magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

RS enclosure3 atmAz RS Components (RS) a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgalmazója (az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája) a mai napon a 3D-tervezés történetében jelentős mérföldkő elérését jelentette be a DesignSpark Mechanical bemutatásával. Az új, megbízható, 3D-modellező és összeállító szoftvereszköz mostantól mindenki számára – teljesen ingyen -- elérhető . Az ingyenes, gyors és intuitív tervezőszoftver új lehetőségeket nyit meg a mérnökök előtt, legyen szó akár koncepciótervekről, akár gyártásról.

.

A fejlesztés a SpaceClaim vállalattal – a 3D-modellezőszoftverek piacvezető szállítójával - együttműködve – történt. Az új, egyszerűen használható DesignSpark Mechanical világszerte jelentős előnyöket nyújt a tervezőmérnököknek, és több nyelven is elérhető, jelentős előrelépést jelent az online tervezési erőforrások között számon tartott DesignSpark evolúciójában a mérnöktársadalom számára. A DesignSpark Mechanical elérhetősége sikeresen átlépte azt a két legfontosabb akadályt, amelyekkel azok a potenciális felhasználók szembesültek, akik még nem rendelkeznek hozzáféréssel 3D-s megoldáshoz, és ugyanakkor jelentős előnyökkel járna számukra egy 3D-modellezőszoftver használata kifinomult tervek, termékek gyors kidolgozásához. Az említett akadályokat a túl magas költség és a hagyományos, 3D-CAD-eszközök tanulmányozása kapcsán felmerülő jelentős időráfordítás jelenti.

A DesignSpark Mechanical nem csupán ingyenes, de igazán egyszerűen használható, és ezáltal a mérnökök és más – a termékfejlesztésben résztvevő – szakemberek néhány perc alatt teljes jártasságot szerezhetnek a szoftver használatában, ellentétben a hagyományos 3D-CAD-eszközök megismeréséhez szükséges hetekkel vagy akár hónapokkal. „A DesignSpark Mechanical bemutatása az első alkalom, hogy ingyenesen elérhetővé tesznek egy ennyire kifinomult, 3D-s tervezőeszközt. A mérnökök nagy örömmel használják majd az intuitív és rugalmas modellezőszoftvert” – mondta Glenn Jarrett, az RS globális termékmarketingért felelős vezetője. „A DesignSpark Mechanical használata már a tervezési folyamat korai szakaszában képes kiküszöbölni a hagyományos termékfejlesztési folyamatok kapcsán felmerülő, időtrabló átdolgozásokat. Ez egy rendkívül jelentős kezdeményezés, amelynek segítségével a mérnökök gyorsabban dobhatnak piacra innovatív termékeket, a DesignSpark Mechanical STL kimeneti formátuma pedig lehetővé teszi a tervek közvetlen exportálását 3D-nyomtatókra.”

A DesignSpark Mechanical felhasználásával hozzáférhető a több mint 38 000 3D-modellt tartalmazó, kiterjedt DesignSpark online alkatrészkönyvtár, és ezáltal lehetővé válik, hogy a mérnökök a teljes tervezési folyamatot egy professzionális, ugyanakkor teljesen ingyenes modellezőszoftverrel végezzék el. Az RS és az Allied a világ vezető, 3D-tartalomszolgáltató vállalatával, a TraceParts-szal is együttműködött, amelynek eredményeként több millió modell vált elérhetővé az online tracepartsonline.net CAD-portálról DesignSpark Mechanical formátumban.

"Az Allied és az RS a SpaceClaim vállalattal karöltve mutatta be a DesignSpark Mechanical szoftvert, amely a SpaceClaim közvetlen modellező technológiájának teljesítményét és egyszerű használatát az RS és az Allied normál alkatrészeket tartalmazó, világszerte több millió mérnök által használt, kiterjedt könyvtárához való hozzáféréssel ötvözi” - mondta Rich Moore, a SpaceClaim üzletfejlesztési részlegének alelnöke. „A funkcióalapú CAD elsajátítása bonyolultabb, a DesignSpark Mechanical segítségével azonban a felhasználók gyorsan elkészíthetik a 3D-modelleket, ami felgyorsítja a mérnöki tervezés folyamatát, ezzel is javítva cégük versenyképességét.”

