, implementálás, oktatás, terméktámogatás, szoftverfejlesztés), amelyben számos PLM-megoldás (mint pl.: CATIA, ENOVIA, DELMIA és Abaqus termékek) szolgálja ki különböző módszerekkel a felhasználó termékeinek teljes életciklust elkísérő tevékenységét.

PLM-megoldás mechatronikai rendszerekre

A CAD-Terv Kft. tevékenysége ugyan sok szállal kötődik az autóiparhoz, mégis további számos iparág, köztük az elektronikai ipar, a repülőgépipar, az ipari berendezések, az orvosi eszköz- és műszeripar szereplői számára kínál megoldásokat. Ezen szakterületek közös tulajdonsága, hogy komplex, egyre innovatívabb termékeket állítanak elő mechanikus, hidraulikus, elektromos, elektronikus és szoftverrendszerek bonyolult keverékeként, amit mechatronikai rendszernek is neveznek. Jelenleg ezeket a rendszereket egymástól függetlenül tervezik, és csak a végső összeszerelésnél integrálják és tesztelik. Ebben a késői integrációs fázisban felmerülő problémák jelentős késedelmet okozhatnak a teljesítésben. A 3DEXPERIENCE-platform megoldja az összetett rendszerek tervezésének integrálását, több szakterület közötti együttműködés előmozdítását, és a vállalati tudásbázis, a legjobb gyakorlatok és tapasztalatok megosztását. A vállalaton belül felhalmozódott tudás felhasználásával fenntartható a megfelelő innováció, versenyelőny szerezhető az új termékek bevezetésével és biztosítható a további fejlődés.

A termék-életútkezelés (PLM) az ötletektől a tervezésen, a beszerzésen és a gyártáson át a termék visszahívásáig és újrafelhasználásáig végigköveti az adott termékkel kapcsolatos folyamatokat. E megoldás lehetővé teszi, hogy valamennyi tervezési szakágban hatékonyan lehessen kezelni a termékmeghatározásokat, ezzel gyorsítva a pontos darabjegyzék (bill of materials – BOM) készítését, ami tartalmazza a termék mechanikus, elektronikai és szoftveres elemeit. Az ERP-rendszerrel kialakított valósidejű kapcsolattal a vállalatok könnyen konfigurálható, gyakorlati és azonnal a rendelkezésre álló megoldáshoz jutnak.

A 3DEXPERIENCE-platform elsősorban azzal gyorsítja a döntéshozatali folyamatot, hogy minden résztvevő számára valós időben bárhonnan elérhetővé teszi a megfelelő információt. Világossá teszi a termékfejlesztésben érdekelt összes fél felelősségi köreit és a rájuk vonatkozó teljesítési határidőket, ami javítja a kommunikációt és a projekt nyomon követhetőségét, és minimálisra csökkenti a hibalehetőségeket. A projektmenedzserek, a fejlesztési, minőségügyi vagy beszerzési döntéshozók a projektjelentések és kimutatások segítségével a vállalat szabványos folyamatai szerint képesek kézben tartani a költségeket, a határidőket, az erőforrásokat és a minőséget a komplett fejlesztési ciklus során.

Hozzáadott érték „à la CAD-Terv”

A Dassault Systèmes PLM-megoldásai nagymértékben „testre szabhatók”, ám a specifikus céges folyamatok miatt minden cég „egyéniség”, tehát a rendszerrel kapcsolatban számos speciális igénnyel lép fel az implementálás alatt. A CAD-Tervnél a mérnöki szemlélet és iparági folyamatismeret gyakorlott programozói tudással párosul, amely e feladatok megoldásánál elengedhetetlen.

Sinkó András értékesítési vezető úgy látja, hogy a kkv-szektor jelentős fellendülés előtt áll a következő években várható kormányzati és EU-s támogatásoknak köszönhetően, amelyek kiemelten kezelik az innovatív cégeket. A pályázatkészítés és a beszerzés megkönnyítésére a CAD-Terv pályázati és finanszírozási kérdésekben is támogatást nyújt meglévő és leendő ügyfeleinek. (X)

 

 

Folyamatos Versenyelőny

cadterv logo szlogennel szinesTalálkozzon velünk Magyarország legátfogóbb ipari szakkiállításán rendezett Ipar Napjai szakvásá­ron, 2014. május 27-30. között, ahol idén új, testreszabott csomagokkal készülünk az iparág tervezői és gyártói számára.

Látogasson ki hozzánk és használja ki a lehetőséget, hogy a CAD-Terv szakértői megismertessenek Önnel egy, a teljes vállalati folyamatot támogató megoldást, amellyel működése gyorsabbá és költséghatékonyabbá válik.

Munkatársaink szívesen látják Önt az Ipar Napjai kiállításon, a Hungexpo vásárterületének A pavilonjában, a 206/C standon!

 

 

CAD-Terv Mérnöki Kft.
1087 Budapest
Könyves Kálmán krt. 76. 7. em.
Tel: +36 1 461 9000
E-mail: info@cadterv.hu

Még több CAD-Terv

 

Címkék: PLM | CAD | CAM | Dassault | CATIA | DELMIA