Magyar Elektronika – júniusi hírlevél

Magyar Elektronika – júniusi hírlevél

Intelligens otthon energiahatékony IoT radarérzékelőkkel

A radartechnológia és az IoT-érzékelők kombinálásával az intelligens otthon nemcsak biztonságosabbá és kényelmesebbé, hanem energiahatékonyabbá is válik.


Az STM32WL5M – az első LoRaWAN-tanúsított ST modul

Az STM32WL5M az STMicroelectronics első LoRaWAN-tanúsított modulja, és az első, amely két kimeneti teljesítményt támogat a két teljesítményerősítőjének köszönhetően.


IoT eszközök túlfeszültség elleni védelme 1. rész

Az IoT eszközök mikrovezérlői általában legalább USB csatlakozással kapcsolódnak a külvilághoz, a programozáshoz, de sok esetben tartalmaznak más nagy sebességű interfészeket is, például kijelzők meghajtására HDMI, vagy vezetékes hálózati kapcsolatokhoz Ethernet csatlakozásokat. Ezeken keresztül a külvilág felől könnyen érkezhet tranziens túlfeszültség, amelyet védekezés hiányában az áramkör károsodás nélkül képtelen elviselni.


Klinikai szintű, ultraalacsony fogyasztású életjelmonitorok tervezése

Az életjelek hordozható, kézi eszközökkel történő mérése hasznos megoldást jelent a távoli egészségügyi megfigyelések, a sportolói teljesítményértékelés és az egészségtudatos személyek számára egyaránt.


IT2700 többcsatornás tápegységrendszer: moduláris, flexibilis, professzionális

Létezhet olyan moduláris, sokfunkciós, programozható rendszermegoldás, aminek elemeiből akár összetett tápellátási feladatokra alkalmas rendszer is építhető.


IPAR NAPJAI, MACH-TECH, AUTOMOTIVE HUNGARY

A 2024. május 10-én véget ért MACH-TECH Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításra, az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállításra és az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításra több mint 14 ezren látogattak ki a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.


‍Vasúti DC/DC átalakítók ultraszéles 12:1 bemeneti feszültségtartományban

A THN 10UIR, TEN 30UIR és TEN 40UIR vasúti jóváhagyással rendelkező, nagy teljesítményű DC/DC átalakítók, amelyek rendkívül széles, 12:1 bemeneti feszültségtartományt és 10, 30, illetve 40 watt kimeneti teljesítményt szolgáltatnak.


GW Instek laboratóriumi tápegységmodulok

A laboratóriumi tápegységmodulokat különböző teljesítményű elektronikus és elektrotechnikai eszközök prototípusainak elkészítéséhez és szervizeléséhez használják. A gyártóüzemek tesztelési és minőségellenőrzési folyamataiban is alkalmazzák őket. A GW Instek olyan termékeket kínál, amelyek mindezen alkalmazásokhoz megfelelőek.


Vendéglátóipari automatizálás – igus: helytakarékos helyiségek számára

A francia Cook-e cég robotkonyhája emberi segítség nélkül készíti el a friss, egészséges ételeket, ami a szakmun­kás­hiány okozta teher alól hivatott mentesíteni a vendéglősöket. Annak érdekében, hogy a robot kis helyigényű éttermekben is működhessen, a fejlesztők kompakt, higiénikus igus fogasszíj-tengelyeket használnak.


Korlátok nélküli automatizálás az adatgyűjtéstől az MI‑modellig

A Beckhoff automatizálási és folyamatszakértők számára kidolgozott TwinCAT Machine Learning Creator fejlesztőfelülete MI-modellek automatikus létrehozásával egészíti ki a TwinCAT 3 környezetben elvégezhető munkafolyamatokat.

 

KAPCSOLAT

 

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége

Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Advertisement

‍Amennyiben le szeretne iratkozni, kérjük, kattintson a lenti linkre.

Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.