A 3D-CAD-eszközöket aktívan használók tábora jelenleg mintegy 1,5 millió főre becsülhető világszerte. Ugyanakkor szintén becslések szerint további 20 millió mérnök dolgozik világszerte 3D-CAD-szoftver használata nélkül, pedig jelentős előnyökkel járna számukra egy DesignSpark Mechanical szoftverhez hasonló eszköz. Nem csupán a tervezőmérnökök kreativitásának enged tágabb teret, hanem a termékfejlesztési folyamatot is hatékonyabbá teszi azzal, hogy a professzionális koncepciók gyártását közvetlenül előkészíti nagy részletezettségű és méretezett gyártási tervrajzokkal. A DesignSpark Mechanical hatékony módszere az úgynevezett „közvetlen modellezés", ami nagyban különbözik a hagyományos funkció vagy a parametrikus alapú 3D-CAD-szoftverektől.

Az eszköz egyszerű műveleteket használ, ami valós idejű szerkesztést és azonnali visszajelzést tesz lehetővé, ezáltal a mérnökök és más szakemberek 3D-ben hozhatnak létre alakzatokat, és egyszerűen vizsgálhatnak ötleteket és termékkoncepciókat. Minden alapvető tervezési művelet gyorsan és egyszerűen elérhető a szoftver négy egyszerű eszközével (Húzás, Mozgatás, Kitöltés és Egyesítés), ráadásul a Windows környezetben megszokott olyan billentyűkombinációk, mint a „kivágás/beillesztés”, valamint a „visszavonás/mégis” rendkívül intuitívvá teszik a használatát még az új felhasználók számára is.

A szoftver kiegészítő jellegű 3D-eszközként is használható a termékfejlesztési folyamatban a kezdeti koncepciótervek elkészítéséhez, például az aktuálisan már használt 3D-CAD-eszközök mellett. Az eszköz a másodpercek alatt elvégezhető módosításoknak és kiegészítéseknek köszönhetően megoldást jelent a tervezési folyamat kezdeti fázisának szűk keresztmetszeteire, hiszen nem kell kivárni, amíg a hagyományos 3D-eszközöket használó CAD-részleg átdolgozza a tervet. A 3D-s tervek akár a gyors prototípus-építést és a számítógéppel támogatott gyártást lehetővé tevő, szabványos STL-fájlformátumban is exportálhatók, ráadásul gyorsan összeállítható az anyagjegyzéken (BOM) alapuló költségek listája is. Az eszköz képes IDF-formátumban bármely NYÁK-tervező alkalmazásából származó áramköri rajz importálására is, beleértve a díjnyertes DesignSpark NYÁK-szoftvert is.

 

Az RS Components-ről

Az RS Components (RS) – az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája – a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékeket forgalmazó vállalata. A csoport 32 országban található vállalatain keresztül több mint 550 000 terméket forgalmaz, amelyek megtekinthetők a honlapon, illetve a katalógusban. Az RS naponta 44 000 árut indít útjára több mint 1 millió ügyfél számára. A termékkínálatba 2 500 piacvezető gyártó terméke tartozik, amely magába foglalja az elektronikai, az automatizálási, a tesztelési és mérési, valamint az elektromos és mechanikai termékcsoportokat is. A vállalatcsoportot a londoni tőzsdén is jegyzik, amely a 2013. március 31-én záruló üzleti évben 1,24 milliárd font sterlinges forgalmat ért el. További információkért kérjük, látogasson el a www.rscomponents.hu weboldalra.

 

RS Components Magyarország

Tel.: +36 1 408 8371

Fax: +36 1 408 8372

E-mail: service@rscomponents.hu

www.rscomponents.hu