magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

vipa_2012_3Az irányítástechnikai berendezéseket gyártó VIPA cég 300 V-os családjának be- és kimeneti moduljai ezentúl nagyobb kimeneti áramerősséggel is terhelhetők. Ezzel a – már számos esetben jól bevált – Siemens S7-300®-kompatibilis, be- és kimeneti kártyás rendszerrel hatékonyan oldható meg a rendszerek felépítése.

.

A jó minőségű VIPA 300 V-os család be- és kimeneti egységei, valamint ezek tartozékai megfelelnek minden modern automatizálási igénynek, és minden nehézség nélkül alkalmazhatók a szab­ványos S7-300®-típusú profibuszon. A VIPA-modulok mind felépítésben, mind funkcionális szempontból megegyeznek az S7-es modulokkal, és gal­vanikus leválasztással rendelkeznek.
A hardverkonfigurációs-szám is megegyezik a Siemens-modulok számával, emiatt az elemek mindkét irányban kompatibilisek, azok egymás között cserélhetők. Az analóg mérési tartományok beállítását kizárólag a hardver­konfigurátor alkalma­zásával valósítják meg, ezért nem történhet hibás beállítás. A VIPA kedvező árfekvésű moduljai gyárilag tesztelve a DIN EN ISO 9001-jelű szabvány által előírt minőségi elvárásoknak is megfelelnek, és riasztási, valamint diagnosztikai funkcióval is rendelkeznek.

A kimeneti modulok csoportja most újabb, nagyobb áramerősségű modellekkel bővült. A VIPA 322-1BH41 cikkszámú digitális kimeneti modulja például 16 db tranzisztoros, 24 VDC/2 A kimenettel rendelkezik. Más modulok esetében (modulonként 32 db be- és kimenet) megduplázták a kimeneti áramot az eddigi 0,5 A-ről 1 A-re. Mindegyik csoportot ellátták egy túlfeszültség-kijelzővel is. A rövidzárlat, a túlmelegedés és a pólusok felcserélése elleni védelmet gyárilag oldották meg. Minden digitális és ana­lóg, VIPA-gyárt­mányú be- és kimeneti modul az ET200M Profibus-DP slave kapcsolati elemekkel együtt is alkalmazható. A konfiguráció a termékekkel együtt szállított GSD-fájlokkal valósul meg. Egy sorban a megszokott 8 modul helyett akár 32 db is működtet­hető. A rendszer további tartozékokkal is – mint pl. CP341, CP343-2PASI (AS-i-Master akár 62 db slave-kapcsolatig is), IM 306 DP-slave, programozói adapter és még sok más, a VIPA 300 V-os rendszeréhez tartozó eszközzel – kiegészíthető.

 


martinzchling

Kapcsolat:
Martin Zöchling
E-mail: elektroniksysteme@vipa.at
·allwinger_judit

Magyar nyelvű kapcsolat:
Allwinger Judit
E-mail: ja@vipa.at

 

Forgalmazó:
VIPA Elektronik-Systeme GmbH
Hietzinger Kai 85 / 1.OG
1130 Wien
Tel.: +43 1 895 93 63-0
Fax: +43 1 895 93 63-50
www.vipa.at