magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

TIA Texas Instruments két interfészáramkört mutatott be több kapcsoló és/vagy érzékelőkontaktus egyidejű figyelésére (Multi-Switch Detection Interface – MSDI), amelyek 98%-kal kevesebb energiával is beérik, mint a hagyományos, diszkrét elemekből összeállított megfelelőik.

STM nyomasszenzorAz STMicroelectronics (STM) legújabb miniatűr nyomásérzékelőjét okosórákba és más viselhető fitnesz-felszerelésekbe ajánlja.

intersil analogmodulAz Intersil, a Renesas Electronics Corporation leányvállalata bemutatta a szakma első 42 V-os, egycsatornás feszültségcsökkentő modulját, amely tartósan 15 A árammal terhelhető. Az ISL8215M egyetlen, széles feszültségtartományú bemenetről üzemeltethető. 

Sony abra alkatreszvilagA Sony Corporation új terméke az IMX324, egy 1/1,7-oldalarányú, rétegesen felépített CMOS képszenzor, amely a jelenlegi legnagyobb, 7,42 Mpixeles felbontású képalkotó eszköze, amelyet a korszerű vezetéstámogató rendszerek (ADAS) előretekintő kamerájának javasol a gyártó.

Az IoT első végpontjaihoz a meglevő MCU-kínálatból választottak vezérlőelemet a fejlesztők, ám hamar kiderült, hogy számos tulajdonságuk nem felel meg a tömeges alkalmazásra. Lényeges javítást igénylő paraméternek bizonyult a fogyasztás és a biztonságos kommunikáció.

Az NXP Semiconductors bejelentette az NXP S32V processzor és az S32 Design Studio integrált fejlesztőkörnyezet forgalmazását, amellyel automatikus vezetéstámogató (ADAS) rendszerek és neurális hálózatok valósíthatók meg az automotív és ipari alkalmazásokban.

AD9689 9695 9697 RGB 300x300 Title WebAz Analog Devices, Inc. 14 bites, 2,6 Gminta/s mintasebességű, kétcsatornás A/D-konvertert hozott forgalomba, amelynek specifikációs tartományába bőven belefér a középfrekvenciás és RF-jeltartomány gyors és nagy linearitású digitalizálása.

Microchip eepromA Microchip egyvezetékes, két csatlakozópontú EEPROM-ot hozott forgalomba 2,7 V-tól 4,5 V-ig terjedő tápfeszültség-tartománnyal. 

Az NXP Semiconductors vezetékmentesen kommunikáló mikrovezérlőket (MCU) mutatott be, a szakmában eddig legjobb adatfeldolgozási és adatbiztonsági képességekkel. Célja, hogy felgyorsítsák az okos energiamenedzsmenttel rendelkező termékek fejlesztését oly módon, hogy az okosotthonok és -épületek automatizálási rendszere biztonságos legyen. Mint e terület vezető cégét, az NXP-t ezért a fejlesztésért a Zigbee Smart Energy a Golden Unit cím adományozására jelölte.

MAX14883E PR GraphicA Maxim Integrated MAX14883E típusú új CAN-busz adóvevője ±60 V-ig védett a tévesen rákapcsolt feszültség ellen, választható polaritással és robusztus kommunikációs képességekkel rendelkezik a telepítési hibák kiküszöböléséhez a fűtő, szellőző, légkondicionáló (HVAC) és az épületautomatizálási rendszerekben.

 

  feed-image Magyar Elektronika