Skip to main content
Megjelent: 2024. március 27.

igus cikkhez bevezető kép logovalAz igus kenésmentes miniatűr vezetőrendszerekkel támogatja a Trieri Műszaki Egyetem orvostechnológiai projektjét

Rekordidő alatt, 3D-nyomtatóval gyártanak a kórházban sérült ujjakat sínező ortéziseket: a Trieri Műszaki Egyetem hallgatói egy kompakt platformot fejlesztenek, amely ujjakat mér. Az igus Young Engineers Support (YES – Fiatal mérnökök támogatása) ingyenes miniatűr lineáris vezetők biztosításával támogatja őket.

#f48221
Megjelent: 2024. március 25.

DigiKey cikkhez bevezető kép logovalA tápellátás integritásának biztosítása szélsőséges környezetekben

A tápfeszültségek csökkenésével és a terhelési áramok ezzel arányos növekedésével az elektromos ellenállás miatt disszipált hőt és feszültségesést a minimumra kell csökkenteni a jó hatásfok eléréséhez és a megfelelő hőszabályozás biztosításához. Az elektromos járművek, a repülőgépipari és az ipari elektronikai tápellátási áramkörök ezenkívül ütéseknek, rezgéseknek és szélsőséges hőmérsékletnek is ki vannak téve.

#ff2100
Megjelent: 2024. március 22.

binder cikkhez bevezető kép logoval709/719 sorozat új pattintható változatban

A higiénia szempontjából kritikus alkalmazási területeken, például az orvosi berendezésekben használt mérő- és kézi működtető eszközök biztonságos kezelésre, valamint a szennyeződésekkel szembeni ellenálló képességre optimalizált kialakítást igényelnek. A binder ezért a 709 és 719 snap-in sorozatoknál új ráfröccsöntéses eljárást vezetett be, ami támogatja az egykezes párosítást és szétkapcsolást, ugyanakkor javítja a szennyeződésekkel szembeni ellenállást.

#42a8ab
Megjelent: 2024. március 20.

Beckhoffcikkhez beharangozókép logovalA világjárványt követő időszak is tartogatott kihívásokat a Beckhoff számára (is), ugyanis a pandémia részbeni következményeként a globális ellátási láncok összeomlottak. Az elmúlt évek a küzdelmekről szóltak, azonban mostanra már lehet azt mondani, hogy az ellátási láncok normalizálódtak, és a szállítási helyzet is jelentősen javult, ezért újra lehet az aktuális fejleményekre összpontosítani.

#c1272d
Megjelent: 2024. március 14.

Innoelectro konferencia egyik előadása pillanatkép logovalA Magyarországi Elektronikai Társaság idén kiemelten színes konferenciával várja látogatóit 2024. április 23–25-ig a Budapesti Olimpiai Központ A csarnokában. A hazai elektronikai ipar vezető cégei és nemzetközi szakértők segítségével kaphatunk képet az iparág jelenéről és jövőjéről.

#1aace3