Skip to main content

Balesetvédelmi sebességfelügyelet

Megjelent: 2015. december 07.

Sick keretesA SICK a DFS60S Pro biztonsági kódolóberendezésével és FX3-MOC0 meghajtás-monitorjával bővítette megoldáskínálatát a mobil gépek meghajtásainak biztonságos felügyelete terén, a vezető nélküli járműveket (AGV – Automated Guided Vehicles) is beleértve.

 

 

 

Meghajtások megbízható felügyelete még összetett mozgások esetén is

DFS60S Pro balesetvédelmi enkóder

Ez a biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező inkrementális enkóder a hajtások biztonságos felügyeletével egészíti ki a SICK biztonsági termékkínálatát, a SIL2- és PL d-szintig. Biztonságos elektromos és gépészeti kivitelével, egyszerű rendszerbe építhetőségével és rugalmas alkalmazhatóságával a DFS60S Pro az álló és mobil balesetvédelmi alkalmazások univerzális mozgásszabályozó-érzékelője.
Az AGV-egységek egyre nagyobb mozgási szabadsága felé mutató tendencia komoly kihívást jelent a járműmozgások megfelelő felügyelete terén. A DFS60S Pro forgójeladó előnyeit egyértelműen a mozgás irányának és a nyugalmi állapotnak a biztonságos felismerése jelenti. Ha biztonsági tanúsítással nem rendelkező enkódert használnának erre a célra, akkor ezeket az összetett méréseket nem lehetne végrehajtani a szabályozási technológiára fordított nagyobb kiadások nélkül. A DFS60S Pro enkóderrel viszont az ilyen jellegű alkalmazásokat könnyen és biztonságosan lehet felügyelni.
A tanúsított forgójeladók alkalmazása szintén előnyös a meghajtott tengelyek álló pozíciójának detektálására. Célszerű a használatuk az aszinkronmotoroknál is, mivel redundáns enkóderegységet tartalmaznak. Alkalmazásukkal SIL2, illetve PLd balesetvédelmi szint érhető el.

SICK FX3-MOC0-hajtásfelügyelet

A SICK FX3-MOC0 hajtásfelügyelő egysége a DFS60S Pro egység ideális társa a következetes balesetvédelmi koncepciók megvalósításában, az érzékelőtől a szabályozóegységen át a beavatkozóig. Az FX3-MOC0 hajtásfelügyelő készülékével számos biztonsági funkció könnyen és praktikus módon kezelhető.
A hajtásfelügyelő egységet célszerű a DFS60S Pro-enkóderrel együtt használni az olyan mobil gépek meghajtásának biztonsági felügyeletére, mint például a vezető nélküli járművek (AGV-k). A biztonságos sebesség felügyelete (SSM – Safe Speed Monitor) és a biztonság érdekében korlátozott sebesség (SLS – Safety Limited Speed) biztonsági funkciók segítségével az AGV-k sebessége közvetlenül a hajtott tengelyeken felügyelhető a biztonsági DFS60S Pro enkóderrel. Ezzel szükség esetén a jármű sebessége csökkenthető. A jármű bármikor biztonságosan leállítható, a leállás biztonságosan felügyelhető a biztonsági fékszabályozó (SBC – Safe Brake Control), valamint a biztonságos leállás 1 és a biztonságos leállás 2 (SS1 & SS2 – Safety Stop) meghajtásfelügyelő funkciók segítségével.

Megfelelő koncepció egyetlen forrásból

Tanúsított biztonsági termékként a DFS60S Pro forgó jeladó az FX3-MOC0 hajtásfelügyeleti egység kombinációja megnyitja a lehetőséget az átfogó biztonsági megoldások eszközeinek egyetlen forrásból történő beszerzésére a mobil és az álló alkalmazásoknál. A géptervezők és gépépítők jelentős időt takaríthatnak meg a biztonság tervezése, a biztonság-jóváhagyási eljárások, valamint a tanúsítás nélküli, szabványos termékekkel létrehozott megoldások önértékelésével járó műszaki és jogi kockázatok megelőzése terén.

 

SICK Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 209.
Tel.: +36 1 371 2680
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.sick.hu

Még több SICK

 

Címkék: biztonsági enkóder