Skip to main content

A Cognex PC-alapú, 3D- és multikamerás rendszere

Megjelent: 2014. november 06.

VC5-Press-Release-HiResSok felhasználó bele tudja „képzelni” a saját környezetébe a kamerás ellenőrző rendszert, de jóval kevesebben tudják áttekinteni, mire képes, és hogyan készül a gyakorlatban is használható alkalmazás. A Cognex multikamerás rendszere a komplex hardveren kívül alkalmazásfejlesztő szoftverrel is segíti őket a technológia „birtokba vételében”.

 

 

Gyorsabb és egyszerűbb alkalmazásfejlesztés, telepítés és karbantartás

 

Az ipari képfeldolgozás területén vezető szerepet játszó Cognex Corporation társaság bemutatta a  3D-s és 2D-s multikamera alkalmazások fejlesztését, telepítését és karbantartását maximálisan megkönnyítő, komplex, PC alapú kamerarendszer-megoldását. Az egyszerűen használható Cognex Designer™ szoftver, a nagyteljesítményű VC5 vezérlőegység, a 3D-lézerszenzorok és az új CIC (Cognex Industrial Camera) ipari kamerák a legigényesebb 3D- és multikamerás felhasználásokhoz is megoldást kínálnak.
A VC5 vezérlőegység már tartalmazza a Cognex Designer szoftvert, amely teljes körű fejlesztőeszközként szolgálja a képfeldolgozás eszközeinek konfigurálását, a kommunikációt és a felhasználói interfész létrehozását. A grafikus felületen – a drag-and-drop funkció segítségével – a 2D-s és 3D-s képfeldolgozó eszközök létrehozása és konfigurálása rendkívül egyszerű. Az ipari képfeldolgozás és ezen belül a PC-alapú képfeldolgozás területén már több, mint 30 éve tevékenykedő Cognex egy sor rendszerfunkciót is beépített, többek között a felhasználói hozzáférési szintek beállítását, a valósidejű riasztásokat, a lokalizálható kezelői felületeket és az SQL-adat­bázisprotokollok létrehozását.
„A cég a Cognex Designer szoftver, a VC5 vezérlőegység, a 3D-s lézerszenzorok, továbbá az új CIC ipari kamerák együttes alkalmazásával lehetőséget kínál ügyfeleinek ahhoz, hogy gyorsan létrehozzák és bevezessék a könnyen karbantartható 3D-s és multikamerás alkalmazásaikat, és jelentős mértékben csökkentsék a fejlesztésre fordított időt” – fejtette ki Joerg Kuechen, a Cognex elnökhelyettese és a PC-alapú képfeldolgozó rendszerek kereskedelmi igazgatója.
A Vision Controller  VC5 vezérlőegységbe nagyteljesítményű, kétmagos processzor van beépítve, amely valósidejű kommunikációt bonyolít le hálózati szinten (Ethernet/IP, PROFINET) a pont–pont közötti I/O-eszközeivel. A vezérlőegységhez maximum két 3D-s lézeres szenzort vagy négy Cognex GigE Vision® area, illetve line-scan kamerát lehet csatlakoztatni. A vezérlőegység és a hozzá tartozó OEM-egységek legalább három évig vásárolhatók lesznek.
A kibővített 3D-s szenzor termékcsalád tagjaiból nagyobb felbontást és nagyobb látómezőt igénylő alkalmazások is létrehozhatók.
A standard képek létrehozásához a CIC-kamerák nagy választéka áll rendelkezésre, amelyek kis méretük ellenére nagy teljesítményt nyújtanak. Az új modellek közé tartozik a 4k GigE Vision line-scan, a 2 Mpixeles fekete-fehér (60 kép/ másodperc) és a 4 Mpixeles színes kamera is.
A Cognex Designer szoftver grafikus felületén a 3D-s eszközök segítségével gyorsan létrehozható  a síkok vagy térbeli metszetek körvonalainak egymáshoz képesti elhelyezkedését (térfogat, távolság, szöghelyzet) vizsgáló alkalmazás, amit kiválóan kiegészítenek a 2D-s VisionPro® képfeldolgozó eszközök, mint például a PatMax®, IDMax® és a OCRMax™.
A Vision Controller VC5 vezérlőegység, a Cognex Designer szoftver, a 3D-s lézeres DS1000 szenzorok és a Cognex ipari kamerák már most megvásárolhatók. További információkat a www.cognex.com címen talál az érdeklődő.

 

A Cognex társaság további híreit, esettanulmányait
a www.industrymedia.eu/hu/ portálon olvashatja el.

 

Cognex Hungary Kft.
Berzsenyi Zsolt
értékesítési igazgató,
Délkelet-Európa és Magyarország
1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.
Tel.: +36 1 501 0650
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.cognex.com

Még több Cognex

 

Címkék: látórendszer