magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

Tokyo TeckA kutatókat világszerte foglalkoztatja olyan szintetikus receptorok kifejlesztése, amelyek képesek felismerni biológiailag fontos molekulákat. Bár már sok próbálkozás történt olyan fehérjemolekulák kidolgozására, amelyek képesek hidrogénkötés felhasználásával a vízben oldott cukor jelenlétét detektálni, csak nagyon kevés kísérlet járt sikerrel, főként a vízmolekulák zavaró hatása miatt.

 

3766 3050 1316 150A Texas Instruments (TI) egycsipes, rugalmasan alkalmazható feszültségcsökkentő, -növelő akkumulátortöltő áramkörcsaládot fejlesztett ki 1…4 cellát tartalmazó akkumulátortelepekhez.

A bq25703A és a bq25700A szinkron töltésvezérlő hatékony töltési folyamatot támogat a C típusú és más USB portokban, amelyet a notebookoktól és tabletektől a tartalékakkumulátorokon át a drónokig és háztartási alkalmazásokig széles körben alkalmaznak.

 

 

A Maxim Integrated bejelentette, hogy a MAX14827A kettős IO-Link® adóvevőjét az Omron megvizsgálta, és a termékeiben felhasználásra alkalmasnak minősítette. A Maxim eszköze, amellyel az IO-Link kommunikációra alkalmas szenzorok karbantartási ideje csökken, rendelkezésre állása pedig növekszik, folyamatos diagnosztikai és felügyeleti lehetőséggel ruházza fel az Omron termékeit használó gyártóhelyeket.

Az STMicroelectronics (STM) által nemrég bejelentett Bluetooth Low Energy (BLE) rendszercsiptől azt várják, hogy felgyorsítsa az okos objektumok terjedését az otthonokban, a bevásárlóközpontokban, az iparban, a játékokban, a személyi egészségmegóvási eszközökben és az infrastruktúrában.

 

Miután az Analog Devices, Inc. megvásárolta a Linear Technology Corporationt, az utóbbi eredeti márkanevén folytatja tevékenységét. Az anyavállalat most jelentette be LTC7150S áramkörét, amely egy 20 V-os, 20 A-es monolitikus szinkron feszültségcsökkentő szabályozó, amelyet differenciális kimenőfeszültség-érzékeléssel is felszereltek. Az eszközben egyedi konstrukciójú, fázisszinkron hurokkal vezérelt órajellel működő, állandó frekvenciájú, áramüzemmódú architektúra valósul meg, amely ideális a nagy lekonvertálási arányú alkalmazásokhoz.

Silicon Labs new EFM32 Giant Gecko microcontrollersA Silicon Labs az energiatakarékos EFM32® Gecko termékcsaládját most „ipari erősségű” mikrovezérlőkkel (MCU) bővítette, amelyeknek a család többi tagjához képest nagyobb a teljesítménye, több szolgáltatást nyújtanak kevesebb fogyasztással.

Az Intersil (a Renesas Electronics leányvállalata) új terméke az ISL94202 áramkör, amely 3…8 cellás akkumulátorok állapotfelügyeletét képes megvalósítani. Az eszköz nem csak a Li-ion cellás, hanem más elektrokémiai felépítésű elemeket is támogat, amelyeket általában porszívó és fűnyíró robotokban, elektromos kéziszerszámokban, e-kerékpárokban, robogókban, játékokban és háztartási energiatároló rendszerekben szokás használni.

A Renesas Electronics bejelentett egy olyan fejlesztőrendszert, amellyel a cég R-Car járműelektronikai platformján futó, a vezető érzelmi állapotát figyelő mesterségesintelligencia-szoftver fejleszthető. 

EpsonA Seiko Epson Corporation új terméke az S1C17M33 mikrovezérlő, amely már kereskedelmi mennyiségben is rendelhető.

Ez egy kis teljesítményfelvételű, 16 bites mikrovezérlő integrált flashmemóriával, és fő alkalmazási területeként háztartási berendezések, pl. légkondicionálók távvezérlőit jelölik meg. 

Az Internet of Things (IoT) nagy mértékben támaszkodik különféle felhőszolgáltatásokra. Ennek egyik jele az is, hogy az NXP félvezetőgyártó az Amazon Web Services (AWS) felhőszolgáltatóval jelentett be együttműködési programot. Az NXP Semiconductors N.V. bejelentés szerint sikeresen befejezte az Amazon Greengrass alkalmazásának integrálását, amely az AWS Layerscape Intelligent Gateway platformján alapul.

 

  feed-image Magyar Elektronika