Skip to main content

Csúcskategóriás univerzális érintésvédelmi műszer

Megjelent: 2018. december 21.

Rapas lidA lengyel Sonel cég legújabb fejlesztése az MPI-540 típusjelű csúcskategóriás univerzális érintésvédelmi műszer, a piacon található legnagyobb 7 colos érintőképernyővel és a beépített 3-fázisú hálózati analizátorral sokkal több, mint egy többfunkciós érintésvédelmi műszer.

 

 

 

A piacon egyedülálló 7 colos, színes, érintőképernyős műszer előlapján alig található kezelőszerv. Minden művelet és a mért értékek, információk megjelenítése az érintőképernyőn keresztül történik.

 

MPI 540 v1

 

Csúcskategóriás jellemzők:

  • Cserélhető SD memóriakártya – egyszerű módszer a kapacitás növelésére és az adatok letöltésére;

  • Li-Ion telepes táplálás – nagy kapacitás, hosszú működési idő;

  • hangos üzenet és/vagy fotókiegészítés hozzáfűzése a mérésekhez – a mérési hely multimédiás ismertetése;

  • a földeléssel és érintésvédelemmel kapcsolatos összes mérés egy készülékkel elvégezhető;

  • gyors hurokimpedancia-mérés az RCD-k működtetése nélkül – (tipikusan 5 másodperc) időmegtakarítás;

  • auto-teszt – automatikus mérési sorozat végrehajtása – a mérések egyszerűsítése;

  • gyors mérési jegyzőkönyvkészítés;

  • beépített 3-fázisú hálózati analizátor és adatgyűjtő – alapvető teljesítmény diagnosztikához;

    • a hálózati paraméterek valós idejű megjelenítése – a mért objektum azonnali kiértékelése;

    • a paraméterek EN 61000-4-30 szabvány Class S szerinti mérése – nagy mérési pontosság;

    • energiakalkulátor – a lehetséges megtakarítások gyors kiértékelése.

A készülék az összes érintésvédelmi mérés elvégzésére alkalmas, ezen belül 4 földelési ellenállásmérés üzemmóddal (2- és 3-vezetékes, 2-vezetékes + lakatfogós és kétlakatfogós módszerrel) továbbá fázissorrend-teszt, megvilágításmérés és motorforgásirány-teszt végezhető.

 

MPI 540 2

 

A készülékkel az 50/60 Hz-es 3-fázisú hálózat paraméterei gyűjthetők az EN 61000-4-30 Class S előírásai szerint:

  • feszültség L1, L2, L3, – átlagérték max. 500 V-ig;

  • L1, L2, L3 áram, – átlagérték, árammérés max. 3 kA-ig (lakatfogótól függően);

  • frekvencia a 40 Hz – 70 Hz közötti tartományban;

  • hatásos(P), meddő(Q) és látszólagos(S) teljesítmény;

  • teljesítménytényező (PF) és cosφ;

  • harmonikusok (maximum 40, feszültség és áram);

  • teljes harmonikus torzítás (THD) áram és feszültség.

 

Alkalmazás

Az MPI-540 univerzális érintésvédelmi műszer egyaránt jól használható lakossági és ipari érintésvédelmi mérésekre. A készülék a mért értékeket cserélhető SD kártyára menti. A mentett adatok kártyaolvasóval, USB, Bluetooth, vagy Wi-Fi interfészen keresztül tölthetők le a magyar nyelvű jegyzőkönyvkészítő szoftverrel történő analízishez. A készülék lehetőséget ad 3-fázisú hálózatok paramétereinek (feszültség, áram, teljesítmény, harmonikusok és THD) mérésére és regisztrálására, valamint a kiválasztott mért értékek valós időben történő grafikus megjelenítésére. Kiemelkedő tulajdonsága a készüléknek az RCD-k automatikus mérése, valamint a programozható mérési sorozatok automatikus mérése. Az AUTO ISO-1000C adapter használatával 3-, 4- és 5-eres kábelek szigetelésvizsgálata is automatizálható.
A készülék több műszer tudását egyesíti, miközben nagy pontosságot és stabil mérést biztosít. A képességeket és funkciókat tekintve a készülék kiemelkedő paraméterekkel rendelkezik.

 

MPI 540 3

 

Könnyű leolvasás

A készülék 7 colos, 800 × 480 pixeles TFT LCD érintőképernyője és a megfelelő méretű szimbólumok kényelmes kezelést biztosítanak és a mért paraméterek és diagramok könnyű leolvasását teszik lehetővé rossz látási körülmények között is. A nagy képernyőnek köszönhetően több információ jeleníthető meg a használat során.

 

Beépített segítség

A beépített segítségnek köszönhetően a nagy képernyőn megjeleníthető, hogy hogyan kell a készüléket a kiválasztott méréshez, az adott hálózathoz bekötni.

 

MPI 540m

 

Megnövelt környezeti ellenállóság

Az MPI-540 jól használható durva környezeti feltételek mellett is. A por és víz elleni védelmet az egyedi IP51 mechanikai védelmet biztosító tokozás adja. A készülék jól bírja a mechanikai igénybevételt és az érintőképernyőre húzható tokfedél megfelelő védelmet biztosít a kijelzőnek is. Ezen túlmenően a fedél támasznak is alkalmas, amelynek segítségével a méréshez a készüléket a legkényelmesebb helyzetbe lehet állítani.

 

3-fázisú hálózat paramétereinek regisztrálása – pillanatnyi mért adatok kiolvasása

A készülékbe beépítésre került egy háromfázisú hálózati analizátor is LIVE módú kijelzéssel és a mért értékek (feszültség, áram, teljesítmény, harmonikusok és THD) regisztrálási lehetőségével. A kiválasztott mért paraméterek és azok grafikus diagramja valós időben megjeleníthetők a képernyőn. A mért és kijelzett paraméterek a kijelzéssel egyidőben memóriakártyára menthetők. LIVE módban a felhasználó megtekintheti a feszültség- és áramhullámformákat (oszcilloszkóp), a feszültség és áram időbeni változását, a fázisdiagramot, több kiválasztott paramétert táblázatos formában, a spektrumgrafikont és az áram- és feszültségharmonikusokat.

 

Kommunikáció és szoftver

A készülék kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a többszintű kommunikációs interfész és a külső szoftverrel történő együttműködés. Az adatok könnyen áttölthetők PC-re a cserélhető SD memóriakártyáról, vagy az USB-porton keresztül, vagy vezeték nélküli kommunikációval (Bluetooth, Wi-Fi). A magyar nyelvű Sonel Reports Plus program segítségével a mérési adatokból mérési jegyzőkönyv készíthető. A mérési eredmények egyszerű letöltéséhez és kinyomtatásához az ingyenes Sonel Reader program, a speciális ingyenes Sonel Analysis program pedig a mérési adatok kiolvasásához és analizálásához nyújt segítséget.
A készülék bőséges tartozékkal kerül forgalomba, a speciális mérésekhez további opcionális tartozékokból lehet válogatni.

 

RAPAS Kft.
1184 Budapest, Üllői út 315.
Tel.: +36 1 294 2900
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rapas.hu

 

Még több RAPAS Kft.