Skip to main content

Az ACCONEER impulzusüzemű, koherens radarérzékelője

Megjelent: 2020. augusztus 28.

codicoA korszerű beágyazott elektronikai alkalmazásoknak és a „dolgok internetéhez” kapcsolódó érzékelő végpontoknak egyre gyakrabban kell a térben is tájékozódniuk más tárgyak jelenlétének felismerésével, a tőlük mért távolságuk és hozzájuk viszonyított mozgásuk érzékelésével. Ha egy radareszköz – mint az ACCONEER cég integrált radarchipje is – mindezt kis méretben, alacsony energiaigénnyel, de mégis nagy pontossággal képes megvalósítani, széles körű elterjedésre számíthat.

 

Az ACCONEER radarérzékelője az impulzusüzemű, koherens radar (Pulsed Coherent Radar – PCR) elvén működik, amely áttörés a radartechnológiában. A módszernek van néhány nagy előnye, beleértve a nagy mérési felbontást, miközben a teljesítményfelvétele nem éri el az egy milliwattot.
Az A1 radarszenzorban az ACCONEER két technológia előnyeit egyesíti: az impulzusüzemű és a koherens radarét. A szabadalmaztatott technológiának köszönhető, hogy az impulzusüzemű radar kis energiafogyasztása a koherens radar nagy mérési pontosságával együtt teljesül, és mindez egyetlen alkatrészben megvalósítva, amely csupán 29 mm² NyÁK-felületet foglal el.
A PCR-technológia széles teret kínál az innovatív alkalmazások számára olyan területeken, mint a robotika, az IoT, az „okosvárosok”, az autózás és a fogyasztási cikkek elektronikája, például a mobil és viselhető eszközökben. A nagyon precíz távolság- és mozgásmérésnek köszönhető, hogy a tárgyak jelenlétének detektálása, a szintmérés és a kézmozdulatok, gesztusok felismerése nagy pontossággal végezhető.

 

codico 3

 

Az A1 radarszenzor

Az A1 radarszenzor egy kis teljesítményigényű, nagy pontosságú, impulzusüzemű, kis hatótávolságú radarérzékelő, mindössze 29 mm² helyfoglalással. Az A1 radarszenzor a teljes rendszert egyetlen chipre integráló tokozatban (System in Package – SiP) kerül forgalomba, beépített rádiórendszerrel és antennával. A kis méret és az alacsony energiaigény ideális megoldást kínál a kis méretű, teleptáplálású és mobileszközök számára.

 

Az impulzusüzemű, koherens radar tulajdonságai

 

  • Hatótávolság: 10 m-ig (a tárgy méretétől, alakjától és dielektromos tulajdonságaitól függően)

  • Milliméter-nagyságrendű pontosság

    • Abszolút távolságmérésnél: mm nagyságrend

    • Relatív (távolságkülönbség) mérésnél: µm nagyságrend

  • Több tárgy egyidejű érzékelésére is alkalmas

  • Az 57…64 GHz-es, engedélyhez nem kötött felhasználású (ISM) sávban működik

  • Teljesítményfelvétel:

    • 0,1 Hz frissítési gyakoriságnál: 0,2 mW

    • 10 Hz frissítési gyakoriságnál: 1 mW

    • 100 Hz frissítési gyakoriságnál: 20 mW

 

 codico 2

 

Modulok és fejlesztőeszközök

A termék kiértékeléséhez, az alkalmazásfejlesztéshez és az integráció megkönnyítéséhez az ACCONEER előreszerelt modulokat és fejlesztőrendszereket szállít az érdeklődőknek.

 

Az XM112 magas minőségi igényű modul

Az ACCONEER XM112 impulzusüzemű, koherens radarmodulja nagy pontosságú távolságmérésre alkalmas mm nagyságrendű pontossággal és magas ismétlési frekvenciával.
Az ACCONEER XM112 impulzusüzemű, koherens radarmodulja egy 24 mm × 16 mm méretű eszköz, amely beépítetten tartalmazza az A111 impulzusüzemű, koherens radarchipet és egy 32 bites ARM® Cortex®-M7 ATSAME70Q20A mikrovezérlőt egyazon NyÁK-hordozóra építve. Az ATSAME70Q20A processzor 384 kbájt SRAM-ot és 1 Mbájt flashtárolót tartalmaz, maximális órafrekvenciája 300 MHz.
Az XM112 egy referenciatervként is felhasználható modul, amely közvetlenül integrálható egy magasabb szintű termékbe egy vékony, 30 csatlakozópontos kártya-kártya csatlakozó segítségével, annak érdekében, hogy a felhasználók költséget és időt megtakarítva állíthassanak elő piacképes terméket. Az XM112 értékelőmodulként is használható az XB112 hordozómodullal kiegészítve.

 

Az XM122 IoT Module

Az ACCONEER XM122 IoT-modulja egy kis teljesítményigényű, hálózati csatlakoztatásra alkalmas radarmodul, kör alakú, 33 mm átmérőjű, optimalizált hordozólapra szerelve. Ez a világ első radarrendszere, amely egy pénzérme nagyságú gombelemmel akár évekig is működhet, természetesen a használat módjától függően.
Ez az IoT-modul egy A111 impulzusüzemű, koherens radarchipet és egy Nordic nRF52840 rendszerchipet tartalmaz. Ez utóbbi egy 32 bites, 64 MHz órajelű ARM® Cortex®-M4 CPU-t egyesít 256 kbájt SRAM-mal és 1 Mbájt flashtárolóval, és a következő kommunikációs eljárásokat támogatja: Bluetooth 5, Bluetooth mesh, Thread, Zigbee, 802.15.4 és ANT. Az XM122 IoT-modul beépített, 2,4 GHz-es antennával rendelkezik, de külső 2,4 GHz-es antenna csatlakoztatására is alkalmas.
Az XM122 IoT-modul referenciatervként is használható, és ezáltal támogatja a felhasználókat a saját, kereskedelmi célú végtermékeinek létrehozásában éppúgy, mint a termék értékelését és önálló termék fejlesztését is az XB122 hordozókártya felhasználásával.

 

 

A Codico-ról

A CODICO tevékenységi területe az elektronikus alkatrészeknek a „betervezésében” (design-in) is együttműködő disztribúciója, amely az aktív, passzív és csatlakozástechnikai eszközöket is felöleli. A független, magántulajdonban álló céget az ausztriai Perchtoldsdorfban található központjából irányítják, de számos értékesítési irodája van Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovéniában és az Egyesült Királyságban. Ezenkívül további együttműködő partnerekkel is rendelkezik Közép- és Kelet-Európában. Jelentős műszaki szakértelmével a háttérben a CODICO tevékenységének kulcsfontosságú részét képezik a betervezési (design in) szolgáltatások. A CODICO megkülönböztető jegye a felhasználók műszaki támogatása a fejlesztési fázistól a végtermék előállításáig, és elkötelezett abban, hogy kizárólag jó minőségű termékeket értékesítsen vásárlóinak.

 

 

CODICO GmbH
Balogh Gergely
értékesítőmérnök – aktív alkatrészek
Tel.: +36 30 867 0687
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.codico.com